TORNAR

Els jutjats absolen les sis persones imputades pel multireferèndum a l'Anoia

El ministeri fiscal ha declinat presentar càrrecs contra els joves

politica
Dimecres, 26 novembre 2014. 16:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els sis joves que estaven imputats per ser a les meses que es van instal·lar al costat dels col·legis electorals d'Igualada i Castellfollit de Riubregós, amb càrrecs per faltes i desobediència a l'autoritat. Tots sis han estat absolts. 

Els jutjats d'Igualada han dictat aquest matí l'absolució dels càrrecs de faltes a les sis persones que estaven denunciades per la seva participació al multireferèndum, el passat 25 de maig. En aquella ocasió, a instàncies de la junta electoral de zona, els Mossos d'Esquadra van prendre el nom d'aquestes persones i les van denunciar. A Igualada és un dels pocs llocs on s'ha arribat als jutjats per la celebració del multireferèndum la mateixa jornada de les eleccions europees. 

L'advocat dels joves, Andrés García, apunta que "s'ha fet justícia. El multireferèndum era un pas més de la regeneració democràtica. Vam ser milers els que vam votar i no hi va haver ni il·legalitat ni desobediència concreta. El dret a decidir no és només per una qüestió nacional, sinó també per fets socials i solidaris". Explica que el fet que els anoiencs -quatre igualadins, una persona de Castellfollit i una de Piera- fossin imputats ha sorgit de la interpretació que van fer els jutjats de les actes que van obrir els Mossos el 25 de maig. 

García defensa que "el Govern hauria de donar suport a propostes participatives, encara que no li agradin gaire". Durant el judici han testificat els Mossos d'Esquadra i els denunciats. L'advocat recorda que es van poder muntar les taules sense problemes després d'un recurs de l'equip jurídic del multireferèndum i no va ser fins a les 4 de la tarda quan es van fer retirar les urnes. Aquest fet, que es retiressin, ha estat decisiu perquè la fiscalia declinés continuar amb la via judicial i ha retirat els càrrecs. "Teníem la tranquil·litat que a tot Catalunya hi ha hagut absolució, perquè no hi havia acusació particular", han afirmat els encausats.


1 Comentaris

S

Sr. Jo

Igualada

26 de novembre 2014.20:12h

Respondre

Les meses no eren al costat dels col·legis.

Enhorabona a les organitzadores per l’absolució

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.