TORNAR

Marc Castells confia en el "sí" d'ERC al pacte de govern que ha ofert per quatre anys

L’actual alcalde d’Igualada, en canvi, descarta un salt a la Generalitat

politica
Dimecres, 5 juny 2019. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Deu dies després de les eleccions municicpals, la candidatura de Junts per Igualada s'ha reunit ja amb la majoria de grups que seran presents al consistori aquest mandat. Marc Castells avança que ERC seria el seu soci prioritari i que espera una resposta positiva.

Marc Castells, aquest matí de dimecresEl candidat de Junts per Igualada i actual batlle, Marc Castells, vol repetir el pacte que de 2011 a 2015 va tenir a Igualada amb ERC. Ara, els condicionants són molt diferents, però els junters esperen convèncer als republicans "per bastir el govern fort que necessita Igualada pels propers quatre anys". Aquest matí de dimecres explicava Castells que ja s'ha reunit amb tots els grups excepte C's (ho ha de fer aquesta setmana) i que l'única opció que contempla de pacte és amb la candidatura d'Enric Conill. "Hem ofert un pacte a ERC perquè ens votin a favor de la investidura i començar les negociacions per a un cartipàs", segons Castells. Entén que "l'escenari més plausible és que es respecti la força més votada. I el partit amb el que tenim més proximitat és Esquerra".

Pel que fa a les altres dues forces, Som-hi i Poble Actiu, Castells parla de "poc entusiasme". Insisteix que "la suma de les dues forces permetrà un govern fort" i apel·la a la unitat independentista "davant la proximitat de la sentència" del judici del procés i l'embat de l'Estat. També ha recordat la bona sintonia que va tenir amb Joan Torras i Joan Requesens, els dos republicans amb qui CiU va fer coalició fins el 2015: "vam aixecar la ciutat, quan hi havia les arques buides i l'Hospital en fallida".

Confia que "en les negociacions es respecti el programa de la força més votada. Tenim els mateixos electors que fa quatre anys. Crec que ens podem posar d'acord en força coses. Estem a l'espera de la resposta d'ERC i li estenem la mà per una negociació justa i honorable". El batlle, per cert, manté que la seva prioritat és Igualada i que els rumors sobre un salt a la política nacional -s'acosten unes eleccions al Parlament- són això "rumors".


7 Comentaris

a

alberto

7 de juny 2019.10:56h

Respondre

Igualada necesite un canvi, el Castells, esta massa vist,el noi del fum, ja no done per mes, ademes que per salud, necessitem, aire nou.
NO VOLEM MES FUM...

A

Antoni

Igualada

7 de juny 2019.08:46h

Respondre

Jo crec que ERC dirà que no, però no tant per diferències programàtiques, sinó perquè s’evidenciarien tres coses si entrés al govern:
1.- que a Igualada no es pot fer un POUM amb... Llegir més l’urbanista Conill al govern
2.- que a Igualada no es poden baixar els impostos un 25%, com va dir el Sr Conill
3.- Que el projecte de soterrar el Passeig és inviable, entre altres coses perquè no hi hauria cap empresa disposada a aportar 8MM d’euro per fer viable el projecte, com va dir el Sr Conill.

Per tant, molt hàbil el Sr Castells. I el Sr Conill abans que evidenciar que és el que les ha dit més grosses durant aquesta campanya (o dit més planerament, el que ha dit més mentides), haurà de dir que no.

S’enganxa abans a un mentider que a un coix.

M

Marià

Igualada

6 de juny 2019.07:32h

Respondre

Es molt curiós que es de ai que es respecti la força més votada quat afecta a un mateix, pro quat afecta a altres aquest respecte no l’apliquen aquells que ara ho demanen.
Quin morro

M

Martí J.

5 de juny 2019.20:06h

Respondre

l’independència no ho és tot. Al parlament i congrés anem-hi junts però a les ciutats i per les polítiques socials ben lluny. Quedaria decebut si ara li donem el ”sí”

M

Marc

Igualada nord

5 de juny 2019.19:52h

Respondre

Doncs jo espero que no. Enric si de vosaltres alguna aliança espero no era per aquesta banda.
A l’ajuntament tenim majoria d’esquerres. El model Castells no s’aguanta!
visca erc!

J

Joan

5 de juny 2019.15:44h

Respondre

Com a votant d’Esquerra, espero que ben lluny del Castells ens mantinguem.

P

Pere

5 de juny 2019.12:59h

Respondre

En Castells porta 4 anys pixant-se a la boca d’ERC i ara els demana un gest de ”bona voluntat”. Quina barra!!! Com ERC ho accepti seria vergonyos

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.