TORNAR

Igualada Som-hi replica que "no tenim acords" amb Poble Actiu "perquè volien càrrecs de confiança"

Els progressistes titllen de ”falses” les afirmacions de l’esquerra independentista

politica
Divendres, 5 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El ple del cartipàs i la polèmica al Consell Comarcal ha desfermat una fricció dialèctica entre l'esquerra independentista i Igualada Som-hi. Retreuen a Poble Actiu que "els falta de sentit democràtic davant un pacte de govern fet lliurement al Consell Comarcal.

La formació d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha replicat al comunicat de Poble Actiu. El titllen d'"inadmissible" per les referències a un pacte 'sotto voce' entre el portaveu progressista Cuadras i el batlle junter Marc Castells. Igualada Som-hi remarca "que si no hi va haver una posició conjunta de les tres forces d'esquerres és perquè Poble Actiu va plantejar crear càrrecs de confiança a mida pels grups de l'oposició a 16.000 euros la mitja jornada", proposta davant la qual Igualada Som-hi es va oposar rotundament. Aquest és l'únic motiu pel que no es va fer una posició conjunta.

El ple del cartipàs, la setmana passadaEsmenten que "si Poble Actiu va demanar 48 hores del dimarts al dijous va ser per madurar la proposta per demanar reduir càrrecs de confiança del govern i que estava acordada amb Igualada Som-hi i ERC i no, en cap cas, crear una nova proposta que comportés la creació de càrrecs de confiança per l'oposició". De fet, aquesta primera proposta "és la proposta que Igualada Som-hi va mantenir fins al final i va portar al Ple tot aconseguint una reducció de 208.000 euros en sous pels propers 4 anys de mandat".

Parlen de "constants retrets i rebequeries de Poble Actiu" però "Igualada Som-hi els continua estenent la mà i no els veu com un adversari". A més, Igualada Som-hi està compromès "en impulsar polítiques que tinguin retorn real a la ciutadania i fugir de la picabaralla política entre les forces d'esquerres que allunya la gent de la política. Aquí no ens hi trobaran". També recorda a Poble Actiu que "la mentida i les falsedats no són bones companyes de viatge per a fer política i que no tot s'hi val".


1 Comentaris

J

Jaume

Igualada

7 de juliol 2019.12:05h

Respondre

Quins pebrots que teniu, Poble Actiu...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.