TORNAR

Junts per Vilanova es defensa i argumenta que "una coalició a quatre no era viable"

Acusen als altres partits de ”falsedats” sobre les contrapartides que rebria Barón al Consell Comarcal

politica
Dimarts, 25 juny 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup de Junts per Vilanova, que va ser acusat per les altres forces de l'oposició del municipi de permetre la investidura de Noemí Trucharte, del PSC, ha dit la seva en un comunicat. La formació que encapçala Jordi Barón es defensa i acusa a les altres forces de "manca de maduresa política".

El regidor de Junts, Jordi Barón FOTO: Ràdio NovaJunts per Vilanova ha replicat després d'una setmana de la polèmica sobre la investidura a Vilanova, a les acusacions d'altres forces sobre les possibles interferències a nivell comarcal perquè el seu cap de llista Jordi Barón declinés donar suport a una coalició amb V365, ERC, VA! i la pròpia força ex convergent. Afirmen que "davant els atacs i les falsedats que s'han vessat els darrers dies, aclarim que vam optar per votar-nos en la investidura, ja que creiem fermament en el projecte i el compromís amb que vam concórrer a les eleccions, des de la transversalitat que hem exercit des del primer dia. Junts per Vilanova no és un projecte contra ningú, no es mou per rancúnies en les seves decisions, i respecta molt la voluntat democràtica que el poble de Vilanova ha deixat ben clara a les darreres eleccions". Admeten converses amb V365, ERC i VA per analitzar "la viabilitat d'una possible alternativa", però "vam decidir d'una manera col·legial que el govern de coalició resultant dels quatre grups hagués estat viciat d'una extrema fragilitat des del primer dia".

Afegeixen que "el projecte no es pot basar en anar en contra d'algú, perquè després hi ha quatre anys per davant i ja hem vist tots el que ha passat en aquest darrer mandat. En aquest sentit vam observar una gran manca de maduresa política que lògicament ens va fer reflexionar profundament sobre la nostre decisió".

Neguen que hi hagi "una promesa de càrrec al Consell Comarcal a Jordi Barón" i que això "és una mentida grollera i sense cap base real". Apunten que el nomenament depèn del ple del Consell i que "a dia d'avui aquest nomenament ni està sobre la taula, ni s'ha rebut cap oferiment ni cap comunicació en aquest sentit ni, per tant, va influir en cap cas en la decisió abans esmentada". Són, segons Junts per Vilanova "actituds de 'revengisme' polític". Apunten que "alguns partits i els seus entorns no han estat prudents ni han contrastat la informació abans de fer unes acusacions com aquestes". 


5 Comentaris

a

aaqualata

26 de juny 2019.09:27h

Respondre

La llibertat que hom té per decidir és inqüestionable; aquí junts x vilanova té tota la raó . Ara bé, resulta sorprenent el que ha fet el Sr. Baron; ell que havia dit x activa i x pasiva que... Llegir més res amb els del 155, ara els i dona l’Alcaldia. I tot per què ell creu que s’ha de posar por la ”vena” abans de fer-se la ferida. Ell ja veu que no seria possible un govern de 4. Per què doncs, no apostava per un govern de 3 i ell és quedava fora , i els recolzava sols amb el vot?. Ha estat una llibertat o una recomanació el que ha fet el Sr. Barón ?. I pel que fa al Consell Comarcal , un lloc més on hi han cadires, molt ben pagades, per a polítics que cal tenir cofois i poc enfeinats.

J

Juan

Vilanova

25 de juny 2019.16:26h

Respondre

blablablablablabla o como justificar lo injustificable, le recuerdo que gobernó con tres grupos, que supone hacerlo con uno más.

J

Josep

Igualada

25 de juny 2019.13:50h

Respondre

No soc partidari de la Sra. Trucharte ni de bon tros, però crec en la democràcia i en l’acceptació de la voluntat del poble, i si aquest li va donar una amplia majoria, no crec que sigui una... Llegir més coalició de perdedors la millor manera de respectar la voluntat popular
Aplaudeixo al Sr. Barón si es que gràcies a ell aquesta coalició no va ser possible, i estic molt d’acord amb ell quan diu que una decisió presa a base de rancúnies no va al lloc. Però a més a més, i tocant de peus a terra, algú creu que podria ser estable un govern format per quatre partits amb quatre sensibilitats diferents?, de ben segur que si això s’hagués concretat aniríem mes tard o mes d’hora a un altre moció de censura
Val més deixar governar al guanyador amb minoria i mirar de controlar, sempre positivament, les decisions que vulgui prendre

I

Independent

Igualada

26 de juny 2019.09:24h

Comparteixo tot el que dius, Josep. Jo tampoc sóc, gens ni mica, partidari de la Sra. Trucharte, ni de les seves actuacions ni de la forma de fer política, però com molt be dius, el poble li ha... Llegir més donat la majoria.

P

Pep

2 de juliol 2019.12:19h

La realitat, ens agradi o no, és la que és.
Totalment d’acord amb tu Josep.
De Cividanes, ja en vem quedar fins el gorro....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.