TORNAR

Iniciativa espera tancar una desena de candidatures a la comarca

El coordinador, Eusebi Alonso, espera tancar fronts d’esquerres

politica
Divendres, 27 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La coalició Iniciativa per Catalunya-Verds amb Esquerra Unida i Alternativa confia a tancar entre "8 i 10" candidatures a la nostra comarca, mentre espera que en alguns municipis es pugui establir un front d'esquerres. Actualment, els ecosocialistes estan al govern a Argençola i tenen presència a les quatre poblacions de més de 10.000 habitants

Per Xènia Castillo 

Arriben les primeres eleccions municipals amb el fenomen Podem-Podemos, que a l'Àrea Metropolitana i a Barcelona en concret ha confluït en el format Guanyem-Barcelona en Comú. A l'Anoia, l'espai de l'esquerra té un ventall cada cop més gran també amb la irrupció de la CUP a Igualada i Masquefa, a més d'estar consolidada a Capellades. Eusebi Alonso, coordinador d'ICV Anoia, explica que "la nostra coalició d'ICV-EUiA-EPM, està treballant en aquests moments en diversos processos de confluència en diversos municipis de la nostra comarca". Reconeixent la multiplicitat de forces en l'escenari de l'esquerra, el montbuienc afirma que "estem treballant en entre 8 i 10 candidatures, algunes més madures i d'altres menys".

Coral Vázquez, esquerra, una de les regidores que té el partit a l'AnoiaEn opinió del coordinador, "creiem profundament que si es vol incidir en la millora de les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes de les ciutats i pobles en  què tenim presència, és fonamental la confluència d’aquelles forces polítiques i moviments socials que podem tenir un acord important en el model de ciutat i poble que creiem és el millor per a la convivència dels nostres veïns i veïnes". De fet, fa unes setmanes, la portaveu ecosocialista a Igualada, Montserrat Mateu, ja avançava a Anoiadiari que es volien posar en contacte amb forces noves com Podem per negociar una fórmula conjunta. En canvi, renovar el pacte amb el PSC com en els temps de l'Entesa sembla més lluny, per bé que Jordi Riba -candidat de Socialistes d'Igualada- no ha tancat la porta.

En aquest sentit, ara Eusebi Alonso assenyala la importància de fer un front comú amb altres formacions d'aquest espai: "creiem profundament que aquesta confluència de forces és possible sense que ningú hagi de renunciar als seus idearis profunds, la seva forma d'organitzar-se i de relacionar-se amb la societat". Sobre les candidatures, afegeix que "fins que no concretem la major part de les candidatures no donarem a conèixer les mateixes així com les persones que hi poden anar en els primers llocs de les diferents llistes".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.