TORNAR

Joan Mangues declara a Madrid que el seu tweet "era en clau de crítica social"

Els advocats del jove igualadí assenyalen que la querella té diversos defectes de forma

politica
Dilluns, 28 maig 2018. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poc després de 2/4 de 12 del migdia, Joan Mangues, secretari de les JERC Anoia, sortia dels jutjats madrilenys on declarava per un tweet fet el passat mes de maig. L'anoienc només ha respost a les preguntes dels seus advocats. 

L'activista igualadí Joan Mangues declarava aquest matí als jutjats de Madrid, convocat per la querella que li havien posat sindicats policials per una piulada de fa dos mesos, en relació a la mort del manter Mame Mbaye durant una batuda policial. El jove comentava amb Anoiadiari, a la sortida dels jutjats, que "segueixo sense entendre res d'aquesta querella, no té sentit. Com a molt, ha estat una malinterpretació". Joan Boix, de l'equip d'advocats de Mangues, expressa la seva seguretat que no tindrà recorregut perquè "a més, hi ha nombrosos defectes de forma" en aquesta querella. El lletrat subratlla que la piulada "ni s'adreçava a ningú, ni al·ludia a ningú". Parlava "simplement en clau de crítica social".

El jove activista anoienc, en una imatge d'arxiuEls sindicats policials s'han querellat amb diverses persones per les reaccions a la tràgica mort de Mame Mbaye, de 35 anys, el mes de març. Mangues va expressar que el manter havia mort "per cops en sentit figurat" en el sentit de "les adversitats que havia patit a la vida" ressalten des de la defensa. L'igualadí només ha respost a les preguntes dels seus advocats i no ha contestat a cap dels cinc advocats portats pels querellants. Manifestava a les xarxes també que "Ha anat tot bé, al principi una mica nerviós però amb l'estona m'he sentit més còmode".

Joan Boix afegeix que "ni tan sols s'hi ha personat el ministeri fiscal, cosa que sí que va passar amb una altra persona querellada, la regidora d'Ahora Madrid Romy Arce". També, sobre els defectes de forma, que "no hi ha hagut cap conciliació prèvia feta, ni la querella és admesa a tràmit, pel qual, demanarem el sobreseïment provisional". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.