TORNAR

El Govern vol unanimitat per l'annexió de La Beguda Alta a Masquefa

Els ajuntaments implicats tenen un termini de dos mesos per valorar la proposta

politica
Dimarts, 15 agost 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat de Catalunya dóna un termini de dos mesos als consistoris de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons perquè estudiïn la proposta d'annexió de La Beguda Alta al municipi  Masquefa i consensuïn una posició unànime.  Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, valora molt positivament la proposta de la Generalitat.

La Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat de Catalunya ha traslladat als ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons la proposta d’annexionar La Beguda Alta a Masquefa. La comissió va acordar aquesta proposta el passat 26 de juliol, en sessió plenària, amb l’objectiu de donar resposta al conflicte territorial que pateix aquest nucli que pertany a tres municipis i a tres comarques diferents (Anoia, Baix Llobregat i Alt Penedès). Ara, els ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons tenen un termini de dos mesos per estudiar la proposta que ha fet arribar l’òrgan i consensuar una posició comuna.

L'alcalde masquefí valora molt positivament la proposta de la Generalitat i raona que “legalment, tal i com hem defensat des de l’Ajuntament des de bon principi, és molt difícil crear un nou municipi. Seguim creient que la millor alternativa per a La Beguda Alta i els seus veïns és pertànyer a un municipi ja existent i trobar mecanismes perquè tinguin algun grau d’identitat pròpia”. Amb tot, l’Ajuntament mostra la seva ferma i convençuda predisposició a asseure’s amb els agents implicats per estudiar, novament, amb profunditat la proposta de la Comissió de Delimitació Territorial i treballar per acordar la solució que resulti més beneficiosa per als veïns de La Beguda Alta i de Masquefa i per al conjunt del territori.

Boquete explica que “prop d’un miler de veïns de La Beguda Alta fa massa temps que pateixen seriosos problemes administratius i de prestació de serveis bàsics que cal que siguin solucionats sense més dilació per garantir el benestar de totes les persones i el futur del poble”. Per tot plegat, assegura que “des de l’Ajuntament de Masquefa hem defensat des de bon principi la necessitat de donar resposta el més aviat possible a aquest litigi i hem estat liderant les negociacions i les converses amb la Generalitat per solucionar la problemàtica”.

El passat 12 de gener l’Ajuntament de Masquefa ja va traslladar a la delegada territorial del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, les conclusions de la diagnosi geogràfica i socioeconòmica del nucli de La Beguda Alta elaborada pel servei de Cartografia i Sistemes d’Informació Geogràfica de la Universitat de Lleida –presentada públicament el mes de juny del 2016- i va emplaçar en aquell moment al Departament de Governació a buscar una solució al conflicte territorial.

Xavier Boquete assenyala que “el document conclou que els veïns de La Beguda Alta tenen una identitat pròpia i es manifesten molt clarament en ser un municipi independent. Tot i així, primer cal que el nucli entri a formar part de Masquefa, si aquesta acaba sent la proposta de consens; i a partir d’aquí, podrem treballar en la constitució de La Beguda Alta com a municipi independent si així ho consideren oportú els begudencs”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.