TORNAR

Les mobilitzacions dutes a terme arreu d'Estat també arriben a Igualada

La plaça de l'Ajuntament s'omple d'un centenar de ciutadans de totes les edats que manifesten les ganes d'un canvi

politica
Dissabte, 21 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Arran de les manifestacions, assemblees i casserolades que s'estan duent a terme a nivell estatal durant aquesta setmana, a Igualada va sorgir la iniciativa Trobem Nos, impulsada a través del Facebook. El que en un principi havia de ser un debat col·lectiu aquest dissabte es va convertir en una trobada divendres a les 8 de la tarda que, mobilitzada amb poques hores de marge, va comptar amb un nombre força alt de participació. Així i tot, per aquest dissabte la iniciativa pretén seguir manifestant-se a la plaça.

Una de les pancartes amb el lema 'Aquesta plaça ha estat reclamada pel poble'

Les propostes van servir perquè tots els ciutadans poguessin dir la seva

El grup Protons va omplir la plaça de ritme

Trobem Nos no està relacionat amb cap color polític i, segons expressaven diferents portaveus de la iniciativa en el debat que es va dur a terme: 'És important que es posi en comú per quin motiu som aquí i per què volem reivindicar'.

La plaça de l'Ajuntament va quedar plena de gent d'edats molt diverses, que van poder escriure, en un mural enganxat al terra, les propostes que volien posar en debat. Les temàtiques eren molt variades: transport, sanitat, educació, serveis públics, medi ambient, treball i precarietat, habitatge, urbanisme, joventut, oci i cultura. Les propostes anaven des de demandes concretes fins a més genèriques.

Pel que fa a les específicament locals es van proposar el tren a Barcelona directe, la rehabilitació de locals abandonats per a fer-ne tallers col·lectius, l'ampliació de l'horari de la biblioteca o la valoració del barri del Rec. I, per altra banda, respecte dels temes generals, es va escriure sobre la creació d'escoles cooperatives, les beques de transport per estudiar fora, l'alfabetització als autòctons i nouvinguts, la creació d'un consell de joves vinculant, més comprensió i participació, valor a la cultura...

'Aquesta plaça pel poble'

Des de la convocatòria fins les 10 de la nit, la plaça de l'Ajuntament va quedar plena amb el mural amb les propostes, pancartes reivindicatives amb lemes com 'Aquesta plaça ha estat reclamada pel poble' i música i ambient, a càrrec del grup Protons. Un cop proposada l'assemblea, els joves van acabar sent els protagonistes del debat, que va iniciar qüestionant el perquè de 'la reivindicació'. Poc després, els ciutadans van optar per reunir-se en diferents comissions per tractar les propostes que havien estat escrites hores abans per tots els igualadins que s'havien unit a la iniciativa.

Els joves van manifestar que si acampar havia de servir per alguna cosa, ho consideraven com a opció, tot i que 'volem veure com evoluciona tot plegat i quines conseqüències tindrà', segons va expressar un portaveu.


5 Comentaris

E

Enric Puig

23 de maig 2011.17:19h

Respondre

Cal dir que els de Mal Llamp també hi eren.

q

qk

22 de maig 2011.23:53h

Respondre

els ritmes que van sonar divendres a la plaça del poble van ser acordats entre membres de Protons i Mal Llamp d’Igualada, el dos grups de percussió es van posar d’acord per a que Igualada... Llegir més s’escoltes.

V

Voltaire

Rias Baixas

22 de maig 2011.17:03h

Respondre

D’acord però s’ha d’anar molt al tanto en el què ens hi juguem perque ja hi ha qui s’ha ofert a fer de Agustina d’Oregón:
http://www.elmundo.es/elmundo/2011/05/20/espana/1305923706.html

A

Arnau

22 de maig 2011.14:31h

Respondre

Tothom hi està convidat, l’acampada continua!! i pel que dius Voltaire, no et preocupis,tot i que pensem que tothom pot venir i dir la seva opinió, veiem molt clarament que aquest és un moviment... Llegir més Glocal, és Global en el sentit, i local en el desenvolupament, això vol dir que no hi ha instrumentalització a Igualada, i és més, segons el que ha anat sortint a madrid, o a Barcelona, ens quedem més amb les propostes de Bcn, però encara més, si ens n’hem de quedar alguna és la nostra, la d’Igualada, la de Trobem-nos, que és la que hem creat, sentit, i retificat des de Igualada!!! endavant, i recordeu que això no és d’aquests joves, sinó que estem oberts, i esperançats de que vinguin persones amb més experiència perquè també hi diguin la seva... això és molt gran, i a igualada fa 4 dies semblava impossible

V

Voltiare

Rias Baixas

21 de maig 2011.15:57h

Respondre

tambe els UNIONISTES espanyols tenen dret a manifestar-se pel que es véu. Aneu amb molt de compte amb aquest moviment no sigui que encara perdem més drets i llibertats que amb la sentència de... Llegir més l’Estatut.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.