TORNAR
PUBLICITAT

Junts pel Sí domina als mateixos col·legis igualadins on CiU va guanyar al maig

Els socialistes treuen quasi els mateixos vots que les municipals de fa quatre mesos

politica
Dimarts, 29 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els resultats electorals a Igualada han calcat els de les municipals. En tots els col·legis electorals on va guanyar CiU el passat mes de maig s'ha produït una victòria de Junts pel Sí (que reuneix representants de CDC i ERC, segona força igualadina a les municipals). 

Les forces independentistes han assolit 2.500 vots més a la capital de l'Anoia respecte a les municipals. CiU (encara amb Unió dins), ERC i la CUP van totalitzar 11.529 vots a les municipals de maig a Igualada, mentre que les dues opcions que es presentaven ara a favor d'un estat independent han sumat 14.077 vots. En aquesta convocatòria, com va passar el maig, la primera força a la ciutat ha guanyat en totes les seccions electorals excepte dues. En aquella ocasió va ser CiU, ara Junts pel Sí, que ha estat primera en tots els col·legis, excepte els del Centre Cívic de Fàtima i el Banc de Reutilitzables, al Barri de Montserrat.

El mapa del 27S, a l'esquerra, en relació amb les municipalsLa CUP, que va ser tercera a diferents col·legis el maig, en la seva primera participació en uns comicis municipals, ha augmentat en aquestes eleccions els seus vots en 300 respecte al 24M. La candidatura d'Antonio Baños ha quedat en segona posició a l'Arxiu Històric, les dues taules de la Biblioteca Central, al Monalco, a la Kaserna, a l'Ateneu i a l'Escola de Música. 

Fàtima, frec a frec entre C's i PSC

Ciudadanos ha guanyat per primer cop en un districte electoral a Igualada, en aquest cas a Fàtima. En una renyida votació, superava per 9 vots -188 a 179- al PSC a la taula del Centre Cívic. Aquestes eleccions al Parlament han mobilitzat en aquest barri un 25% més de vot que les darreres municipals. Amb 601 electors, també han crescut els vots per opcions independentistes respecte a les eleccions municipals (89 ara per 66 de la suma de CiU, ERC i la CUP el maig). Ciudadanos ha assolit la victòria en aquest districte alimentant-se del tradicional electorat socialista, que el mes de maig va recolzar amb 288 vots a la candidatura de Jordi Riba.

El Banc de Reutilitzables, reducte socialista

En canvi, el principal feu socialista a Igualada, el Barri de Montserrat, s'ha mantingut davant l'ofensiva del partit taronja. El PSC ha assolit 132 vots, per 74 de C's, que no ha quedat tan lluny de Junts pel Sí, tercer amb 67. Els socialistes han quedat unes desenes per sota dels 2.000 vots a Igualada, com a les municipals del passat mes de maig. La principal problemàtica de la formació progressista s'endevina com que el vot que mobilitzava en eleccions generals, com el 2008 -7.276 electors-, s'ha partit entre el propi PSC, la dreta espanyolista i un sector catalanista que ha emigrat cap a l'independentisme. Ciudadanos ha capitalitzat l'augment de participació i el "vot de la por" i s'ha enfilat fins a 2.887 vots.


10 Comentaris

B

Bernat

Igualada

29 de setembre 2015.23:41h

Respondre

Hi ha fets inqüestionables:
1. Els dos barris amb més immigració espanyola dels 60-70 és on l’unionisme guanya. I guanya amb força claredat.
2. De la mateixa manera que a Vilanova i a... Llegir més Montbui (”barrio”) passa el mateix.
3. Aquests nuclis de població és on hi ha més atur i són dels llocs on hi trobem una nivell de pobresa més accentuat.
4. El nivell cultural d’aquests barris és molt més baix que la mitjana.
5. Són castellanoparlants i miren televisions castellanes, que ja sabem quina opinió tenen de Catalunya.

5. Igualada (i la conca d’òdena) no va fer gens bé de crear barris apartats on ”ficar-hi” els nouvinguts. Hi ha hagut una integració ínfima. Ara rebem els fruïts.

P

PELLICENTRE

IGUALADA

29 de setembre 2015.14:24h

Respondre

Algunes televisions han creat espais per adoctrinar, aprofitant la vulnerabilitat de gent de bona fe, i de passada la catalanofòbia, dóna vots a Espanya i condiciona als catalans que no se’n... Llegir més senten.

j

juan

29 de setembre 2015.13:37h

Respondre

PENSAMENT PLOITIC DEL MOL CORRUPTE PUJOL
«el hombre andaluz no es un hombre coherente, es un hombre anárquico. Es un hombre destruido, generalmente poco hecho, un hombre que hace cientos de años... Llegir més que pasa hambre y que vive en un estado de ignorancia y de miseria cultural, mental y espiritual. Es un hombre desarraigado, incapaz de tener un sentido un poco amplio de comunidad y muestra de menor valor social y espiritual de España».
Gloira, es nota, que as mamat, del pensament NAZI, del Mol corrupte Jordi Pujol.
Gloria el teu comentari, es fastigos, es nota, lo que tu entens per la democràcia, ”si penses com jo, perfecte, si no est un ignorant, facha, un mort de gana, etec etc.”
Gloria t´has cobert de ”gloria”

G

Glòria

Igualada

29 de setembre 2015.17:31h

has vulgut fer un poti-poti amb unes quantes coses i posar-les amb calçador.
la primera part, no sé si és la teva opinió o no, però ho has escrit tu.
la segona part, intentar... Llegir més insultar algú no sempre funciona i més ,si l’altre no es dóna per al.ludit... a part que l’insult és una manca d’arguments.
que passis bona tarda!

j

juan

30 de setembre 2015.11:40h

Gloria, La 1ra part, la va escriure el Mol ”Honorable” Pujol.
Vius a la figuera Gloria!!!!!!!!!!!!!!!!

J

Joan V

Igualada

29 de setembre 2015.12:23h

Respondre

És un comentari molt desafortunat Glòria. El ”pueblo” no és més que una traducció del ”poble”. O a veure si és que ara resulta que venim de diferents micos.

preocupat

jaume sole enrich

igualada

29 de setembre 2015.10:35h

Respondre

totalment d’acord

G

Glòria

Igualada

29 de setembre 2015.08:40h

Respondre

ens sorprenen com hi ha gent que per més que passin els anys i visquin de manera normal, la seva ànima continua sent d’esclau.
encara que reconec que molts s’han tret de sobre el jou del... Llegir més caciquisme que portaven a sobre des de que van deixar el ”pueblo”, encara hi ha molta feina a fer.
aquesta gent no serà lliure fins que no facin neteja i deixin de ser yan manipulbles per tothom.
de votar sempre ”socialiste” a votar ”feixisme”, no s’entèn. no és normal.

A

Anna

29 de setembre 2015.16:50h

On era el col·legi electoral d’Igualada on Plataforma x Catalunya treia millors resultats a les eleccions municipals ?

A

Anna

29 de setembre 2015.16:50h

On era el col·legi electoral d’Igualada on Plataforma x Catalunya treia millors resultats a les eleccions municipals ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.