TORNAR

ICV-EUiA entra a formar part de l’Ajuntament amb un regidor

El partit encapçalat per Montserrat Mateu obté un 6'39% dels vots

politica
Dilluns, 23 maig 2011. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Iniciativa per Catalunya- Esquerra Unida i Alternativa aconsegueix entrar a l’Ajuntament d’Igualada, després de trencar la coalició d’Entesa per Igualada, amb la qual ICV havia governat al costat del PSC durant 12 anys. Un 6’39% dels vots permeten que Montserrat Mateu entri al consistori, malgrat que el partit esperés aconseguir dos regidors.

Montserrat Mateu formarà part de l'Ajuntament

1.018 persones van votar a favor del partit ecosocialista que, de fet, ha format part del govern igualadí durant els últims 12 anys. El trencament del pacte Entesa per Igualada ha pogut comportar una falta de referent per part dels votants de l’Entesa. De fet, el partit socialista ha perdut gairebé la meitat dels vots que havia aconseguit en les eleccions del 2007.

A la seu d’Iniciativa per Catalunya, Montserrat Mateu es va mostrar ‘satisfeta’ per haver aconseguit, com a mínim, entrar al consistori. Tot i així, Mateu no va poder evitar anomenar l’entrada de PxC amb Robert Hernando al capdavant, fet que no deixa de sorprendre els polítics igualadins.

ICV-EUiA va obtenir també un regidor a diferents municipis de l’Anoia, com a Santa Margarida de Montbui –serà Coral Vázquez-, Vilanova del Camí –Francina Gabarró-, Piera, la Torre de Claramunt... i va aconseguir 2 regidors a Argençola.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.