TORNAR
PUBLICITAT

Joan Torras reivindica la unitat a la Conca d’Òdena en la seva presentació com a cap de llista d’ERC

Retornar l'orgull als Igualadins és un dels objectius d'Esquerra

politica
Dimarts, 15 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'100% Igualada, 100% Joan Torras' és el lema de la campanya del republicà per a l’alcaldia d’Igualada. Tot i que Torras ja va ser presentat com a candidat el passat mes d’octubre, aquest dilluns a la seu d’Esquerra el candidat d’ERC va presentar la campanya i va fer palesa la seva voluntat d’unir esforços amb la resta de municipis de la Conca d’Òdena ‘per aconseguir resultats positius pel territori’.

Joan Torras i Joan Boix (Cap de campanya)

Segons l’alcaldable d’Esquerra a Igualada, la Conca d`Òdena és un territori peculiar perquè ‘tothom va a la seva’. Torras va reivindicar la suma d’esforços amb els altres municipis per aconseguir millors resultats. Aquest no és, però, un discurs nou en el si de les eleccions municipals. A la seva manera, PSC i CIU, que també han presentat públicament els seus candidats, ja van fer un incís sobre aquest aspecte. Sembla, doncs, que la reivindicació per la Conca és una preocupació comú entre la major part de partits.

Reunions amb més de 350 persones

Torras va posar l’accent amb la voluntat de consens que busca ERC a Igualada i per això va explicar que des de l’octubre s’ha estat reunint amb gent de perfils molt diversos per recollir i copsar les inquietuds dels igualadins: ‘La gent d’Igualada té la percepció que no se l’ha escoltat’, explicà Torras que va comparar Aymamí amb un Senyor Feudal exposant exemples com el POUM o les zones blaves.

Retornar l’orgull a Igualada

La situació econòmica de la comarca és un dels altres eixos que vol treballar el candidat republicà, segons Torras, és molt important tornar l’orgull perdut dels Igualadins. Torras va citar el Centre de Simulació en l’àmbit de la Salut, l’aeroport corporatiu de Catalunya i el Parc Motor de Castellolí, tots ells projectes fora dels límits municipals d’Igualada, com a iniciatives que han de dur llocs de treball i il·lusió als ciutadans de la comarca.

De moment, sense pactes

La llista de persones que configuraran la candidatura d’ERC a Igualada es donarà a conèixer a final de mes però Torras va apuntar que: ‘serà una llista de perfils i no de sigles’. Pel que fa a la política de pactes i coalicions amb altres formacions independentistes, Torras va afirmar que SI no s’havia posat en contacte amb ells malgrat l’anunci que el partit va fer a través dels mitjans expressant la seva voluntat d’unitat. Tampoc s'ha arribat ara per ara amb cap acord amb RCat tot i Jordi Tomàs, coordinador de Reagrupament a l'Anoia va afirmar que havia mantingut reunions amb ERC. D'aquesta manera, Igualada segueix sense pactes ni coalicions entre els partits independenitstes de la ciutat.


15 Comentaris

P

Pep Itu

igd

15 de març 2011.23:22h

Respondre

Quan ERC local Igualada i ERC nacional es renovin el 100%, llavors tornaré a confiar en ERC. I això vol dir canvi de persones, d’idees i de mentalitat fraticidad... Altrament, ERC només serà... Llegir més l’ombra del que hauria pogut arribar a ser

P

Pau

Miralles

15 de març 2011.18:15h

Respondre

Paula,
on he dit que no m’agradin els igualadins?
Bé, no m’agrada el candidat d’ERC però això ja és un altre historia.
I el problema és aquest, que la nostra comarca no té capital.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

15 de març 2011.17:31h

Respondre

Joan,
Aquesta es una reflexió personal.
Ets una persona que generes empatia i confiança. Les vegades que hem dialogat sobre els problemes d’Igualada i les conclusions a que hem arribat, sempre... Llegir més han sigut positives i assenyades.
Jo ja tinc donada la meva paraula i evidentment no la puc donar a un altre, però és bo saber que hi ha persones com tu en la política i la gent que et fa confiança, fa una bona elecció, obviant les etiquetes.
Que hi hagi molta sort i pel camí ens trobarem.
Una abraçada.
Josep M.

A

Agusti

Igualada

15 de març 2011.16:40h

Respondre

Paula, em fas sentir vergonya de ser Igualadí amb el teu despreci ( sembla que per sentir-te superior ) cap als habitants de Santa Margarida de Montbui.

m

miquel

òdena

15 de març 2011.14:54h

Respondre

El dia que les institucions igualadines consideren als habitants de la Conca igual que als igualadins podrem parlar de Conca i de Capitalitat. De moment, els serveis d’Igualada es consideren... Llegir més municipals i per tant els que viuen a fora, forans. Sabrá que hi ha qui viu fora però manté el padró d’Igualada per no ser discriminats. Per liderar la Conca s’han de fer mèrits, d’altra manera l’entorn només compta pel que desitja la capital.
1.- Caldria que expliqui, senyor Torras, què pensa canviar de les decisions de l’equip de govern actual i de la coordinació amb els altres municipis.
Si el futur passa, al seu entendre, pel Centre de Simulació en l’àmbit de la Salut, l’aeroport corporatiu de Catalunya i el Parc Motor de Castellolí, projectes que tothom ven pel nom però no per les garanties de realització i eficàcia i que a més són projectes a llarg termini que sobrepassen la legislatura,
2.- em dirà quin és el seu model mentrestant això arranca o cau definitivament pel seu propi pes?.

F

Faust R.

Igualada

15 de març 2011.14:04h

Respondre

Els votants enfadats amb ERC portarem el Marc Castells a l’alcaldia. No cal que agafeu a ningú per fer campanya amics d’ERC, ho teniu perdut d’abans de començar.

p

paula

igualada

15 de març 2011.13:48h

Respondre

Pau, que no t’agradin els igualadins no vol dir que igualada no sigui la capital de l’anoia. Les coses com son.
Fes la pregunta al reves, si igualada no és la capital, quina ciutat ho és?... Llegir més Barraquetes? Miralles? Odena? Calaf?

F

Feliuet Vives

Igualada

15 de març 2011.13:07h

Respondre

trobo fenomenal que esquerra hagi volgut trobar-se amb els ciutadans que pot representar. és un gran encert i una cosa que és una llàstima que en siguin els únics.
també estic d’acord al 97,6%... Llegir més de les seves propostes. Les aplicarien de la manera adequada? No ho sé (no sóc profeta) però tinc més confiança amb ells que amb qualsevol altre.

Endavant esquerra!

P

Pau

Miralles

15 de març 2011.12:44h

Respondre

Igualada, com a falsa capital de la comarca, en lloc d’aglutinar exclou. L’invent de la Conca és un bon exemple.

R

Ramon

15 de març 2011.12:11h

Respondre

Jo també he sopat amb Joan Torras, no sé si pot servir de gaire, però en tot cas he pogut experimentar en 1ª persona, aixo de parlar amb un polític de casa nostre
Particularment m’agradaria un... Llegir més cambi a l’ajuntament, penso que una persona que cada día tira endevant una empresa pot ser un bon candidat.En tot cas i com diu ell,reclama l’oportunitat de fer-ho, i pitxor que fins are no ens anirà.

J

Joan Torras

15 de març 2011.11:23h

Respondre

Intentant aclarir a Jordib.
Com a Igualadi i regidor proposo el que crec millor per la meva ciutat, i també per la Conca.
Entenc que alguns municipis no vulguin l’Aeroport de vol corporatiu de... Llegir més Catalunya. Cada municipi 1 vot. Parlar, discutir, consensuar, nosaltre entenem la política així.
Acceptan no tenir sempre la raó,però escoltant les raons del territori.Demanan als tècics l’opinió.Sense imposar.per avançar
Conec l’Alcalde de la Pobla, mereix el meu respecta.
Retornar l’urgull no és rebaixar les espectatives d’altres, si som forts com a territori, podrem tenir un futur millor.
És el meu objectiu, és la nostra proposta.

M

Maria

15 de març 2011.10:53h

Respondre

He assistit a un d’aquets sopars amb el Joan, és la primera vegada que un concejal ha volgut parlar amb mi. Si escolta apren, si es preocupa per la gen és bó, jo no combrego amb la... Llegir més independencia, però té la mirada franca, et mira a la cara, inspira confiança.

J

Jordirb

Òdena

15 de març 2011.10:32h

Respondre

Em sembla be reivindicar la unitat de la Conca d’Òdena. Absolutamnet necessari.
Les preguntes que faig al Sr Torras és:
La unitat de la Conca demana per la Conca vol dir que Igualada segueixi... Llegir més imposant la seva voluntat a la resta de municipis de la Conca?
Hi ha voluntat d’entendre que Igualada pot tenir i oferir serveis, però que el territori el tenen els municipis veïns i per tant cal distribuir càrregues i beneficis?
Ens parla del Parcmotor (Castellolí) i de l’Aeroport (Òdena). De quina unitat parla si tot el consistori Igualadí (vostè inclòs) aprova una moció sense encomanar-se a ningú dient que si a l’aeroport d’Òdena i La Pobla ja ha aprovat una moció dient que Òdena no és el lloc adequat?
La frase del Sr. Torras queda mol bé de cara als igualadins que son qui l’ha de votar. Potser no agradarà tant als municipis de la resta de la Conca a la vista del que s’ha fet i vist fins ara. Sr. Torras, li demano que expliqui millor que vol dir reivindicar la unitat de la Conca. Fer el que interessa a Igualada o be 1 municipi = 1 vot?.
Em sembla correcte tornar l’orgull a Igualada. Es respectarà l’orgull de la resta de municipis o defensarem l’orgull d’Igualada a costa de rebaixar l’orgull dels altres?

U

Un altre Pau

15 de març 2011.10:21h

Respondre

La preocupació x la Conca sembla comú en tots els partits, diu el periodista d’Anoia Diari. Em pregunto si la preocupació de l’Entesa és sobrevinguda, porten molts anys al govern i fins are... Llegir més no han mostrat cap interés per la mancomunitat. L’ultima ocasió perduda la gestió de brosa, nou conveni, nova empresa, sols x Igualada, on era la Mancomunitat?

j

joan puig

igualada

15 de març 2011.08:55h

Respondre

Em sembla correcte l’objectiu d’Esquerra i del Joan Torras d’anar al 100% per Igualada. Penso que només així podrem sortir de la parismònia i mediocritat general que patim, amb tant d’atur... Llegir més i tantr crisi. I tant de bó es pugui fer entre tots. Ara penso que els socialistes i l’Aymamí poca voluntat tindran. I de CiU queda per veure però si ha tornat el Miserachs, penso que poca cosa canvia. I respecte l’acord amb altres independestistes potser ahuríem de saber quins altres independentistes no perquè crec que els únics que s’han presentat són els d’esquerra i per la ciutat l’important és el projecte i el model.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.