TORNAR

Som-hi avança que no hi haurà pacte d'esquerres "però s'enceta una cooperació" amb ERC i Poble Actiu

Afirmen que ”farem un treball conjunt davant el govern conservador i en minoria de Castells”

politica
Dimecres, 12 juny 2019. 21:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Aquest vespre de dimecres, a poc més de 60 hores per la constitució dels ajuntaments, una de les tres forces de l'arc esquerre del ple, Igualada Som-hi, feia públic que "s'obre un camí de cooperació" entre les tres formacions. Amb tot, no hi haurà cap fórmula de pacte i, així, Marc Castells repetirà com alcalde d'Igualada. 

En un comunicat, Igualada Som-hi ha desvetllat la gran incògnita dels darrers dies. Marc Castells continuarà sent alcalde d'Igualada, tot i que subratllen que l'escenari serà diferent ara. Afirmen que "després de diverses converses de cara al mandat municipal que comença, les tres formacions d'esquerres a l'Ajuntament d'Igualada enceten un camí de cooperació".

En el cas d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta), valoren "molt positivament les aproximacions que hi ha hagut i les converses que s'han produït en les reunions amb ERC i Poble Actiu per la capacitat de diàleg i acord que s'ha començat a posar sobre de la taula. Si bé no han estat suficients per tancar un acord de govern, sí que han servit per establir ponts i emplaçar-se a un treball conjunt davant el govern conservador i en minoria de Marc Castells".

Així "hem comprovat els punts en comú que tenen sobre el present i el futur d'Igualada". En el cas de la formació que encapçala Jordi Cuadras han portat com a base el el document 'Agenda del Canvi. Mandat 2019-2023' amb les polítiques per la ciutat, "tot seguint l'actitud que la candidatura progressista ha tingut durant la campanya d'oferir un projecte polític i de canvi dedicat exclusivament a la ciutat i de caire emminenment municipal". 

Veuen en les coincidències entre els tres grups municipals un estímul "per continuar apropant posicions i fer un treball conjunt en defensa dels drets socials bàsics i fer avançar la ciutat des de l'esquerra durant el proper mandat". Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberts) també apunta que la línia encetada és la necessària perquè el canvi a Igualada arribarà des de la capacitat d'entesa i del treball conjunt".


1 Comentaris

m

miquel

Igualada

13 de juny 2019.20:29h

Respondre

Som-hi, venuts. Que preferiu que governin els convergents a promoure un pacte entre les esquerres de la ciutat.
Què us han oferit a canvi?
Lamentable i molt decebut d’haver-vos votat.
Mai... Llegir més més.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.