TORNAR
PUBLICITAT

Igualada, ara, a la Regió 1

L'absència d'un regidor d'ERC i el vot de qualitat de l'alcalde retiren la moció que adscrivia la ciutat a la vegueria del Penedès

politica
Dimarts, 26 maig 2009. 22:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El tret per la culata. La sessió plenària que s'ha vist aquest dimarts al vespre a l'Ajuntament d'Igualada no deixa a ningú indiferent. L'absència d'un regidor del grup municipal d'ERC ha propiciat un empat que amb el vot de qualitat de l'alcalde ha fet prosperar una moció, entrada amb caràcter d'urgència per l'equip de govern. Aquesta ha deixat sense efecte la moció que al 2007 va aprovar tota l'oposició (11 regidors) amb el govern en contra (10) pel qual Igualada era partidària de la Vegueria del Penedès. Amb la moció d'aquest dimarts, ara, Igualada es decanta per la Regió 1, cosa que ha defensat sempre l'equip de govern.

En el ple d'aquest dimarts faltava el regidor d'ERc Enric Asensio, a l'esquerra del tot de la imatge - fotografia d'arxiu

Una moció que en tomba, no una, sinó dues. Aquesta ha estat la realitat del ple d'aquest dimarts al vespre. La moció presentada per l?Entesa ha estat com a resposta a una primera moció, entrada dins l'ordre del dia pel grup de CiU en què, amb el suport dels grups d'ERC i PP, instaven al govern a què demanés alguna de les delegacions dels serveix territorials que la Generalitat està repartint en la descentralització dels serveis, ja que, en paraules del portaveu de CiU, Marc castells, 'Vic ja en té 5, Manresa també en té 5 i Igualada cap.'

Tots tres colors polítics han coincidit a destacar la importància d'acollir alguna d'aquestes seus per posicionar Igualada com a capital forta.

D'una banda Marc castells (CiU) ha insistit que no és cap canvi de posició ja que 'no renunciem a la voluntat de pertànyer a la vegueria del Penedès, voler que la ciutat sigui forta i compti amb una delegació dels serveis de la Generalitat és una spiració legítima de qualsevol territori'.

Joan Torras, portaveu del grup municipal d'ERC, ha reiterat 'l'evidència que la decisió sobre les vegueries ja es va prendre el 2007, amb un posicionament clar de tota l'oposició, i que ara no ve al cas de canviar quan el que es demana és que Igualada es posicioni en el marc de delegacions de serveis territorials perquè no quedi enrera'.

El mateix argument ha assenyalat el regidor del PP, pere Calbó, que ha assegurat que 'ja és una injustícia que la Generalitat hagi fet la erordenació territorial d'esquenes al territori, com perquè deixem passar una segona injustícia i que no hi hagi a la ciutat cap delegació territorial'.

El tinent d'alcalde, Jordi Riba, ha fet una altra lectura. Al seu entendre, aquesta petició de CiU 'no és res més que un altre canvi de papers, vau demanar la pertinença a la vegueria del Penedès i ara a la de la Catalunya Central', que és on pertanyen les ciutats amb els serveis descentralitzats. En aquest sentit Riba ha insistit en què aquest 'canvi de posició és una incoherència'. Així mateix ha rellegit la moció presentada per l'equip de govern que també inclou aquesta voluntat de 'demanar a la Generalitat i a la Diputació que puguin ubicar-se a la ciutat futurs serveis territorials que s'hagin de descentralitzar'. Semblaria irònic que s'haguéssin discutit tanta estona a no ser pel fet que la moció de l'Entesa incloïa també el punt de deixar sense efecte la mociód el 2007 en relació a la reordenació territorial de Catalunya i un sego punt refermant la voluntat de l'Ajuntament a pertànyer a la Regió 1.

L'empat i el vot qualitatiu de l'alcalde ha servit per tombar, en primer lloc la moció presentada per CiU i recolzada per tota l'oposició, i per fer prosperar la moció de l'Entesa, deixant sense efecte la del 2007 sobre les vegueries. Hi ha qui vativcina un ple extraordinari, amb tots els regidors, per tornar a 'manifestar la voluntat de pertinença -altre cop- a la vegueria del Penedès. Ja es veurà.


25 Comentaris

J

Jordi

Igualada

30 de maig 2009.08:47h

Respondre

Vull pensar que quan s’aproven votacions a l’Ajuntament serveixen per a alguna cosa. I suposo que dels acords presos se’n deu enviar una còpia a l’autoritat pertinent (en el cas de les... Llegir més Vegueries, a la Generalitat de Catalunya). Si no és així, vol dir que els plens i les votacions no serveixen per a res. Penso doncs que ho deuen enviar a qui li correspon.

M’agradaria veure la cara dels funcionaris de la Generalitat rebent els acords presos a l’Ajuntament d’Igualada. Sento vergonya. Ens hauriem de prendre les coses més seriosament. Quina manera de fer política és aquesta?

j

javi

igualada

29 de maig 2009.20:51h

Respondre

Luisito, no te gusta nada; a mi no me gustaría vivir tan amargado ...

A

Albert Rossell

Igualada

29 de maig 2009.14:59h

Respondre

Proposa a l’anoiadiari que faci la següent enquesta:

Què és pitjor?:

a) Que un regidor d’ERC falti a un ple municipal per assistir a la final de Roma que s’ha de jugar l’endemà.

b) Que... Llegir més l’Entesa aprofiti aquesta circumstància per guanyar una votació sobre les vegueries que d’altra manera tindria perduda.

Jo veig les dues coses molt greus.

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

29 de maig 2009.13:15h

Respondre

Si parlem de futbol i política surt tothom esquitxat. Recordeu quan en JM. Susanna canviava els dies i hora dels plens en funció dels partits del Barça ? Els convergents son els que menys poden... Llegir més parlar en aquest tema. Per cert, el que és de vergonya és que es convoquin plens per votar punts sense cap interès per a la ciutadania com la parida aquesta de la vegueria. Que jo sàpiga, continuem tenint províncicies, i, al ritme que anem el desplegament de l’estatut va per llarg...I arribats al cas que ens hagin de posar en alguna vegueria, de les 7 que hi ha, la Conca d’Òdena ha d’anar amb Barcelona. La relació amb Manresa és inexistent, i amb Vilafranca i Vilanova i la Geltrú completament artificial. Però tothom, qui més qui menys, sempre va a BCN. Jo ho tinc clar, prefereixo ser una comarca rica, amb abocadors i presons, que no pas ser el germà pobre de la vegueria més pobre -Catalunya Central- o l’aliat que utilitza el lobby del cava per fer-se notar políticament -Vegueria Penedès-

J

Josep M. Torras Payero

Igualada

29 de maig 2009.12:05h

Respondre

No us perdeu el post de n’Octavi sobre el tema, és genial!
http://nodeixodepensar.blogspot.com/2009/05/la-vegueria-la-vegueria-si-jo-la.html
Felicitats Octavi!
Josep M.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

29 de maig 2009.10:44h

Respondre

Lo del regidor d’ERC ”pecata minuta” llegiu el següent post.
http://politica.e-noticies.cat/baltasar-planta-120-paisos-pel-barca-29642.html
En Baltasar si que en te de ”bemolls”. Si... Llegir més senyor! d’això se’n diu tenir-los ben posats! Que n’aprenguin! jaja!
Quin país de mones!

u

un militant de erc

28 de maig 2009.10:27h

Respondre

que farà erc, quan arribi aquest regidor de Roma, li donarà un premi o el farà dimitir o l’expedientarà,

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

27 de maig 2009.20:19h

Respondre

Ai! Lluiset tu sempre amb el flabiol sonant.
No tinguis por que no et vull prendre el títol de doctor en democràcia, no aspiro a donar lliçons a ningú.
I ara que saps que no vull donar lliçons,... Llegir més em pregunto si te n’es adonat que jo parlava de futbol i de símils futbolístics i repeteixo, els jugadors d’avantatja son la gent que no te “fair play” o sigui l’elegància en el fer i ja que hi som posats, ”de porc i de senyor es n’ha de venir de mena” i no te res que veure amb la democràcia, ni amb la política, simplement en la forma de ser i de fer de les persones.
Seguint amb les dites, “a bon entenedor poques paraules”.
Que ho passis bé amb la teva sociovergencia, a mi no m’hi trobaràs.
Bona tarda i visca el Barça!

p

pau

27 de maig 2009.18:53h

Respondre

Amic Bonaventura vas molt fort; i tu què has fet per Igualada (a part de queixar-te)? Fer soroll amb els bastonets no és que sigui un gran avenç.

e

edu

igualada

27 de maig 2009.18:45h

Respondre

Pere, és veritat, està a Roma, però això no és, n’hi molt menys, la part més important del possible problema.

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

27 de maig 2009.18:10h

Respondre

Josep Maria, no donis lliçons de democràcia. L’Entesa va aprofitar la seva oportunitat d’apuntar-se un gol i està clar que ho ha aconseguit. El ridícul, per a ERC, és majúscul. El senyor... Llegir més Asensio haurà d’explicar bé perquè no hi va assistir al ple. Aquests republicans sempre van donant la nota a tot arreu. És un partit poc seriós. Jo aposto per la socio-vergència, abans, ara i sempre !

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

27 de maig 2009.17:38h

Respondre

Pere,
En temps d’en Franco quan el Reial Madrid jugava la Copa d’Europa el “Consejo de Ministros” s’aplaçava. Era un deure nacional.
Potser aquí hauríem hagut de fer el mateix.
Tants... Llegir més anys de democràcia per arribar a la conclusió, que és més important per la gent, el futbol que la política, els camps de futbol estan plens i els plens Municipals buits.
Potser hauríem de fer partidets de futbet, al consistori i axis ompliríem.
Es un suggeriment sense malicia, en vista de la seriositat d’uns i dels altres.
En tot, la jugada d’Entesa es d’un infantilisme i una falta d’elegància i respecte a la democràtica i als ciutadans representats, total.
En futbol en diríem manca de ”fair play” o potser fins i tot joc brut.
El que hi ha, dóna el que dóna de si.
En fi, visca el Barça, “manque pierda”.

P

Pere

Igualada

27 de maig 2009.16:30h

Respondre

El més llastimós del cas és que, pel que diuen les males llengües, el Sr regidor d’ERC, Enric Asensio no va poder assistir al ple pel fet d’anar a Roma al partit del Barça.
Tot és... Llegir més qüestió de prioritats.
Si un regidor d’Igualada, escollit pels ciutadans i que cobra per a ser-ho, prefereix un partit de futbol abans que l’acompliment dels seus deures amb la ciutadania ja donota la seva ”gran” categoria. Algú més ho ha sentit?
Si els d’ERC son seriosos ( d’una vegada) suposo que substituiran a l’esmentat regidor per un que tingui més clares les seves obligacions.

J

JoRGH

Igualada

27 de maig 2009.14:25h

Respondre

i per cert..
a mi me la bufa estar al Penedès, Central o fins i tot la Segarra.. però a la Regió 1 no hi seria per res del món, però si ni li han pogut buscar un nom amb una mica de gràcia o... Llegir més carisma!!

J

JoRGH

Igualada

27 de maig 2009.14:23h

Respondre

en la línia del que apunta la laura..

la cohesió i el sentit de comarca a l’Anoia és nul, per tant jo proposo que els del Nord se’n vagin a la Segarra, els del sud cap al Penedès, al SudEst... Llegir més que els endollin a l’àrea metropolitana i els de la Conca ens quedem aïllats tal com hem estat sempre gràcies a la burgesia igualadina tancada, rància i recalcitrant.

M

Miquel

L'Espelt

27 de maig 2009.13:54h

Respondre

Crec que no es tracta de discutir a quina Vegueria volem anar cadascú. I menys de faltar als d’una o altra opinió, Lluiset.

Es tracta de valorar la manera de fer les coses.

Al darrer ple a... Llegir més Òdena en una situació igual amb absència d’un regidor del PSC, l’oposició va ser molt més elegant que l’equip de govern d’Igualada i va ”regalar” un vot de cada grup per evitar el vot de qualitat de l’alcalde (i no podem dir que el consistori d’Òdena sigui una bassa d’oli precisament).

En resum, crec que l’Ester té tota la raó, quan siguin onze ho tornaran a presentar i s’haurà perdut miserablement el temps ... i les formes.

Després diuen que els extranya que el ciutadà s’allunyi de la política !!!

A

Albert Rossell

Igualada

27 de maig 2009.13:44h

Respondre

Molt lletges les formes. Potser formarem part de la regió més rica (la Regió 1), però preparem-nos, com a comarca més pobra i allunyada de l’Àrea Metropolina, per acollir tot el que els... Llegir més altres no vulguin o no els càpiga. Per dir-ho més gràficament, si pertanyem a la Regió 1, serem l’abocador de l’Àrea Metropolitana.Ras i curt.

p

pau

27 de maig 2009.12:28h

Respondre

Lluiset, em sembla que avui t’has descuidat de dir que la culpa és de les 50 famílies de la Igualada recalcitrant (...).
Et recordo a tu, que vec que no ho saps (serà ignorància o falta... Llegir més d’informació?) que més del 75% del municipis de l’Anoia han aprovat mccions a favor de formar part de la Vegueria (històrica; llegeix una mica més que no fa mal) del Penedès.
Molta gent de Vilafranca, de Vic, del Vendrell, etc. també freqüenten molt Bcn (per compres, feina, etc.) així doncs amb la teva brillant conclusió fem de Catalunya una única vegueria: visca el centralisme.

R

Ruquet

27 de maig 2009.12:15h

Respondre

L’Entesa ha demostrat quina és la seva forma de fer política: enganyar i esperar la distracció d’un rival per fer el què vulgui. La política és i ha de ser honradesa, seriositat i joc net i... Llegir més el què ha fet el govern sociocomunista és una ”segada” en tota regla.
Si aquesta és la seva forma de governar, posant-se a més a opinar aquest article com uns neofatxes liberals, posant zones blaves per pebrots i ordenant la ciutat tant territorialment com urbanísticament construïnt, sense solta ni volta cal dir, a qualsevol pam quadrat que quedi lliure i ells en puguin treure un benefici. Compren vots a cops de totxo, totxos com alguns ”antitot” que sí saben escriure però no saben gaire més.
Continuarem gaire temps més veient com el govern de la ciutat se’ns rifa com uns passarells? Haurem d’esperar a les properes eleccions per veure com dos mesos abans comencen a asfaltar carrers i arreglar ”cagades”? On és la seva honradesa política, on és el seu joc net amb la ciutadania, on és la seva seriositat com a govern de la ciutat o és que creuen que som una ciutat de fireta?
Més seriositat política i més cultura de la ciutat que després anem dient rucades que no són veritat.

L

Laura

Igualada

27 de maig 2009.10:05h

Respondre

La visió que tenim molts igualadins de la comarca de l’anoia és totalment errònia! Només cal que un diumenge agafem el cotxe i ens n’anem cap als territoris del nord de l’anoia (l’alta... Llegir més segarra) i descobrirem que aquesta comarca té també una altra cara; res a veure amb la part sud de l’anoia pro-barcelona... Llavors, no ens ho hauriem de plantejar d’una altra manera això de la ”unitat com a comarca”?.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

27 de maig 2009.09:20h

Respondre

Ester,
Tens tota la raó del mon, quina pèrdua de temps.
Però has d’entendre que només és un dret al cameig molt infantil per part dels que governen, pel resultat del ple extraordinari en el... Llegir més que van perdre la votació de poder establir zones blaves per decret i clar els nens enrabietats ara juguen quan poden, a tocar els bemolls, per comptes de preocupar-se d’altres coses molt mes importats. però que hi farem hi ha el nivell que hi ha i per canviar-ho haurem d’esperar a les pròximes Municipals. A veure si hi ha sort.

L

Lluiset P. i F.

Igualada

27 de maig 2009.09:00h

Respondre

I seguint amb el comentari anterior, sembla que el regidor era a Roma....a veure si els d’Esquerra comencen a fer política de forma seriosa alguna vegada, perquè cada vegada més estan perdent... Llegir més més la poca credibilitat que jo els hi vaig veure en el seu dia. L’Aymamí tindrà molts defectes, però s’ha rigut de tota l’oposició amb una maniobra molt intel·ligent. Felicitats, perquè això és la política. I només els llestos són els que saben fer-la.

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

27 de maig 2009.09:00h

Respondre

No sé de que es queixen els ”il·luminats” que defensen la Vegueria Penedès. Ho fan purament per interessos econòmics. És fals que hi hagi vincles històrics que ens vinculin al Penedès.... Llegir més L’Anoia i el Penedès no han tingut quasi mai contacte directe, i sino recordeu les patètiques comunicacions per carretera que hem tingut tota la vida.
Tothom sap qui hi ha darrera de la plataforma pro vegueria: un grup de comunicació anoienc, tota la dreta personalitzada sobre tot en gent de convergència, el lobby del cava i algun d’Esquerra que va mig perdut i que no sap de què va la pel·lícula.
El 90% de la població de l’Anoia passa completament d’aquest tema. Però si pregunteu, la majoria prefereixen anar a Barcelona. Només heu de veure com està el Centre Comercial d’Abrera, el Gran Via 2, l’Ikea, Diagonal Mar... cada dissabte, ple d’anoiencs. La feina està a BCN, les famílies en molts casos també. És una de les poques vegades en què estic plenament d’acord amb Jordi Aymamí i l’Entesa. La Conca ha d’estar a la Regió1: ni pintem res amb Manresa ni molt menys -és una bestiesa enorme- amb Vilafranca.

e

edu

igualada

27 de maig 2009.00:00h

Respondre

Lamentable l’actuació dels ”amics” entesos (socialistes + comunistes) i en especial de don ”Carlos III”.

E

Ester Vich

Igualada

26 de maig 2009.23:27h

Respondre

Son els reis de les cortines de fum...i quan hi hagi els 11 regidors de l’oposició, tornem-hi??? quina manera de perdre el temps.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.