TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi obre converses per explorar un pacte amb ERC i Poble Actiu a Igualada

Jordi Cuadras subratlla que ”no votarem en cap cas la investidura de Marc Castells”

politica
Dilluns, 10 juny 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Queden cinc dies per al ple d'investidura i queda per veure encara si Marc Castells, que va guanyar en vots i té nou regidors sobre 21, retindrà la vara o si serà desbancat per alguna combinació entre els partits d'esquerres. El partit que encapçala Jordi Cuadras, Igualada Som-hi (PSC, Comuns i Igualada Oberta) admet ara que s'estudia buscar una fórmula d'aquest tipus.

Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha emès un comunicat on confirmen que "estudiarem una alternativa de govern a la ciutat, ja que l'actual govern conservador ha perdut la seva majoria absoluta. Tant ERC com Poble Actiu han contactat amb Igualada Som-hi per propiciar converses en aquesta direcció els darrers dies".

Afirmen que "estem gratament sorpresos de veure que aquelles formacions que havien marcat vetos i línies vermelles respecte la nostra candidatura, ara els han eliminat i ens vénen a demanar establir contactes". La formació integrada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta valora que "nosaltres som un projecte que neix de l'acord i que té en la capacitat de diàleg i de pacte el seu pilar fonamental, per tant, estem oberts a parlar amb tothom. De fet, mai hem marcat ni vetos ni línies vermelles a cap formació i seguirem sense fer-ho". Igualada Som-hi explica que "ens alegrem que ERC i Poble Actiu se n'hagin adonat i ara també ho defensin".

Els membres de la llista de Som-hiLes condicions que fixa la coalició és la que anomenen "Agenda del Canvi" amb mesures "perquè Igualada sigui una ciutat que doni oportunitats a tothom, en la qual tots els barris siguin de primera i que impulsi un treball conjunt de la Conca". Entre les 111 mesures del programa electoral, Igualada Som-hi creu "prioritàries totes les propostes que fan referència als drets: el dret a l'habitatge, a l'educació, al treball, a la salut, a la cultura i a una xarxa de serveis socials de qualitat. I també les polítiques que facilitin un govern que representi a totes i tots els igualadins i les igualadines, que abraci la ciutat i la faci avançar sense deixar ningú enrere".

"No recolzarem la investidura de Marc Castells"

Igualada Som-hi ratifica que "en cap cas recolzarà la investidura de Marc Castells com a alcalde, tal i com el candidat Jordi Cuadras li va traslladar en una reunió mantinguda després de comprovar que els dos projectes difereixen absolutament i no hi ha cap possibilitat d'un acord". En el marc del diàleg es demana a ERC "que faci un posicionament clar per saber si continuen negociant un govern amb Castells o descarten aquesta opció per evitar que hi hagi un 'doble joc'" i si  "els republicans incompliran l'acord que hi ha, a nivell de país, entre Junts i ERC per respectar la llista més votada als municipis grans".

L'assemblea ha valorat de manera molt positiva els resultats de fa dues setmanes, "tant pel creixement de suports fins als 3.677 vots aconseguits com per haver quedat a només 500 vots de la segona força a la ciutat. D'altra banda també s'ha analitzat molt positivament el creixement que hi ha hagut de recolzament a Igualada Som-hi en tots els col·legis electorals, tot consolidant la victòria als col·legis electorals on tradicionalment guanya l'esquerra progressista i ampliant els vots a tots els altres sense cap excepció".


3 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

11 de juny 2019.13:00h

Respondre

No perdem l’oportunitat de tenir un bon govern amb projecció de futur i deixar el ”qui dia passa any empeny”

Q

Quil

PobleSec

10 de juny 2019.12:33h

Respondre

ojalá

R

Rut

10 de juny 2019.12:02h

Respondre

En cap cas votaran a Castells però no ens enganyem: votar-se a ells mateixos i no votar al Conill és el mateix que votar a Castells perquè aleshores l’alternativa no suma.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.