TORNAR

El govern de Vallbona s'esquinça per la modificació del pressupost

L’alcaldia volia dedicar el superàvit a noves inversions, però el regidor d’Urbanisme hi va votar en contra

politica
Dimecres, 18 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nou episodi de l'agitat mandat que viu Vallbona d'Anoia a nivell polític. El govern no va aconseguir aprovar una modificació en el pressupost ja que un dels seus regidors, el de VV, hi va votar en contra i es va sumar així als quatre vots negatius d'ERC, partit a l'oposició.

En una votació en la que els quatre vots de l'oposició van tenir el reforç del vot de Paco Corral, regidor d'Urbanisme (VV), el ple municipal extraordinari de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia de la setmana passada va acabar amb la no aprovació de la modificació número 1 del pressupost del 2018. El punt sols va tenir els vots a favor dels grups municipals del Partit Socialista de Catalunya -tres regidors- i de Convergència i Unió -un edil- i els esmentats vots en contra del grup d'Esquerra Republicana i del regidor de Veïns amb veu. Així, la votació va quedar decidida per cinc vots negatius sobre els nou possibles. Els vots negatius a la modificació van argumentar "no estar d'acord amb tots els punts de què constava, ja que no va ser possible votar per separat seguint la normativa".

Un dels plens municipals d'aquest mandat, amb l'alcaldessa Maribel Ferrer al centreLa modificació que proposava l'alcaldessa Maribel Ferrer sorgia del superàvit de 341.944 euros i el romanent de tresoreria de l'exercici 2017, de 945.282,35 euros. L'objectiu dels canvis al pressupost era "incorporar un seguit d'inversions sostenibles per al desenvolupament del municipi". Entre aquests projectes hi havia la renovació i millora dels tancaments de l'Escola Josep Masclans i la millora dels lavabos del centre; la supressió de barreres arquitectòniques, construcció de passos elevats i la millora de la seguretat vial; la millora i adequació de diversos camins i espais destinats a l'aparcament públic; l'adequació de l'edifici de la casa dels mestres com a espai per a activitats socials i culturals; i la millora de diferents espais de parcs i zones verdes.

També en infraestructures, es proposava la millora de les instal·lacions elèctriques aèries, quadres elèctrics i enllumenat; la substitució del terra del pavelló i la renovació del seu equipament esportiu; l'execució de les franges perimetrals de protecció contra incendis; la renovació dels parcs infantils; i l'adquisició de patrimoni amb l'objectiu de facilitar la futura promociól'habitatge assequible al municipi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.