TORNAR

Masquefa exigeix als Hostalets que expedienti l'Ecoparc4 per les pudors

El PSC de Masquefa demana mesures i Boquete els hi retreu un doble discurs

politica
Dimecres, 6 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, ha expressat la seva indignació per la problemàtica establerta des de fa anys amb la instal·lació de l'Ecoparc4 als Hostalets i les olors que genera, que afecten a la seva localitat. El batlle respon també als socialistes de la seva localitat, que volen que s'anul·li el conveni entre el consistori masquefí i els gestors de la instal·lació. El PSC ha publicat a les xarxes les seves demandes sobre les instal·lacions i Boquete replica que "el que demanen hauria de tenir en primer lloc una resposta efectiva dels seus companys de partit que tenen el govern als Hostalets".

L'incendi de fa un mes a Can Mata va tornar a posar sobre la taula la problemàtica enquistada a l'Anoia Sud amb l'abocador dels Hostalets i l'Ecoparc4, al mateix terme municipal. Les darreres setmanes s'han repetit les queixes dels veïns i veïnes de Masquefa per les males olors d'aquesta darrera instal·lació, construïda el 2010. L'alcalde masquefí, Xavier Boquete, apunta contra els gestors de la planta i demana explicacions a l'Ajuntament hostaletenc. Boquete subratlla que "les olors, o pudors, són competència municipal. I el que no entenem és que, amb els set anys que fa que sofrim les pudors de l'Ecoparc4, l'Ajuntament dels Hostalets encara no hagi obert cap expedient".

Segons el govern de Masquefa, de PDeCAT-Demòcrates de Catalunya, "ja vam denunciar abans de l'incendi que la situació és insuportable". Desvinculen les queixes de les percepcions econòmiques que rep el territori per tenir les instal·lacions. Les consideracions de l'alcalde masquefí vénen arrel d'una publicació del PSC local on s'assenyala que el conveni entre l'Ecoparc i l'Ajuntament no es compleix i que "(l'Ajuntament) hauria de renunciar a les compensacions" i "crear un nou marc jurídic".

L'Ecoparc, el punt calent

Els socialistes masquefins han proposat que davant les queixes dels veïns de la població es renunciés al conveni, es faci una taula conjunta entre partits i entitats del poble per tractar el tema i proposaven un programa de desenvolupament local que "posi en valor el territori". També volen que es clausuri l'abocador de Can Mata. Boquete els acusa d'"oportunisme" ja que "també podrien demanar que el que cobra l'Ajuntament dels Hostalets", de signe socialista, "per l'abocador ho deixi de percebre". Els Hostalets nodreix una part substancial del seu pressupost amb els ingressos de l'abocador i l'Ecoparc4; per Masquefa, les compensacions són molt inferiors, però signifiquen ingressos que es destinen a finalitats mediambientals.

De fet, les pudors de l'abocador ja no suposen el problema bàsic pels masquefins, sinó que "ara és l'Ecoparc4 d'on vénen" i "ha anat a més" des que es va obrir el 2010". Boquete etziba que "com a mesures per atenuar l'impacte de les instal·lacions, tampoc s'ha fet una barrera verda com vam proposar". L'alcalde veu bé que ara el PSC del poble demani fer pinya, però retreu que "quan hem denunciat que no es complia el conveni, hem tingut el suport al ple de tots els grups excepte el PSC". També subratlla el fet que "a tots els Ecoparcs catalans, hi ha el Consell Comarcal al consorci, excepte a l'Anoia. Com pot ser?". 

L'alcalde es mostra perplex per la presència "en reunions sobre aquestes instal·lacions del portaveu del PSC de Masquefa que hi actua com a tècnic dels Hostalets". Explica que aquesta persona "coneix la situació abans que el govern del nostre poble" i que en ocasions el regidor de Medi Ambient masquefí "arriba a una comissió de seguiment i es troba el cap de l'oposició de Masquefa com a representant del govern dels Hostalets". Entén que "en el cas de les mocions i esmenes sobre l'Ecoparc, tots els grups de l'oposició s'alineen amb el govern de Masquefa excepte el PSC, no ho entenc".


1 Comentaris

P

Pandor

Igualada

6 de setembre 2017.09:41h

Respondre

Ostres... Es pot expedientar per pudors? S’hi pot fer quelcom? Hi ha solució i possiblitat de pressions per part de les administracions?
Doncs ja que a Masquefa en saben molt, i el Sr. Boquete... Llegir més és el president de l’ens comarcal, li podría explicar com funciona el tema als de l’ajuntament d’Igualada per tal que solventin d’una vegada per totes les pudors de la depuradora del rec... Això sí que és denigrant, que no hi facin res després de tants anys... Però clar, a la rambla no arriben les pudors oi Sr. Castells???

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.