TORNAR

Igualada, escenari del consell polític de la CUP

L’òrgan va fer una de les seves reunions mensuals a la capital anoienca

politica
Dilluns, 27 març 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dissabte es va reunir el consell polític de la CUP-Crida Constituent a Igualada per dur a terme l'assemblea que mensualment realitza. El municipalisme és essencial per a la CUP, i per això el consell polític, l'òrgan que fa d'intermediari entre les assemblees locals –el múscul de la CUP–, el secretariat nacional i els diputats del Parlament, intenta reflectir al màxim la composició del partit al territori dels Països Catalans, reunint-se un cop al mes als diferents municipis on té assemblees locals.

Igualada va acollir aquest cap de setmana el consell polític mensual de la CUP. El consell polític està format per representants de les 13 assemblees territorials (Nord Oriental, Alt Ter, Maresme-Barcelonès Nord, Barcelona, Baix Llobregat, Vallès Oriental-Baix Montseny, Vallès Occidental, Terres de l'Ebre, El Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central, País Valencià i Ponent-Pirineus) i pels integrants del secretariat nacional, així com per alguns diputats del Parlament. Cada territorial envia al consell polític entre tres i sis representants, en funció de si les territorials tenen més de 15 regidors, 150 militants o 15 nuclis locals. Cadascun dels representants disposa d'un vot a la decisió final, excepte els integrants del secretaria nacional i els diputats del Parlament, que poden opinar però no votar.

L'òrgan es reuneix un cop al mes en un municipi diferent dels Països Catalans, però no emet valoracions individuals en la trobada, sinó que els delegats territorials es limiten a traslladar l'opinió sorgida de les seves respectives assemblees, les quals han pres la seva decisió a les assemblees locals de cada territori, base i nucli de la CUP. Així doncs, els representants de les assemblees territorials que van al consell polític responen al mandat del territori i, per tant, de les diferents localitats.

La CUP-Crida Constituent integra les diferents propostes d'arreu el territori dels Països Catalans i pren les decisions de baix a d'alt, i per això els representants dels diferents territoris del consell polític fan l'esforç un cop al mes d'anar a Ateneus i espais col·lectius diversos del Països Catalans per reunir-se i debatre les decisions locals i territorials. Un cop superada l'aprovació dels pressupostos al Parlament de Catalunya, l'agenda política marca debats com procés constituent, definició del referèndum, campanya sobre el referèndum, agenda social, etc.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.