TORNAR

Igualada Som-hi retreu a Castells "l'incompliment de promeses d'inversions"

Jordi Cuadras afirma que ”només s’han atret supermercats amb requalificacions a mida”

politica
Dimecres, 23 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La confluència que Jordi Cuadras encapçalarà a les eleccions municipals ha carregat contra el govern del PDeCAT en matèria econòmica. La fórmula que agrupa Igualada Oberta, PSC i Comuns censura també que "s'hagi buidat de contingut la Mancomunitat de la Conca d'Òdena".

La coalició que concorrerà a les properes municipals d'Igualada, Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta), ha emès un comunicat on assenyala que el govern de Marc Castells "ha incomplert la seva principal promesa el 2011: atraure inversions industrials". La candidatura d'esquerres i progressista considera que "vuit anys són suficients com per valorar la diferència entre allò que es va prometre i allò que s'ha fet. Les inversions industrials s'ha demostrat que van ser un simple eslògan electoral perquè el que ha acabat atraient la ciutat han estat quatre supermercats amb requalificacions urbanístiques a mida, un Burguer King i un Massimo Dutti".

Cuadras, a la Rambla, a finals de novembreEn aquest sentit, el candidat Jordi Cuadras apunta que "des d'Igualada Som-hi ens comprometem a no fer promeses buides de contingut ni a vendre fum. Abans de prometre noves inversions industrials, el que prometem és que treballarem per fer d'Igualada una ciutat competitiva perquè aquestes puguin venir". Indica tres àmbits: "reclamació de millors comunicacions amb Barcelona per atraure talent i oportunitats amb el carril Bus-VAO de la B-23 com a mesura a curt termini i un tren gran i ràpid com a mesura a mitjà termini, planificació urbanística per evitar que la ciutat del segle XXI continuï sotmesa a un POUM de fa més de 30 anys, i la reactivació de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena que impulsi polítiques de dinamització econòmica conjuntes per fer d'aquest territori un territori d'oportunitats".

L'alcaldable creu que "cap d'aquestes accions, que són la base per tenir una ciutat competitiva que pugui atraure inversions, han estat plantejades pel govern del PDECat durant vuit anys. O es posen sobre de la taula o arribarà un dia en el qual la ciutat deixarà de tirar i haurem perdut el futur. Estem a la pròrroga per guanyar aquest futur i a les properes eleccions ens hi juguem això per fer d'Igualada una ciutat on viure, treballar i ser feliç".

Afegeixen que "tot el que ha arribat a dir l'alcalde que ha quedat en no-res, com el polígon dels adobers o el polígon que havia d'atraure grans empreses a Fàtima. Les úniques notícies que hi ha hagut les darreres setmanes són trasllats d'empreses a Castellolí que traslladen, també, els treballadors que ja tenen en altres plantes cap a l'Anoia". 

En canvi, reconeixen positivament el treball que s'ha fet per portar estudis universitaris, tot i que haguessin preferit no perdre el lligam amb la UPC. Fora d'aquest àmbit, però, a més dels "nuls resultats en portar inversions", Jordi Cuadras denuncia que "no hi ha hagut una política d'habitatge capaç de garantir el dret a l'habitatge a tothom en una ciutat on els lloguers han pujat un 20% en cinc anys, no s'han reclamat millores en les comunicacions, no es tenen en compte els reptes que necessita l'escola pública, no s'afronta el problema de falta de metges especialistes a l'Hospital, s'ha buidat de pressupost i contingut la Mancomunitat de la Conca i en l'àmbit cultural no hi ha una política ni relat definit".


3 Comentaris

F

Fran

Igualada

24 de gener 2019.00:10h

Respondre

el castells només vol fer polígons. Vol igualada i l’anoia de color gris.

A

Antoni

vives-a@hotmail.com

23 de gener 2019.11:41h

Respondre

Veure per creure-ho. Diu que es comprometen a no fer promeses buides de contingut ni a vendre fum, i parlen d’un tren gran i ràpid, com si estés a les seves mans. I ho diu, i es queda igual. Miri... Llegir més Sr Cuadras, vostè té tant estòmac com el seu antecessor al càrrec el Sr Jordi Riba, perquè suposo que per molt que ens parli de confluència, vostè és el candidat del PSC (PSC-PSOE), i sembla que aquesta vegada tornarà a tenir els escolanets ecosocialistes-podemites.

M

Mariona

23 de gener 2019.07:09h

Respondre

Sr Cuadras, es molt importan que despulli al Sr Castells, i tots els Igualadins, s’he n’ha donguin del el alcalde que hem tingut, durant 8 anys.
Una persona narcisista, engraida, sense empatia... Llegir més envers als altres, que la força se li escapaba per la boca, i com antiguamente, es deia un verdader ” Charlatán”.
En fi un venedor de FUM, fins i tot, a vegades Fum de color taronja.
Sr Cuadras, vostè és la nostra Esperança.
Forca Jordi, sempre amb tu.!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.