TORNAR
PUBLICITAT

La Junta Electoral Central prohibeix la celebració del Multireferèndum 2014

Els promotors de la iniciativa, que compta amb quatre meses a l'Anoia, asseguren que no es plantegen retirar la convocatòria

politica
Dimecres, 21 maig 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Junta Electoral Central va prohibir ahir la celebració del Multireferèndum. Aquesta convocatòria compta amb quatre punts de votació a la comarca de l'Anoia, dos a Igualada, un a Piera i un altre a Castellfollit de Riubregós. En un comunicat, els organitzadors del Multireferèndum manifesten que no es plantegen en cap cas la retirada de la iniciativa.

Davant la prohibició de la Junta Electoral Central, els organitzadors recorden que “la Junta Provincial de Girona s'havia ja mostrat favorable a la celebració del multireferèndum, entenent que no afectava al normal desenvolupament de les eleccions i només fixant com a condició la ubicació de les meses a una distància de 100 metres dels col·legis electorals”.

També afirmen que “la convocatòria de Multireferèndum té un caràcter completament autònom dels comicis europeus i no entra en contradicció amb cap dels requisits de la LOREG”.

Segons els organitzadors, “el multireferèndum en cap cas pretén influir en el sentit del vot dels electors, ni intervé sobre el procés electoral de cap manera, ni tampoc té com objectiu impedir el lliure accés dels votants als col·legis electorals, al contrari és una crida a la participació ciutadana perquè expressi voluntats directes i no relacionades amb l'elecció de càrrecs electes".

En el seu comunicat, apunten que “recorrerem l'acord de la Junta mitjançant contenciós administratiu al Tribunal Suprem, alhora que demanem la suspensió cautelar de la resolució fins esgotar totes les vies legals possibles”.

Per últim, entenen que “l'acord és un atac a les llibertats de reunió, d'expressió i participació”, i asseguren que “en cap cas ens plantegem la retirada de la convocatòria”.

Quatre meses a l'Anoia

El proper diumenge 25 de maig, coincidint amb les Eleccions Europees, es constituiran a la comarca de l’Anoia quatre meses per la votació del Multireferèndum.

A Igualada hi haurà dos punts de votació situats a la Plaça de Cal Font amb el C/ Sant Magí i al C/ Comarca (pròxim al Col·legi Ramon Castelltort). S’afegeixen a la convocatòria dues noves meses de votació al C/ Sant Cristòfol nº 31 de Piera i al C/ Major nº10 de Castellfollit de Riubregós.

Podran votar totes les persones majors de 16 anys, siguin o no de la comarca. Per votar caldrà presentar el DNI i indicar el codi postal del municipi on s’està empadronat/ada.

La convocatòria consta de quatre preguntes d’àmbit general:

1. Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?

2. Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?

3. Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?

4. Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?

A la comarca de l’Anoia la convocatòria està promoguda per les següents entitats: ARRAN, la Cooperativa de Consum Naturalment, l’Espai pels Somnis, Iniciativa per Catalunya Verds Anoia i el Procés Constituent. Totes aquelles persones i entitats que es vulguin adherir a la convocatòria poden posar-se en contacte amb alguna de les entitats mencionades.

Per a més informació: http://www.multireferendum.cat


4 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

22 de maig 2014.17:12h

Respondre

Molt be Pep, ja era hora que algú toques de peus a terra. Jo et dono el meu SI... més gros. I suposo que a partir d’això ja podré deixar de treballar, de tenir preocupacions i de trencar-me el... Llegir més cap pel meu futur, a viure del ”momio”...... i anar fent i ser feliços

M

Miquel

Igualada

22 de maig 2014.13:15h

Respondre

Qui anira a les meses ? ,sera voluntari? perque obligar no sera posible en el cas que l’estat escañol no ens permeti fer la consulta, i no crec pas que ho permeti.
Votar es un dret
Anar a la... Llegir més mesa es una obligacio
Fins quan???

p

pep

08700

21 de maig 2014.20:31h

Respondre

Jo també, trobo a faltar, algunes preguntes:

1. Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya ens permeti deixar de pagar, les hipoteques, llum, aigua, i gas, i a mes mes , ens apugi els sous... Llegir més i las pensions en un 100%.
2. Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya, doni una subsidi de 1000 Euros al mes, als que no trobant feina.
3. Voleu, que cap nen de Catalunya, passi gana.
4. Voleu ser mes alts, rossos i guapos.
etc etc

P

Pesats, que sou uns pesats!!!!!!!!

08700

21 de maig 2014.19:54h

Respondre

Crec que seria convenien, incloure una altre pregunta.
TROBARIA VE, QUE DEIXESSIM DE MAREJAR LA PERDIU, I EL DEIXEM TRANQUIL DURANT UNA BONA TEMPORADA..

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.