TORNAR
PUBLICITAT

Marc Castells: "L'1 d'octubre serà un dels dies més recordats de la seva història recent"

L’alcalde d’Igualada crida els igualadins a posar-se a les ordres de Catalunya

politica
Dilluns, 2 octubre 2017. 14:01. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

Aquest dilluns al migdia, després de l'aturada duta a terme davant l'Ajuntament d'Igualada en portesta per la brutal repressió de les forces militars espanyoles, l'alcalde d'Igualada ha valorat per a l'AnoiaDiari la jornada d'ahir diumenge manifestant que "va ser magnífica".

"A Igualada es va viure amb una certa normalitat, hi va haver alguns problemes tècnics i telemàtics que es van poder resoldre i la gent va poder votar en 21 col·legis electorals i 32 meses a tota la ciutat, amb una certa normalitat. Això va ser possible gràcies a l'ajut de molta gent, els que eren dins fent la feina però també els que eren a fora protegint els que eren dins. Agraïment immens als partits polítics, a les entitats i a tota aquella gent anònima que van fer que la jornada fos un èxit. També vull fer un agraïment als organitzadors, especialment al Josep Maria Oller i el seu equip, un equip molt nombrós de gent que van fer possible que tot sortís perfecte. Ens van donar una gran seguretat". Castells ha destacat "que va haver-hi una altíssima participació, sense violència a la nostra ciutat. Per a Igualada, l'1 d'octubre serà un dels dies més recordats de la seva història recent".

 

Tanmateix, en diversos punts del país, es van viure escenes de gran tensió i d'una brutal repressió policial. Una desmesurada actuació de les forces militars espanyoles que va tocar l'Anoia i que va amenaçar Igualada. Una amenaça que va provocar el trasllat de les urnes des de tots els col·legis electorals a l'Ateneu Igualadí. En aquest sentit, Marc Castells ha denunciat "la brutalitat policial de l'Estat espanyol que vam veure, atacant a gent que de manera pacífica eren davant dels col·legis electorals intentant votar, és d'una indignitat molt gran. Gent jove, gent gran, gent pacífica que no eren delinqüents, perquè votar no és cap delicte, van ser agredides, alguns d'una manera brutal, amb un balanç d'uns 800 ferits físics, i molts milers de ferits emocionalment. Màxima solidaritat amb aquesta gent que ha patit aquesta brutal repressió. No oblidarem què ens han fet i, segurament, per culpa d'això o gràcies a això, hi haurà un abans i un després en les relacions entre Catalunya i l'estat espanyol".

L'endemà

Sobre què passarà a partir de l'1-O, l'alcalde d'Igualada ha explicat que "aquest dimarts hi haurà una aturada general al país, en la qual s'hi ha de sumar tothom, treballadors, autònoms, empresaris... A l'Ajuntament ens hi sumem per visualitzar que hi ha un abans i un després. El que vam fer diumenge va ser molt important però ara ve l'hora de la política en majúscules. Tothom s'ha de posar al servei del país, del President, del Govern i del Parlament. Ens posem a les ordres de Catalunya".

 


1 Comentaris

T

TC

Igualada

2 d'octubre 2017.18:30h

Respondre

Un acte emotiu, sens dubte. He vist amb una certa sorpresa la presència dels regidors socialistes i imagino que no ha estat precisament còmode. He llegit després que havien convocat sota el lema... Llegir més ”Contra la violència repressiva del govern del PP”. Val, d’acord, però hauria estat be afegir-hi ”...i la complicitat dels socialistes”. Sincerament, no he entès mai aquesta vocació de crossa del PP, però en el cas dels socialistes igualadins molt en particular, em sembla que si han considerat oportú ser avui a la plaça de l’Ajuntament, podrien fer encara un gest de dignitat més contundent.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.