TORNAR

Junts per Catalunya a Òdena, favorable al macropolígon, apunta a considerar una "consulta"

El PSC, a favor del PDU; ERC i Òdena a Fons, en contra

politica
Dissabte, 25 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Pla Director de Can Morera i la possible construcció del macropolígon a l'Espelt ha estat una de les qüestions més debatudes aquesta campanya electoral i no només a Òdena. La posició de Junts per Catalunya a Òdena, que succeeix al PDeCAT, és favorable a la zona industrial a l'Espelt, tot i que parlen de matisos. De les 37 candidatures consultades per la plataforma opositora al Pla Director, només 9 s'hi han posicionat en contra. Entre aquestes forces, no hi ha JxCat. 

Els darrers mesos les candidatures a Òdena han anat prenent partit sobre la gran incògnita del futur del municipi, on i com s'ha d'establir el gran polígon que la Generalitat i els agents econòmics reclamen per a la Conca d'Òdena. Uns terrenys que sembla que només pot oferir el municipi, per la seva posició central a la comarca, la seva proximitat a l'A-2 i la seva disponibilitat de sòl. Fins ara, Òdena a Fons i ERC s'han mostrat contraris a que hi hagi macropolígon a Can Morera -volen que sigui en una altra ubicació menys 'verge'-, mentre que el PSC que ostenta el govern, hi és a favor. Pel que fa a la candidatura de Junts per Catalunya, que encapçala Lluís Piqué, es mostren favorables al macropolígon però també asseguren que "volem que ho decideixi la majoria de la gent".

En aquest sentit, demanen que "cal esperar que el Pla Director estigui oficialment aprovat" i que aleshores "la ciutadania" ha de dir la seva, en un procés participatiu per determinar. També Lluís Piqué planteja posar en mans de la participació la continuïtat d'alguns serveis, com la llar d'infants del barri de Sant Pere.

Els junters parlen "d'una candidatura transversal amb persones de diverses professions i edats, totes elles amb un objectiu comú: que tots els veïns se sentin partícips de les decisions que es prenguin al municipi per encarar el seu futur". Afirmen que "el municipi té diversos nuclis i disseminats que tenen cada un d'ells unes necessitats específiques, ja que no és el mateix parlar del nucli d'Òdena que del Bosc Gran, de l'Espelt o del barri de Sant Pere". Més enllà d'aquestes especificitats i de les qüestions que afecten el dia a dia, com la mobilitat, la sanitat, l'ensenyament i la resta de serveis… la candidatura centra la seva acció en "fer que Òdena sigui un lloc per a viure-hi i per a treballar-hi".

La llista de Piqué exposa que "entre les prioritats hi ha ampliar l'oferta en habitatge -prioritzant el lloguer social-, i la promoció de l'economia productiva -donant suport a totes aquelles iniciatives que suposin la instal·lació de noves empreses o facilitin l'activitat dels emprenedors. Es tracta de crear llocs de treball perquè Òdena no sigui només un municipi dormitori per a una part dels seus veïns, sinó que sigui també el lloc on puguin desenvolupar la seva vida laboral". Parlen de "donar suport a la creació d'una zona industrial municipi aprofitant la situació estratègica d'Òdena, davant el fet que les zones industrials de l'àrea metropolitana estan esgotant el seu sòl i davant la demanda de parcel·les de gran format que hi ha i que l'actual sòl industrial de la comarca té dificultats per oferir, en tractar-se de parcel·les de menys metres quadrats".

 


1 Comentaris

J

Jb

Conca

25 de maig 2019.17:17h

Respondre

Primer aprovar oficialment i després participar?. El món al revés. Amb aquest sistema podrem veure com per exemple primer apuja l’IBI i després ho consulta a la gent. Com q se sap com es va... Llegir més muntar la llista, a cop de telèfon a darrera hora i des de despatxos, juraria que primer va acceptar presentar-se i després va consultar quin programa podia escriure. El món al revés. Avui no es pot demanar el vot i efectivament, ni avui ni mai demano un vot per aquesta candidatura que ens vol fer combregar rodes de molí.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.