TORNAR

Una iniciativa popular de La Llacuna aconsegueix que el municipi tingui un 25% de vots nuls

Un total de 5 municipis de l’Anoia tindran un consistori homogeni

politica
Dimarts, 31 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les eleccions del 22 de maig van deixar un consistori uniforme a la Llacuna, els 307 vots que va obtenir Convergència, amb Jose Parera al capdavant li van donar els 7 regidors que formen l’Ajuntament del municipi. Això sí, amb un 24,89% de vots nuls, la Llacuna supera amb escreix la mitjana de l’Anoia, que se situa per sota del 3% de vots nuls. Amb aquestes xifres, és evident que un moviment popular ha promogut l’opció del vot nul amb força incidència.

Butlleta pel vot nul

El panorama electoral després de les eleccions d’enguany ha deixat un mapa diferent al que hi ha hagut a la Llacuna durant aquest darrer mandat. El fet que la llista ‘Entesa per la Llacuna’ inscrita dins de la marca d’ERC ‘acord municipal’ que fins el moment tenia 3 regidors no es presentés va fer que CiU només s’hagués hagut d’enfrontar a una llista del PSC formada per noms desconeguts al poble i que només va obtenir 11 vots sense ni tant sols arribar al 5% de representació necessària per entrar al consistori.

La particularitat de les eleccions a la Llacuna és que es va registrar un 25% de vots nuls, un percentatge molt superior a la mitjana comarcal que se situa per sota del 3% i que en molts municipis no arriba a l’1%. Aquestes xifres no són casuals, un col·lectiu de veïns va promoure aquest el vot nul amb unes butlletes dissenyades per a l’ocasió i repartides per les cases –ja que no podien ser sobre les meses electorals com les altres-. El motiu d’aquesta acció que va rebre el suport de 117 persones a les urnes va ser, segons un dels representants de l’assemblea d’unitat popular, el fet de donar visibilitat a un col·lectiu de veïns davant la insatisfacció que els provocaven els dos partits presentats –CiU i PSC- i preveient la majoria aclaparadora de CiU.

Pobles unicolor

La Llacuna no és l’únic poble de l’Anoia en què el consistori el formaran membres d’una única opció política sinó que n’hi ha d’altres com Copons on només es va presentar Independents per Copons- Progrés Municipal, Montmaneu i Rubió on CiU va aconseguir els 5 regidors i Prats de Rei on només va assolir representació la GAP- Acord Municipal.


5 Comentaris

P

Pol Gomà

Igualada

31 de maig 2011.17:49h

Respondre

I la gent de l’assemblea no podia sumar ni 7 persones per fer una llista i intentar aportar alguna cosa més que el seu vot nul? És molt fàcil criticar l’unipartidisme o el bipartidisme i no... Llegir més implicar-se gens en canviar-ho.

J

Jordi

La Llacuna

31 de maig 2011.11:48h

Respondre

No és cert que aquesta ’iniciativa popular’ hagi canalitzat el 25% de vots nuls que es donaren a La Llacuna. I és així perquè només una petita part dels vots nuls contenien la butlleta de... Llegir més dita ’iniciativa’.

Per tot, la majoria de vot nul i en blanc dels llacunencs i llacunenques, que assolí el 34%, fou una ’iniciativa personal’, una resposta de la ciutadania a un consistori que no els representa.

Cal ser objectius.

T

Toni

Igualada

31 de maig 2011.11:15h

Respondre

Si, fantàstic, un 25% de vots nuls. Però el Parera quatre anys més a l’alcaldia. Després no hi valdran lamentacions.

F

Felip

31 de maig 2011.09:27h

Respondre

Crec que aquí hi falten coses...

Algú de la Llacuna pot explicar si la pretensió de crear una Assemblea Popular és seriosa? Què es pretén exactament a més de rebutjar l’unipartidisme?

Jo... Llegir més ho agraïria. Salut!

L

Llacunenc

La Llacuna

31 de maig 2011.08:44h

Respondre

Val, un total de 117 vots nuls, que com dieu suposen el 25% dels vots.
Però, no us han dit quants d’aquests 117 eren a favor d’aquest col·lectiu? Pel que diuen, no arribaven a la... Llegir més quarantena...

Sembla que tothom, no hi estava d’acord amb aquesta iniciativa...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.