TORNAR

Igualada Som-hi vol que es revisin els horaris de la Hispano a l'agost

Reclamen també millores en el manteniment de l’estació d’autobusos

politica
Dilluns, 15 juliol 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La problemàtica de la reducció d'horaris a l'agost i d'altres relacionades amb el servei ja van portar cua fa un any. La coalició progressista demana que s'actuï amb previsió davant la reducció d'expedicions en aquesta època i les festes de Nadal.

Cada agost, la concessionària de la línia d'autobús entre Igualada i Barcelona, la Hispano Igualadina, posa posa en marxa els horaris d'estiu amb la conseqüent reducció del nombre d'expedicions fins a Barcelona. El grup municipal Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) demana que aquest any s'actuï amb previsió i s'evitin les escenes de cada estiu amb autobusos que no poden assumir tota la demanda i amb gent viatjant dreta".

Remarquen que la problemàtica també és freqüent el Nadal i "es deu al fet que els horaris canvien l'1 d'agost, quan molta gent encara utilitza el servei d'autobús per al seu dia a dia". El regidor portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, demana al govern de la ciutat i a la Generalitat que "mantingui els busos directes de les primeres hores del dia per absorbir la demanda, ja que al desparèixer els directes, els busos quan arriben a Abrera i Esparreguera queden plens amb gent dreta que utilitza el servei, sobretot, durant el matí".

El portaveu de Som-hi, Jordi Cuadras, en una compareixença davant els mitjansEl portaveu de la formació progressista també recorda que seria adient "posar en marxa els horaris d'estiu en dilluns i no enmig de la setmana com tornarà a passar aquest any, ja que afecta les rutines i horaris de les persones que l'han d'agafar cada dia per anar a treballar o per qualsevol altre motiu". Cuadras considera que "canviar els horaris a mitja setmana, pot provocar els mateixos problemes que l'any passat, quan hi van haver queixes i autobusos saturats. Sabent que això pot tornar a passar, demanem que s'actuï abans per prevenir-ho, evitar-ho i garantir un bon servei a la ciutadania". D'altra banda, Igualada Som-hi ha denunciat la brutícia que fa mesos que s'acumula a l'estació d'autobusos. El grup municipal format per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta lamenta la falta de manteniment de l'estació i com el terra està ple d'excrements de coloms. Es demana que Ajuntament i Generalitat hi posin solución urgentment.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.