TORNAR

'No és el sí ni el no, sinó que la gent participi'

IGDecidim es dóna a conèixer el 12 de novembre

politica
Dimecres, 4 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tal i com expliquen a la seva web, IGDecidim son un seguit de persones organitzades amb voluntat que es celebri a la ciutat d’Igualada una consulta sobre la independència de la nació catalana. Neix com a comissió ciutadana per tal de coordinar la celebració d’una consulta a nivell local, i vol aplegar el màxim de persones de diferents sensibilitats amb el mateix objectiu. El portaveu de la comissió, Francesc Ricart, recorda que el més important per IGDecidim és que la gent participi de la consulta, que encara no té data, 'independentment del resultat'. El dia 12 de novembre es presenten públicament.

El portal d'IGDecidim

IGDecidim no és cap plataforma política a favor del sí o no en la consulta, sinó que és una comissió tècnica que té per objectiu per possible una consulta a la ciutat d'Igualada, 'amb la màxima transparència, fiabilitat i participació' afirmen a la web. La comissió neix sota la premissa que en una societat com la nostra és imprescindible l’aprofundiment democràtic i per això proposa una consulta popular com a eina per conèixer l’opinió del ciutadà.

La iniciativa va néixer dies abans de la consulta d'Arenys, motivada per l'anunci de la consulta i de fet uns quants membres s'hi van desplaçar per veure'n de prop el funcionament. La comissió ja estava constituïda quan els grups municipals van presentar la moció al ple municipal, i s'han estat reunint cada setmana des de mitjans de setembre. Tal i com explica el seu portaveu, van participar en la reunió de plataformes per les consultes populars i van rebre a Igualada la visita i el consell dels representants de les coordinadores, i treballen actualment buscant adhesions individuals i d'entitats.

Ricart recorda que darrere el grup no hi ha partits polítics, és iniciativa ciutadana, i com a tal està oberta a tothom 'prescindint del color al que votin, tant si volen el sí com el no, l'important és que la gent participi i tingui dret a decidir'

Matthew Tree, Carles Móra i Pep Cruanyes a la presentació en societat

El proper dijous 12 de novembre, a les 8 del vespre, al teatre de l’Ateneu Igualadí, es durà a terme la presentació pública d’IGDecidim, amb la participació de Carles Móra (Alcalde d’Arenys de Munt), Matthew Tree (Escriptor), i Pep Cruanyes (historiador, advocat i membre de la Comissió de la Dignitat).

En aquesta presentació etambé es donaran alguns detalls més que s'han d'acabar de perfilarcom les possibles dates de la consulta, ja que un cop descartat el 13 de desembre per la feina que queda per fer, s'està estudiant el febrer o l'abril, dues dates proposades per les plataformes de les consultes d'arreu de Catalunya.

L'acte de dijous és obert a tothom.


3 Comentaris

J

Jordi

Igualada

4 de novembre 2009.21:06h

Respondre

Marta, jo també ho vaig sentir a la ràdio. Genial!!

M

Marta

4 de novembre 2009.19:29h

Respondre

”El meu país és petit però la Nació és gran. Tenim una terra magnífica i una gent meravellosa, que Catalunya és de colors i el blanc i negre és d’una altra època. Estem passant uns dies... Llegir més de depressió quadribarrada. Catalunya no son els Millet, els Montull i els que puguin venir, ni els blanquejadors ni els que posen negre, ni els lladres, ni els presumptes ni els corruptes. A Catalunya tenim més coses, tenim muntanya i tenim mar, aigua i neu i fins i tot tenim una muntanya Santa amb una Verge negra. I també tenim un Palau de la Música. El meu país és tant petit que és meravellós i no podem perdre aquesta idea, tot i la pudor de podrit que no ens permet olorar el fems del camp que ens envolta. El meu país ha de tirar endavant i hem de saber fer-ho, i a qui li correspongui ens ha de saber guiar. I haurem d’anar a votar, si senyor. Això no és Itàlia, això és Catalunya, la dels emprenedors, la dels pensadors, la dels científics, la dels artistes i la de qui se la faci seva, siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin. Catalunya és massa meravellosa per castigar-la amb quatre xoriços. Alcem el cap d’una vegada i qui vulgui pensar que estem morint com a país que se’n oblidi. Ens n’hem de sortir.”


J.B. 04/11/2009

e

eRIC

Igualada

4 de novembre 2009.13:28h

Respondre

Felicitats. Encara no entenc com a l’Entesa i al PP els hi fa por que la gent s’expressi. Democràcia ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.