TORNAR

Igualada clama davant l'Ajuntament per l'alliberament de Sánchez i Cuixart

La Plaça de l’Ajuntament, un clam en contra de l’empresonament

politica
Dimarts, 17 octubre 2017. 12:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Plaça de l'Ajuntament d'Igualada s'omplia aquest migdia de dimarts de centenars de persones en l'acte de protesta pels empresonaments de Jordi Sànchez, president de l'ANC, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium. L'alcalde Marc Castells llegia un manifest exigint el seu alliberament.

Dues setmanes justes després de l'impressionant seguiment de les mobilitzacions de la vaga del dia 3 d'octubre, la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada tornava a ser l'eix d'una manifestació davant la situació política que viu Catalunya i, en concret, per l'empresonament de dos dels líders de la societat civil, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Les concentracions s'han fet també a altres consistoris de la comarca, al punt del migdia, i a fora dels centres de treball. A la Plaça de l'Ajuntament igualadí, amb presència de l'alcalde, Marc Castells (PDeCAT), els regidors del govern Jordi Pont, Pere Camps i Patrícia Illa, Enric Conill (ERC), Albert Mateu (CUP) i la síndica Rosa Sànchez s'ha llegit el manifest unitari.

Els representants municipals, davant els assistents, en la lectura del manifestEl text manifesta que "la llibertat no es compra ni es ven, no es negocia ni es demana. S'exerceix. Les idees no tenen ni amo ni senyor, són la llibertat que tenen homes i dones del segle XXI, després de lluites incansables de persones anònimes, de moviments socials, fins i tot de guerres. Avui estan protegides sota els tractats internacionals. No hi ha estat democràtic al món que jutgi les idees o les empresoni. No hi ha cap estat democràtic que persegueixi les urnes. L'Estat espanyol va tornar a creuar una línia vermella: empresonar als presidents d'Òmnium i l'ANC per manifestar-se pacíficament posa en risc els valors bàsics de la democràcia. Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus. Quan algú és còmplice d'aquesta vulneració, és còmplice d'una forma d'actuar d'una dictadura. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte; Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Si els empresones a ells, ens empresonen a tots. Empresonar representants de la societat civil forma part de l'estratègia de l'Estat per crispar. Volen dividir-nos, però no ho permetran. Som un poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat. Per tot plegat, volem deixar clar que les mesures decretades per l'Audìència Nacional espanyola no només són injustes, sinó il·legals. Demanem la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Europa no pot continuar donant l'esquena a Catalunya. A la Unió Europea hi ha presos polítics. Fem una crisa als organismes internacionals". Castells acabava la intervenció amb un "ens en sortirem".

Les protestes es traslladen aquesta tarda a Barcelona. De tota manera, per aquells que no es puguin desplaçar a la capital, hi haurà una concentració davant el mateix Ajuntament d'Igualada a les 8 amb espelmes. El ple, queda suspès.


1 Comentaris

T

Thierry Moran

Breizhad?

18 d'octubre 2017.14:01h

Respondre

Total solidarity with the Catalan people.
The Spanish state is clearly abusing it’s power in a way reminiscent of Franco’s regime.
The French government is accomplice in preventing the peoples... Llegir més of Europe to emancipate themselves.
We can see the day in the future when Europe will truely represent its cultures and be a force for peace and positive change rather than a collection of bank management boards.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.