TORNAR

Igualada Som-hi marca "la creació d'habitatge" com a línia vermella per pactar amb Castells els comptes

Els progressistes, en canvi, no consideren posar el POUM com a condició ”ja que ell govern no hi creu”

politica
Dimarts, 10 setembre 2019. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La formació que agrupa a PSC, Comuns i Igualada Oberta feia aquest dilluns una nova intervenció al voltant del tema dels pressupostos 2020 de l'Ajuntament d'Igualada. Afirmen que "estem sorpresos pel canvi d'actitud referent a la quarta escola bressol municipal".

El portaveu d'Igualada Som-hi Jordi Cuadras afirmava aquest dilluns que la quarta escola bressol "per si sola no és una moneda de canvi. Si la vol vincular al pressupost, aleshores això agafa una altra dimensió i tenim propostes concretes del nostre programa per demanar-li". Exigeixen "a més" la reactivació del Patronat Municipal de l'Habitatge i "la lluita contra el canvi climàtic". Serien les condicions 'sine qua non' per afavorir que prosperin els pressupostos una vegada "el govern de Junts per Igualada ens va demanar aquest acord per escoltar-nos sobre la quarta escola bressol", fer pública la de l'Ateneu. Unes cartes que estarien sobre la taula, doncs: junt a la quarta escola bressol, la creació d'habitatges i que hi hagi equipaments municipals que es puguin autoabastir amb energies netes. No és condició irrenunciable, en canvi, començar el nou POUM. 

Cuadras, acompanyat d'altres membres d'Igualada Som-hiCuadras explicava que no han situat el POUM com a condició "ja que ell govern no hi creu" i amb la creació de nous habitatges, a través de la reactivació de PIMHA, ja es compleix una de les funcions "d'un pla urbanístic". Preguntats sobre quants pisos implicaria per pactar amb el govern, a més dels que creï l'Incasòl, Igualada Som-hi parla d'almenys "un bloc de pisos", una desena. Més sobre el POUM: "posar 100.000 euros per a la redacció no tindria sentit si el govern no vol anar més enllà". 

Sobre fer front comú amb l'altra oposició d'esquerres, ERC i Poble Actiu, que també han proposat al govern Castells un paquet de mesures per acceptar els pressupostos, Cuadras afegeix que no hi ha hagut contactes. Referent al batlle, conclou que "ha dit que s'asseuria amb tots els grups de l'oposició, així que hi serem. Des d'Igualada Som-hi ho farem servir per a condicionar el govern de Junts per Igualada perquè apliqui polítiques d'esquerres i progressistes fent valer els nostres vots i regidors i maximitzant-los al màxim al servei de la gent amb el nostre programa electoral com a guia. Si en vol parlar necessitarem saber quina part del pressupost podem condicionar i quins elements poden assegurar el compliment, en cas de ser acceptats".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.