TORNAR

Montbui es posiciona a favor dels col·lectius vulnerables en l'àmbit del subministrament elèctric

Diversos batlles i batllesses de la comarca, en la reunió a la Diputació sobre el litigi amb Endesa

politica
Divendres, 6 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els municipis de la demarcació, en una trobada a la capital, teixeixen una estratègia comuna davant de la companyia Endesa. L'objectiu és que s'apliqui el contingut de la Llei 24/2015 pel dret d'accés als subministraments bàsics a les unitats familiars en risc d'exclusió social.

El batlle de Montbui, Schummi Juárez, assistia dimecres a Barcelona a una trobada convocada per la Diputació de Barcelona i en el qual la major part de municipis de la província de Barcelona s'han mostrat favorables a "donar una resposta conjunta a les reclamacions de la companyia Endesa al respecte del deute de les famílies amb pobresa energètica, i que no havien pogut pagar aquestes factures".

La trobada a la Diputació, aquesta setmanaLa trobada, amb presència de diferents batlles i batllesses de la comarca, tenia l'objectiu de debatre els continguts de la reclamació d'Endesa, donar una resposta coordinada i conjunta davant aquesta reclamació i poder trobar solucions per evitar la lesió dels drets de la població vulnerable en l'àmbit del subministrament elèctric. La Diputació de Barcelona va garantir durant la trobada amb el món local que posarà tots els recursos jurídics i tècnics necessaris a disposició dels municipis per construir aquesta resposta comuna cap a Endesa.

Ja fa dos anys, la Diputació de Barcelona i altres administracions van promoure un protocol de conveni, document que no va ser acceptat per les  empreses energètiques. L'ens provincial ja va impulsar el 2016 un programa específic per combatre la probresa energètica. Hi ha la llei del Parlament de Catalunya 24/2015 que estableix el principi de precaució i assegura el dret d'accés als subministraments bàsics d'aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació en risc d'exclusió social.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.