TORNAR

El govern de Vallbona defensa el mètode de control de coloms com "el més viable"

El regidor Pere Massagué afirma que el pinso esterilitzador costa quasi tres cops més

politica
Dimecres, 17 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equip de govern de Vallbona ha sortit al pas de les queixes que un grup de vilatans va fer sobre el mètode de control de la població de coloms. Gairebé 700 persones han firmat a favor d'una campanya que denuncia el sistema com "anti-ecològic".

El regidor de Vallbona Pere Massagué ha manifestat a Anoiadiari que el mètode de control de coloms que ha implantat l'Ajuntament és l'opció més viable i que s'ha fet servir durant "molt temps" i ha funcionat. Massagué respon així a les crítiques que va fer el republicà Agustí Jorba, que ha impulsat una recollida de firmes a internet respecte a que el sistema causava "patiment a les aus" sacrificades. L'Ajuntament, a més, assegura que no té constància de cap queixa formal i que no han rebut cap 'input' fora del ple municipal. Massagué (CiU) addueix que "el pinso esterilitzat val tres vegades més, pràcticament" i que sense aquest control "s'han rebut moltes queixes per part dels veïns i veïnes sobre els carrers l'estiu passat. Ens retreien que estaven bruts i plens d'excrements".

Una de les raons que branda el govern de Vallbona d'Anoia és la despesa en pinso, que "amb el mètode que proposen (l'oposició) costaria uns 4.500 euros anuals; el pinso no esterilitzat que fem servir en costa uns 1.800" i rebat a Agustí Jorba, que parlava d'un increment "del 10%". Massagué defensa que calia actuar "vist que l'any passat no es va fer res" (en aquell moment, el govern era Esquerra, abans de la moció de censura de PSC i CiU).

Davant la polèmica, el regidor admet que "de cara a l'any vinent intentarem utilitzar i provar un mètode més conservador, però caldrà veure en primer lloc si és més factible i quina eficàcia pot tenir". En tot cas, avança que es partirà d'un estudi "més a fons" per dil·lucidar els efectes de les diferents mesures. Massagué remarca que no considera que el mètode actual se li pugui aplicar l'etiqueta d'"anti-ecològic".


2 Comentaris

F

Falco

Igualada (plaça Castells)

17 de maig 2017.07:41h

Respondre

Al menys a Vallbona fan quelcom per l’invasio de coloms.
A Igualada n’hi ha una PLAGA principalment a la plaça Castells degut a que una senyora, de sobres coneguda, els alimenta cada dia, i axi... Llegir més continuara per sempre mes. En fi , aguantar-se toca.

A

Ah!

17 de maig 2017.03:11h

Respondre

Doncs a la capital, Igualada, hi ha problemes amb els gats:

http://anoiadiari.cat/fotonoticia/associacio-protectora-gats-denuncia-trampa-als-animals-igualada/

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.