TORNAR

Igualada farà un 'hub' per a la indústria tèxtil en un sector de l'antiga Vives Vidal

Es descarten així altres ubicacions com DePunt o el carrer Santa Anna per a aquest projecte

politica
Dimecres, 9 maig 2018. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb una injecció de dos milions d'euros, gairebé, Igualada construirà a l'edifici de la Vives Vidal, que compartirà amb BonPreu Esclat, un centre neuràlgic d'innovació i de rellançament de la indústria tèxtil, en el marc d'un projecte finançat amb un milió d'euros de fons europeus. L'impuls de la indústria 4.0 i l'economia circular, altres dels aspectes que comprèn aquest programa.

Igualada desplegarà el Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial de les Indústries del Disseny d'Igualada-Anoia (PECT-IDANOIA), elaborat per l'Ajuntament de la ciutat i que contempla iniciatives per gairebé dos milions d'euros. Aquesta iniciativa recalarà a l'edifici històric de la Vives Vidal, on en una tercera planta -la resta de l'immoble acollirà ja el 2019 una superfície de BonPreu Esclat- s'hi instal·larà l'IGD Fashion Hub, "un espai equipat per a recolzar la competitivitat i el creixement del Clúster Tèxtil i
Moda de l'Anoia, integrant formació tècnica i creativa, tecnologia i serveis en un espai comú".

El projecte es presentava el matí d'aquest dimecres a la seu de FITEX, fundació que recalarà a l'edifici nou, just davant de les actuals instal·lacions. La presentació la feien l'alcalde Marc Castells, la directora general d'Indústria i tinent d'alcalde Àngels Chacón, el president de Fagepi Joan Gabarró i representants de la Generalitat i de dos centres educatius igualadins, la Gaspar Camps i l'IES Milà i Fontanals. 

Els representants municipals i de FITEX, davant l'immobleEls darrers mesos, la Generalitat ha valorat diferents projectes d'especialització territorial presentats per ajuntaments, consells comarcals i diputacions d'arreu del país. Les propostes havien d'articular tot un seguit d'actuacions per transformar econòmicament el territori, tenir un fort component d'innovació i comptar amb la participació del teixit social i econòmic, entre altres requisits. De tots els projectes que han estat finalment escollits, un ha estat el PECT-IDANOIA de l'Ajuntament d'Igualada, valorat en 2 milions d'euros, que recull un seguit d'accions per rellançar el sector. Del pressupost total de 1.997.646 euros, la Generalitat garanteix la meitat del finançament via Fons FEDER de la Unió Europea i l'altra meitat anirà a càrrec de l'Ajuntament d'Igualada, comptant amb el suport també de la Diputació de Barcelona.

En un primer moment, l'Ajuntament va parlar d'utilitzar per aquestes funcions l'edifici de l'Avinguda Balmes DePunt, com també pels usos de 'showroom' del tèxtil és va valorar emprar la idea d'un edifici nou al carrer Santa Anna. Les actuacions que es podran dur a terme gràcies al "desenvolupament del PECT són la internacionalització de les indústries del disseny, la creació de l'IGD Fashion Hub" –un espai equipat per a recolzar la competitivitat i el creixement del Clúster Tèxtil i Moda de l'Anoia, integrant formació tècnica i creativa, tecnologia i serveis en un espai comú– i la posada en marxa "d'una Oficina de Promoció de les Capacitats Industrials de la Comarca, que ajudi a atreure marques i distribuïdors i a promocionar el potencial de la fabricació local". 

El pla també contempla l'impuls de la indústria 4.0 i l'economia circular en les indústries del disseny de la comarca de l'Anoia, amb assessorament i suport per a implantar noves tecnologies digitals, l'impuls dels estudis superiors vinculats al sector o la promoció de la venda online, entre altres aspectes. Les accions s'han d'executar en els propers dos anys. 


2 Comentaris

J

Joan Ginet ITV

Igualada

10 de maig 2018.08:43h

Respondre

El meu avi deia: “quan és mort el combregaren”, potser aquests nois i noies que ara ens manen no sabem el què vol dir.

e

el sr ramon

les rambles dels castells

9 de maig 2018.16:50h

Respondre

Un ”JUB” ? i que es això?
I si parléssim ”clar i català” ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.