TORNAR

No hi haurà revisió dels valors cadastrals per Vilanova però sí alternatives

L'equip de govern i part de l'oposició es reuneixen amb el gerent de l'oficina cadastral

politica
Dilluns, 15 juny 2009. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'ajuntament de Vilanova del Camí s'ha reunit ambla Gerència de l'oficina del cadastre per trametre'ls la 'discriminació que pateix el municipi per la revisió dels valors cadastrals del 2007'. Aquesta qüestió, posada de manifest arran de la ponència dels valors per Igualada, ha portat confrontació amb alguns membres de l'oposició. Conflicte al marge, segons el gerent la ponència del 2007 estava ben feta, però conscients del greuge que suposen ara aquests valors pels ciutadans, de cara als propers pressupostos, l'estat proposarà un coeficient voluntari sobre els valors cadastrals que reduirà la pressió fiscal dels municipis que s'hi acullin. L'alcalde vilanoví s'hi ha compromès.

L'alcalde Joan Vich, acompanyat d'un regidor d'ICV i el de CiU

El passat 11 de juny, els grups municipals del PSC, ICV, ERC i CiU de Vilanova del Camí es van reunir amb el gerent de l'Oficina del cadastre, per exposar 'la discriminació dels ciutadans de Vilanova respecte els valors cadastrals d'Igualada' ha explicat l'alcalde. Segons ha continuat Joan Vich, el gerent, Antoni Ripollès, va assegurar que els valors del 2007 eren correctes i que per tant no hi havia possibilitat de revisar-los (com a mínim fins que faci els 5 anys) perquè reflectien la realitat dels valors en un moment àlgid del sector.

D’altra banda Ripollès va avançar a l’alcalde, i així ho ha explicat Joan Vich, que ‘la direcció general del cadastre estudia la possibilitat que en la llei pressupostària de l’any vinent, l’estat hi incorpori un coeficient voluntari, inferior al que aplica normalment el govern d’increment del cadastre (2%)’. La idea de fer un coeficient inferior, és, segons Vich, ‘per disminuir la recaptació i que en uns quants anys se situï en els valors reals actuals del mercat’.

D’altra banda l’alcalde ha avançat que pel 2010, el govern vilanoví garanteix ‘que no hi haurà increment de l’impost sobre béns immobles; baixarem el coeficient municipal perquè l’increment de recaptació per IBI, respecte aquest 2009, sigui 0’.

Part de l’oposició al marge

Mentre a la reunió amb el gerent hi van participar els dos grups al govern (PSC i ICV), el grup d’ERC i el de CIU, la resta n’ha quedat al marge. ‘Ells mateixos es van excloure en la junta de portaveus prèvia al ple extraordinari – ha explicat Joan Vich – l’endemà de no votar la moció presentada pel govern, PP i IPV van repartir fulletons dient que no se’ns votés a les europees, un clar ús electoralista d’un tema que no hi tenia res a veure’.

De fet els tres grups restants, IPV, PP i la regidora no adscrita, han demanat també una reunió amb la gerència del cadastre, per aquest dijous. Tanmateix estan a l’espera que es convoqui el ple extraordinari que ells mateixos van demanar per discutir aquesta qüestió del cadastre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.