TORNAR
PUBLICITAT

Manuel Miserachs descarta la independència com a objectiu

L’històric ex alcalde d’Igualada entén la postura de Duran Lleida

politica
Dijous, 22 gener 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Manuel Miserachs, als seus 92 anys, va ser una de les atraccions del darrer Dimarts de Diàlegs, que va reunir a tots els alcaldes democràtics d'Igualada. Va atendre també uns minuts a Anoiadiari per explicar les seves impressions sobre la situació actual de Catalunya

Els records de Manuel Miserachs són de molt més de tres quarts de segle de vida igualadina. Als 92 anys va fer una nova aparició pública fa nou dies al Dimarts de Diàlegs de l'Ateneu Igualadí, junt als quatre altres alcaldes democràtics d'Igualada. Miserachs, que va encapçalar el consistori de 1979 a 1991, per CiU, i és membre d'Unió Democràtica des de fa més de 65 anys, s'alinea amb Duran Lleida a nivell nacional. Si bé la majoria de membres d'Unió a l'Anoia es posicionen a favor de la independència, l'històric alcalde manifesta que "la solució és un model confederal".

Miserachs, en la seva intervenció a DdDEl que va ser batlle de la capital anoienca és taxatiu amb les persones d'Unió que fan l'aposta per la independència, ja que considera que "no actuen d'acord amb el criteri del partit perquè mai ha estat independentista, sempre ha estat confederal. L'única solució que hi ha és la confederació, no hi ha res a fer demanant la independència. Per tant, Duran Lleida fa el correcte si es vol una confederació. No ens en podem sortir si volem la independència respecte a Espanya".

Miserachs encara fa memòria de les seves primeres vicissituds professionals i polítiques. Si a l'acte de l'Ateneu rememorava els seus records d'adolescència de mitjan dels anys 30, com l'esclat de la Guerra d'Etiòpia (1935-1936) i la Guerra Civil espanyola, també té records personals ben vius. Recorda com el 1939, poc després que les tropes feixistes entressin a Igualada "tornant de missa em vaig trobar uns italians que estaven tensant les línies telefòniques. Vaig anar a enraonar amb ells i just llavors van venir els avions a metrallar-nos. Els italians em van agafar i em van arrossegar cap a un portal a resguardar-me. En canvi, van matar un soldat italià al capdamunt del Passeig, al Carrer Santa Caterina. Devia ser el mateix avió". Miserachs també va ser un dels impulsors d'Òmnium Cultural d'Igualada: "ja estava autoritzat quan va venir a Igualada de Barcelona. Però encara cada any m'envien una carta per anar a la reunió dels fundadors, només que ja no hi puc anar".


9 Comentaris

C

Cal fer memoria!!!

Igualada

12 d'octubre 2015.20:55h

Respondre

Pot ser ens caldria recordar altres coses d’ aquests dos Miserachs d’ Unió: clientalisme, autoritarisme, demagògia, abocador, interessos econòmics personals, etc...

2

27S

Vilanova del Camí

28 de gener 2015.02:59h

Respondre

Confederats amb Espanya? Què cony és això? Aquest espanyolito millor que se’n vagi a l’altre barri abans que Catalunya sigui independent, que nomès s’acossenguirà si ens treiem a l’altre... Llegir més espanyolito del damunt, en Mas...
De veritat, quina pena em donen aquests soldats italians, ens venien a portar la llibertat i la democràcia oi? O potser eren dels seus sr. Miserachs?

J

JOSEPM

IGD

25 de gener 2015.09:27h

Respondre

Crec el conec prou com per dir que per ell l’independència seria una situació perfecte, ideal... però la veu irrealitzable per la forza dels castellans, de Madrid.
Sols es ”confederen”... Llegir més estats lliures, per tant el somni d’en Duran no pinta de cap forma.
Esgotades totes les vies sols queda independència o integració a la cultura castellana que ha monopolitzat espanya i apa tots a ”lafiesta” a aplaudir art torero.

A

Alberto

Barrio Montserrat

23 de gener 2015.18:06h

Respondre

Sabe mas el diablo, por viejo, que por diablo.

El ”prosses” , empieza a hacer aguas..............
Hoy una de las ”tietas”, la Sa Forcadell:
Carme Forcadell, tras la última reunión... Llegir més sobre la hoja de ruta: ”¡Esto es un cachondeo!”

Y LO QUE TE RONDARE ,MORENA!!!!!!!!!!!!!!!

j

joan

08700

22 de gener 2015.20:06h

Respondre

Sr Igualadí ( suposo de tota la vida):
No vull entrar en la polèmica, per respecte, al la intachable trayectoria del Sr Miserachs.
Sols dir-te, que es pot estimar a Catalunya tant com tu, sense... Llegir més ser Independentista.

Per ajudar-te a entendre al Sr Miserachs, sàpigues , que les tropes que van entrar a Igualada al 39, eren Italianes , enviades per el ”fascio” del Mussolini, per ajudar al Dictador Franco.

Amb lo qual el avio que els va a metrallar, devia ser un mosca, de les forces leals a la Republicà.
Les guerres, ja ho saps, hi ha moltes víctimes ” de foc amic”.

La referència al Sr Castells, es una reflexió, que hem feia, pensant amb les seves resposta al ser preguntat, si sentia por, i contestar, que ”ell” des-de els 10 anys ja va deixar de tindre por.
Tot un valent!!


.

E

Emilio

12 de febrer 2023.06:46h

Amic Joan, discrepo en tú, no crec que el avió sigui rus, ni República, en gener del 39, dubto que la República tinguis un avió disponible per ametrallar als victoriosos italians...feia més de... Llegir més un any que els russos no enviava cap avió, més preocupats en la guerra xino-japonesa

m

maria

igda.

22 de gener 2015.16:08h

Respondre

Com hem pogut degenerar als extrems actuals , de mediocritat, amb personatges de un nivell tant baix, com el que tenim al consistori actual..
El legat que ens van deixar, gent valenta, i... Llegir més compromesos, als anys fos-cus de la dictadura, com per etjemple el Sr Miserachs , ( ells si que eren valents , no com aquesta criatura, que de tant en tant, treu pit, amb ruqueries, sabent que ara te les esquenes cobertes), a sigut destrossat, per el populisme, la incompetència, el cinisme i les mentides interessades..
Quina tristor que sento !.

j

joan

08700

22 de gener 2015.11:46h

Respondre

El Sr Miserachs, amb 92 anys, ha donat un bany de sensatesa, a tots aquests somiatruites, o simplement vividors que darrere dels discursos messiànics , volen treure un profit personal i fer de ell,... Llegir més una forma de viure de la bicoca, a costa de la resta dels futurs màrtirs de les seves mentides.
Gracies Sr Miserachs, per la seva àtica, decència política i valentia personal de anar a contra corrent i no deixar-se portar com els bens.
Persones amb la seva sensatesa, es lo que cada dia costa mes de trobar.
Que Deu li doni mols anys de salut i li mantingui la ment tant clara com ara.

Reflexió personal.
( Sr Castells , vostè que diu que des-de els seus 10 anys, no sap lo que es la por, ha sigut mai a metrallat per un avio.)
Per que hi ha tants FANTASMES,de boqueta, Sr Castells ?.

i

igualadi

Igualada

22 de gener 2015.17:23h

Joan home, que set veu la llauna de lluny, ara t’agafes a les paraules del Sr. Miserachs perquè a tu et van molt be, però quan el Sr. Miserach era el president d’Òmnium Cultural a Igualada,... Llegir més era el dimoni per tots els que pensen com tu per ser massa catalanista, per tant ara no t’excusis en les paraules d’una persona d’una certa edat que sempre ha estat un molt bon catalanista i ha anat a favor de les llibertats dels pobles i del dret a l’autodeterminació, simplement perquè ara et va be a la teva causa.

Per altre banda i per sort, totes les persones de l’edat del Marc Castells no han estat mai metrallats per cap avió i hem d’esperar que mai ho tinguin d’estar. El Sr. Miserach i molts altres més van ser metrallats per avions i altres tipus d’armament perquè un colpista es va revoltar en contra del govern democràtic d’aquell temps, i hem d’esperar i desitjar que mai més es pugui tornar a repetir un fet tant lamentable i sagnant com aquell

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.