TORNAR

Els 'indignats' d’Igualada converteixen la plaça de l’Ajuntament en 'La plaça del poble'

A la capital de l’Anoia les mobilitzacions nascudes a Madrid el 15 de maig segueixen actives

politica
Diumenge, 22 maig 2011. 17:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les reivindicacions que s’estan produint a tot l’estat espanyol, a Europa i fins i tot a alguns punts del continent americà, continuen en actiu a Igualada. Els mobilitzats, que van alçar la protesta a través del grup del Facebook 'Trobem Nos', han dormit dues nits a la que anomenen ‘la plaça del poble’ i estan organitzats per seguir-hi durant dies.

La performance va omplir la plaça de boques tapades amb cinta negra

Els 'indignats' demostren estar ben organitzats

Si bé divendres ja va començar a moure’s l’esperit crític que es viu en moltes ciutats d'Espanya a la capital anoienca, la tarda de dissabte va ser la demostració, per als ciutadans de totes les edats, que les mobilitzacions estan organitzades i que els que reivindiquen sí que saben per què ho fan. Entre divendres i dissabte, els igualadins mobilitzats van redactar un manifest, van elaborar cartells i van organitzar-se de cara la jornada de reflexió, tenint en compte el 22M.

‘Silenci, no volem sentir la veu del poble’

El dissabte a la tarda, a la ja coneguda entre els indignats com la plaça del poble, s’hi va viure una performance en la qual, aquells qui ho volien, es tapaven la boca amb cinta adhesiva, tot denunciant la falta de llibertat d’expressió per part dels polítics. Els mobilitzats van construir una cadena humana que anava des de prop de l’edifici de l’Ajuntament fins gairebé el carrer de l’Argent. Així, durant més de 15 minuts, les més de 80 boques tapades per cinta negra van reclamar la democràcia real que es reivindica arreu.

Un cop finalitzada la performance, els ‘indignats’ van llegir el manifest redactat entre divendres i dissabte i van donar peu a l’inici d’un debat que va comptar amb aportacions de ciutadans de totes les edats. Entre ells, un portaveu de la mobilització va explicar que, malgrat ser difícil parlar en públic i expressar les opinions, ‘hem de dir la nostra encara que ningú no ens hagi educat per participar’. En aquest sentit, i apel•lant a la dificultat de crear un moviment i una reivindicació des de zero, els diferents portaveus van procurar que tothom tingués veu en un debat que va fer seure en rotllana prop d’un centenar de persones.

Botada popular

Per aquesta tarda de diumenge, els igualadins a la plaça han convocat una Botada popular en senyal de protesta pacífica a les 7 de la tarda; el debat, com ja va sent habitual, de les 8 del vespre i una posterior cassolada a les 9.

Pots veure les imatges de la que es coneix amb el hashtag al Twitter com #acampadaIGD aquí.



1 Comentaris

p

poldelagralla

22 de maig 2011.23:06h

Respondre

Perdoneu, però no tenim cap portaveu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.