TORNAR

El govern vilanoví, ICV-EUiA i Esquerra, contra un acte de PxC

En una recollida d’aliments excloent que es farà al Mercat

politica
Dimecres, 8 abril 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa unes setmanes, PxC va fer un acte de "recollida d'aliments per la gent de casa" al barri igualadí de Fàtima. Aquell esdeveniment provocar reaccions per part de diversos col·lectius que van organitzar protestes. Ara, el partit prepara una recollida similar, que ha estat condemnada pel govern de Vilanova i dos grups de l'oposició

Els grups municipals del govern de Vilanova, amb l'alcaldessa Vanesa González, els regidors no adscrits Pepita Còdol, Antonio Sánchez, Antonio Maturana i Marta Trullols, més els dos edils de CiU i els representants d'Esquerra i ICV-EUiA, han signat un manifest de rebuig a una acció que prepara PxC de recollida d'aliments exclusiva "pels de casa". En un manifest, "el seu rebuig més profund a l'activitat de recollida d'aliments selectiva". Consideren que "fer servir l'eslògan 'Primer els de casa'" i oferir -a canvi de l'aportació d'aliments- pa amb pernil, "és profundament indignant i nociu per la necessària i normal convivència entre els veïns i veïnes que conformem la nostra ciutadania".

L'anterior recollida de PxC, a Igualada, va generar protestesL'organització Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha emplaçat a l'Ajuntament de Vilanova a retirar el permís per la parada de PxC, en una recollida que ha de tenir lloc aquest divendres 10 d'abril al Mercat. UCFR manifesta que "aquest tipus d'iniciatives amenacen la convivència social dels barris i la interculturalitat per la que qualsevol opció democràtica treballa a la ciutat".

Per la seva part, el govern subratlla que "no podem permetre que entre totes les famílies que ho necessiten es faci una discriminació per raons d'origen, raça o religió que puguin professar, tant per donar com per rebre aquest emmetzinat ajut. Hem de rebutjar totes aquelles accions que sota una façana de solidaritat i ajuda entre veïns i veïnes es puguin convertir en clars exemples de discriminació o de difusió de missatges polítics. Confondre la pobresa sobrevinguda (o la crònica) amb la immigració és un discurs pervers que sols serveix per alimentar la ideologia feixista que els mou". El manifest conclou que "'Primer els de casa' ja ho deien els nazis, i la història no està tant lluny com per tenir ben present el que això pot suposar per la pau i la mateixa democràcia, la pervivència dels valors humans i democràtics en que ens regim".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.