TORNAR

Josep Rull : 'No estem davant d’un problema de legalitat, estem davant d’un problema de voluntat política'

El diputat de CIU comparteix una xerrada-sopar amb militants de la comarca

politica
Dimecres, 18 setembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Diputat de CiU i Secretari d’Organització de Convergència Josep Rull, va ser a Igualada en un Sopar – Xerrada, “Estat propi, per a un futur millor”.  Va estar acompanyat de l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, la Diputada al Parlament per CIU, Maria Senserrich, l’Alcalde de Berga i President Federació Catalunya Central, Juli Gendrau, i també del President de CDC – Anoia,  Jordi Torra, així com diversos alcaldes i regidors, a més de militants i simpatitzants.

Josep Rull amb els representants de CDC de l'Anoia

Xerrada de Josep Rull davant de la militància d'Igualada

Josep Rull, va ser molt explícit defensant l’estat propi, 'no sols pel fet de que som una nació i per tant tenim uns drets que ens varen prendre, i que volen recuperar d’una manera democràtica, també volem ser una nació amb tots els drets per tal de poder mantenir l’estat del benestar'.

Rull va fer un breu repàs de la història de les diverses situacions de Catalunya per tal de poder entendre 'com hem arribat fins aquí'. Va remarcar el fet de que la retallada del nou estatut, va suposar una 'humiliació pel poble català', que després de ser aprovat pel Parlament, el Congrés i ratificat amb un referèndum pels ciutadans, amb una gran majoria, arribés al Tribunal Constitucional, amb tots els recels per la seva 'legalitat' i l’escapcessin... Va recordar que 'això va provocar una primera gran manifestació en el 2010, i el setembre del 2012 una gran majoria de ciutadans que va tornar a sortir el carrer, ara ja demanant la independència'. També va explicar que en la Diada d’aquest 11 de setembre de 2013, l'èxit de la via catalana -feta amb tant civisme-, va 'rebentar totes les previsions'. I va estranyar-se que 'encara es parli d’una majoria silenciosa' . Va afegir que 'és molt senzill aclarir dubtes sobre les majories: el mecanisme són les urnes'. També va afirmar que 'per Espanya no existim com a nació... no ho volen entendre'. I va seguir dient que 'si els catalans volem tenim el dret a votar, només cal que una majoria democràtica ho vulgui. Poder funcionar com un Estat i que altres estats ens reconeguin'.

Rull va acabar explicant que farien 'una campanya per eixamplar la majoria a favor de l’Estat Propi' ... I va demanar la implicació de tots per poder fer la consulta dins del 2014, sí o sí.”


1 Comentaris

A

Albert

igualada

19 de setembre 2013.20:48h

Respondre

Que ” guai” el Neng alcalde, amb texans. ( No seran pas uns Lewis, comprats al REC )

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.