TORNAR
PUBLICITAT

Un grup de veïns de Vilanova denuncia identificacions policials per penjar llaços grocs

Els col·lectius independentistes veuen ”una persecució” per part de l’Ajuntament

politica
Dimecres, 20 desembre 2017. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poques hores després que transcendissin les sancions que l'Ajuntament de Vilanova del Camí ha activat contra militants independentistes per participar en l'encartellada el 20 de setembre, es produïa una nova incidència al municipi. Dos simpatitzants d'Esquerra van ser retinguts i identificats per la policia local el dimarts a la nit. L'ANC de la localitat anunciava una mobilització de protesta per la tarda d'aquest dimecres.

La tensió política a Vilanova del Camí continua. Aquest dimarts al vespre, dues persones, un pare i una filla, van ser retinguts i portats a les dependències municipals per dos agents de la policia local. Aquestes persones estaven junt a altres membres de col·lectius independentistes al pont de Vilanova tot posant llaços grocs i rètols a banda i banda, en record als consellers i activistes empresonats. Els agents, que van fer diverses passades amb el cotxe segons els testimonis presencials, van dirigir-se a una de les activistes i -quan aquesta va declinar identificar-se- se la van emportar a les dependències policials. El pare va decidir acompanyar a la seva filla. Un cop a l'edifici municipal es van fer les identificacions i les dues persones van poder marxar.

Els afectats, vinculats a Esquerra, expliquen que "quan ens van detenir van al·legar que en posar llaços estàvem desmillorant el mobiliari urbà". Aquests activistes "ja teníem expedients oberts". Assenyalen que "ni tan sols ens van avisar o amonestar primer verbalment, sinó que es van dirigir directament a identificar-nos. El més lògic hauria estat que ens recordessin la normativa municipal primer". 

Aquest incident, segons els col·lectius independentistes locals, "referma que som víctimes d'una persecució instada per l'Ajuntament" i remarquen les anteriors sancions, que es feien públiques justament aquest dimarts, pels encartellaments del mes de setembre. 


1 Comentaris

P

Pep

Anoia

21 de desembre 2017.11:24h

Respondre

Això és una policia al servei del poble? Quin tuf de feixisme Trucharte!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.