TORNAR

Governació encarrega un estudi radioelèctric a Sant Martí de Sesgueioles

politica
Dissabte, 28 novembre 2009. 16:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el marc del pla Catalunya Connecta, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) del Departament de Governació i Administracions Públiques ha encarregat un nou estudi radioelèctric per comprovar i buscar solucions a les deficiències dels serveis de telecomunicacions detectades al municipi de Sant Martí Sesgueioles, afegint-se als tretze que l’STSI ja té en marxa a la comarca. Aquests serveis inclouen la telefonia mòbil, la banda ampla i la televisió digital terrestre (TDT).

Imatge d'arxiu

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha recordat que “aquests estudis són bàsics per al desenvolupament del pla Catalunya Connecta, amb el qual volem aconseguir que el 2010 tots els nuclis de més de 50 habitants de Catalunya disposin d’accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT”.

Catalunya Connecta: estudis radioelèctrics

El pla Catalunya Connecta determina la realització d’un conjunt d’estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per tal d’optimitzar la xarxa d’infraestructures de telecomunicacions. Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.

A partir dels resultats d’aquests estudis, l’STSI planteja als ajuntaments afectats una solució a les deficiències detectades. En primera instància, es comprova si és possible la utilització d’infraestructures ja existents que permetin compartir la prestació de diferents serveis. Quan aquesta solució no és viable, l’estudi radioelèctric proposa com a solució la construcció d’una nova torre. Aquesta infraestructura, consensuada amb l’ajuntament afectat i finançada per l’STSI, permetrà la instal·lació dels equips necessaris per donar servei.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.