TORNAR

ICV demana a Teo Romero que renunciï a la vicepresidència del Fons Català de Cooperació

Diuen que volen assegurar la neutralitat i transparència del procés, i evitar al màxim cap sospita d’ingerència

politica
Dijous, 12 desembre 2013. 09:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha fet arribar un comunicat a través del qual demana a Teo Romero que ''renuncií a la vicepresidència del Fons Català de Cooperació, que en aquests moments ostenta, així com que delegui la representació de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui en aquell organisme en un altre membre de l’Equip de Govern municipal''. El grup opina que ''és molt oportuna la seva renúncia'' ''per tal d’assegurar la neutralitat i transparència del procés, i evitar al màxim cap sospita d’ingerència al donar-se el fet que el denunciat forma part de la Junta Executiva de l’organisme que li pot reclamar''.

Edifici del Fons Català de Cooperació

La reacció del grup ICV-EUiA ve donada davant les informacions aparegudes en els darrers dies i que afecten a l’Alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, durant el temps que va ocupar la presidència del Fons Català de Cooperació.

A través del comunicat es fan ressó de les informacions publicades per la Cadena Ser a Catalunya segons les quals ''en els anys que Teo Romero va estar president del Fons Català de Cooperació va generar unes despeses d’uns 50.000€ (en concepte de dietes i despeses de viatges) dels quals uns 30.000 presenten alguna “incidència” quant a la seva justificació. L’expresident va tornar més de 13.000 demanant una nova liquidació però la part que encara, segons la informació publicada, li reclama el Fons Català supera els 15.000€''.

Des d'ICV s'afirma que ''s’ha produït un salt qualitatiu en aquest tema ja que, a més de la presentació davant l’Oficina Antifrau de Catalunya, per part d’un treballador del Fons Català de Cooperació, de les presumptes irregularitats per a la seva investigació, en aquests moments també s’ha presentat denúncia davant del jutjat d’instrucció número 26 de Barcelona. És davant d’aquests jutjat que el Fons Català de Cooperació es personarà per tal d’aportar la informació de la que disposa per tal de facilitar la investigació de tot plegat''.

Per ICV-EUiA Montbui ''el fet que la quantitat reclamada a l’Alcalde de Montbui siguin diners del Fons Català de Cooperació provinents de les aportacions dels Ajuntaments catalans per ajudes al desenvolupament en països empobrits, ens obliga a demanar màxima agilitat i transparència per l’aclariment definitiu d’aquests fets''.

Els ecosocialistes recorden que ''la presentació d’una denúncia davant un jutjat no implica en cap cas presumpció de culpabilitat de cap mena, però per tal d’assegurar la neutralitat i transparència del procés, i d’evitar al màxim cap sospita d’ingerència al donar-se el fet que el denunciat forma part de la Junta Executiva de l’organisme que li pot reclamar, creiem que és molt oportuna la renuncia al seu càrrec de vice-president del Fons Català de Cooperació així com la delegació de la representació de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui davant el mateix Fons''.

La Cadena Ser filtra un informe elaborat per l'actual director de gestió del fons

La Casena Ser ha afirmat en els darrers dies que ha tingut accés a l'informe elaborat per l'actual director de gestió del Fons Català de Cooperació.

Segons afirma l'emissora de ràdio, aquest informe es fa ressó d'una ''auditoria recent que detalla que Romero s'hauria gastat de l'ordre de 50.000 euros entre el 2007 i el 2010, dels quals gairebé 30.000 presenten segons el document "incidències". El propi Romero ja n'hauria retornat gairebé 14.000 i per tant se li reclama la resta de diners que no estarien justificats''.

La Cadena Ser també recorda que ''l'alcalde de Santa Margarida ha presentat tota la documentació que acreditaria que no ha comès cap irregularitat''. i que aquest 'també qüestiona l'actuació del llavors director de Gestió, que és qui presenta la denúncia''.

La presidenta del Fons compareixerà voluntàriament als jutjats amb la finalitat d'aclarir els fets denunciats

El Fons Català de Cooperació, per la seva banda ha emès una nota de premsa a través de la qual afirma que la presidenta del Fons Català de Cooperació compareixerà voluntàriament al jutjat d'instrucció número 26 de Barcelona que té oberta una causa per investigar els fets, que recordem, paral·lelament també s’estan investigant a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).

A través del seu comunicat el Fons Català de Cooperació i la seva Junta Executiva, així com l’actual presidenta es posen a ''disposició de l’Oficina Antifrau de Catalunya i del Jutjat d’instrucció número 26 de Barcelona, pel que aquests puguin precisar amb la finalitat d’aclarir els fets denunciats''.

També expliquen que paral·lelament, en el moment de ser coneixedors de la denúncia al jutjat, el Fons Català de Cooperació s'ha ''personat al jutjat com a part interessada, per a poder conèixer com s’esdevé aquest procés a fi i efecte de garantir la transparència i la integritat d’una entitat com el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que treballa per la cooperació descentralitzada del món local i té presència en molts països''.

En aquest sentit , el Fons Català de Cooperació recorda que l'organisme ''ja va adreçar escrit a l’Oficina Antifrau de Catalunya el desembre de 2012 oferint la seva col·laboració i darrerament, en concret el passat 31 d’octubre de 2013, va remetre a l’Oficina Antifrau còpia de dues auditories encarregades pel Fons Català a empreses diferents on consta l’anàlisi de les despeses efectuades durant el període 2007-2010, període en què el Sr. Romero ostentava la presidència''.

Finalment manifesten que desitgen que ''les conclusions de l’Oficina Antifrau de Catalunya, així com el resultat de la denúncia als jutjats es facin públiques tan aviat com sigui possible a fi i efecte que no quedi afectada ni la imatge ni el treball que des del Fons Català de Cooperació es duu a terme en nombrosos països''.


4 Comentaris

A

Aaqualata

13 de desembre 2013.06:29h

Respondre

Sobre kilometratges, dietes i despeses menors hi ha a MOLT a dir en el mon polític, també comarcal. Ah, també sobre Consells d’Administració i similars.

Mi jugaria tots els pèsols que tinc (... Llegir més que son pocs), que si es revisessin les despeses presentades per molts polítics ens posaríem a corre. Els mateixos polítics, moltes vegades, son els que ho comenten , en tertúlies entre amics,de propis companys.

Teo no es mes que UN MES del circ del polítics Anoiencs. Amb això no l’exculpem. Al contrari, algú que hauria de donar exemple, esta fent molt de mal a la política.

Seria bo , també, veure quant cobren polítics Igualadins per la seva pertinença a Consells d’administració. Ens podríem dur la sorpresa de que gent que diu que no cobra, SI cobren per pertanye a consells d’administració; que per cert no hi ha altre feina que anar a calentar cadira un cop a l’any.

Joanna: estiguis tranquila que podràs gaudir molts anys del teu apartament. Aquí no dimiteix ningú; en especial per què els polítics actuals no tenen altre feina coneguda ni per conèixer.

J

Joanma

Igualada

12 de desembre 2013.12:39h

Respondre

Mi jugo el apartament que tinc a Segur de Calafell, que el Teo no dimiteix.

I

Iniciato

Igualada

12 de desembre 2013.11:44h

Respondre

En aquest pais no plega ningú. No us preocupeu. Si el Garcia Albiol per temes més greus ha sortit absolt...

E

Enriqueta

12 de desembre 2013.10:56h

Respondre

Amb una mica de dignitat ja hauria dimitit

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.