TORNAR

El govern de Vilanova acusa a Vich i a l'oposició d'atiar el conflicte dels serveis de neteja

Mostren ”indignació” ja que la regidora ”Imma González va precisar protecció policial”

politica
Dimarts, 20 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat les mobilitzacions dels treballadors, l'Ajuntament de Vilanova del Camí, governat pel quatripartit PSC-VA!-IPV-Decide no cedirà i manté la iniciativa de municipalitzar el servei de la neteja d'edificis públics.

L'equip de govern de Vilanova ha manifestat "perplexitat i indignació" davant les afirmacions de polítics i figures de l'oposició respecte la municipalització del servei de neteja a la ciutat. Consideren que "hi ha una campanya de desprestigi contra la nostra decisió de gestionar directament el servei de neteja". Els responsables de l'Ajuntament afirmen que s'ha acompanyat a les treballadores de la UTE, als sindicats i al mateix grup Àuria "en tot moment". Consideren que "tant l'oposició com alguna vella glòria de la política, difonen mentides per sembrar dubtes sobre un procés totalment transparent i atiar la gent contra nosaltres". Fan una referència implícita a Joan Vich, alcalde durant tres dècades del poble, i que ha afirmat que no hi hauria d'haver problemàtica per subrogar el servei ja que anteriorment havia estat municipalitzat.

La manifestació del dia 9 ha encès les crítiques del governAls treballadors, segons el govern, "se'ls ha explicat tot el procés per activa i per passiva amb la veritat i la normativa per sobre de tot. Fins hi tot hem organitzat un curs de català gratuït perquè els participants a les oposicions de peó de la neteja puguin preparar-se adequadament per la prova de català". Asseguren que "durant la manifestació del divendres dia 9, encapçalada per l'oposició i algunes treballadores de la UTE", es va fer un "escarni" pujat de to al lloc de treball de l'alcaldessa, Noemí Trucharte, i es va insultar a la regidora, Imma González, fins a l'extrem que va haver de demanar empara a la policia.

Remarquen que "no estem obligats a subrogar" perquè l'opció "no està permesa per la llei i ho corroboren els serveis tècnics de la casa i així ho defensem nosaltres". L'equip que dirigeix Noemí Trucharte manifesta que "estem obligats a fer unes oposicions per les places de peó i a donar igualtat d'oportunitats, tot i que es prima l'experiència, a tots els participants. I aquesta selecció, com marca la normativa, la farà personal de la casa i de la Diputació que compleix la més estricta imparcialitat".

Afegeixen que "no tolerarem més dubtes o insinuacions" sobre com s'està fent ni que l'oposició i altres actors "impedeixin aquest procés a base d'al·legacions. Les desestimarem amb la llei per davant perquè les persones que guanyin les oposicions legítimament puguin començar a treballar el Juliol. En cas contrari suposaria un greuge econòmic per a ells i també pel municipi. Recordem que hi ha vuitanta aspirants a obtenir una de les places ofertades de peó de la neteja".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.