TORNAR
PUBLICITAT

Joan Vich veu "esperpèntica" la moció de censura a Vilanova

L’ex alcalde, retirat de la política, sorprès davant la coalició que impulsa el vot

politica
Dissabte, 21 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Mentre el govern i l'oposició de Vilanova guarden silenci sobre la moció de censura que tindrà lloc al ple del dia 31 d'aquest mes, l'ex alcalde Joan Vich es mostra sorprès per la situació. Veu "paradoxal" l'aliança que s'ha teixit entre forces com el PSC i Independientes por Vilanova, enfrontades durant dècades.

Després de dos anys de relativa tranquil·litat, la política vilanovina torna a bullir amb la moció de censura que executaran PSC, VA!, IPV-VV i Decide en deu dies. Retirat de la vida política, l'històric ex alcalde del PSC Joan Vich, que va estar a la batllia durant 35 anys, considera "esperpèntica" la moció de censura contra el govern de V365 en coalició amb Esquerra i CiU. Entén que "fer la moció és legal, però és evident és una minoria de vilanovins que no ha acceptat el resultat de les eleccions. Vanesa González -actual alcaldessa- té una acceptació molt alta entre la població i és una persona molt oberta".

Vich, fa dos anys, quan va anunciar que abandonava el PSCVich manifesta que "fins ara el mandat ha estat tranquil, però el problema és que el PSC no va guanyar les eleccions i s'ha anat maniobrant fins que s'ha produït aquesta moció de censura". El veterà polític va deixar el càrrec el 2014 a la seva tinent d'alcalde, Vanesa González (que fundaria V365) enmig d'una crisi al PSC local. Vich es va desvincular de la política i va 'estripar' el carnet del PSC. Manté que "fa riure que un home com Juan Manuel Cividanes, d'Independientes, que ha estat tota la vida esbatussant-se amb el PSC, s'hi aliï ara. La política municipal no pot anar així".

Sobre la nova coalició que s'augura, considera que "són com l'aigua i l'oli. Partits com IPV poden posar l'excusa que vulguin, però s'han presentat durant anys i anys i no han guanyat mai. Necessiten fer aquesta moció per entrar i manar? No és normal". 


2 Comentaris

F

Francina gabarró

Vilanova del Camí

22 de gener 2017.08:53h

Respondre

Totalment d’acord amb aquesta opinió d’una situació esperpèntica en l’ambient polític de Vilanova, provocat pels perdedors, d’un posicionament populista que agrada la... Llegir més provocació.
Segurament que a vegades es prenen decisions a cop calent, però fins el dimarts 31 de gener hi pot haver canvis i tornar a la clama política, continuat treballant pel poble amb un govern tripartit recolzat ens moments concrets per Decide. La Vanessa González i l’equip de govern, està tirant endavant complir amb les necessitats i expectatives dels vilanovins i les vilanovines; la preocupació de la ciutadania no és aquesta, vol treballar per poder pagar la factura de la llum, fa estudiar els seus fills i filles als centres educatius vilanovins perquè s’eduquin el millor possible, i quan tenim ocasió passar-nos-ho bé amb les fires i activitats culturals que ens ofereixen les entitats i l’ajuntament.
Deixeu les coses com estan, no va gens malament, a les pròximes eleccions municipals que tornin a intentar de manar, ara la llista majoritària és V365.

T

TC

Igualada

21 de gener 2017.23:03h

Respondre

El PSC en general i el vilanoví en particular fa molt temps que han perdut l’oremus i son només un club de persones que esperen, d’una manera o altra, viure de la política. Cal entendre que... Llegir més aquesta moció de censura antinatura compte amb l’aprovació dels líders comarcals i nacionals. Felicitats a tots plegats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.