TORNAR

Noemí Trucharte, nova alcaldessa vilanovina en un ple tens i amb retrets

La moció divideix al públic congregat a la Sala de Plens

politica
Dimarts, 31 gener 2017. 15:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La moció de censura a Vilanova del Camí es consumava aquest migdia, en una Sala de Plens que s'ha omplert i ha reflectit la divisió que ha provocat aquesta decisió. El guió es complia com estava previst i la socialista Noemí Trucharte es proclamava com a nova alcaldessa. V365 de Vanesa González, força més votada a les eleccions i en coalició amb ERC i CiU cedeix pas a l'aliança de PSC, VA!, IPV-VV i Decide.

Amb tensió, com s'evidenciava des de fa dies, la moció de censura de Vilanova es produïa aquest migdia. Els nou regidors de l'oposició votaven a favor de Noemí Trucharte (PSC), mentre els vuit del govern en contra. El ple transcorria amb un públic partit, amb un sector que ha rebut amb aplaudiments l'alcadessa i al govern que queien, mentre un altre grup de persones aplaudien i celebraven les intervencions de l'oposició. Al cap d'una hora, la secretària anunciava que la moció era efectiva. Vanesa González, alcaldessa fins ara, s'ho prenia amb ironia i ha fet un xiscle de sorpresa. Trucharte s'asseia aleshores al seient de presidència del ple. La propina vindria després: Josefa Còdol (V365), regidora de més edat, segons el cerimonial, havia de lliurar-li la vara d'alcaldessa. Còdol, emocionada, etzibava a la socialista que "aquest bastó té un significat: la persona ha d'estar escollida per la gent de Vilanova i aquest no és el cas. Si el vol, agafi'l".

La nova alcaldessa, al final de l'acteLa sessió ha començat amb Trucharte declinant parlar. Sí que ho feia Vanesa González que repetia que marxava amb el cap alt, amb agraïments als seus companys i als treballadors i treballadores de l'Ajuntament i amb recriminacions a l'oposició: "ens han fet xantatge emocional cada moment amb la moció". Recordava les obres i les accions que s'han executat aquests dos anys i acabava amb un reconeixement irònic a l'oposició: "hem après de vostès, hem après com no han de ser les persones i els polítics". Després, els portaveus dels diferents partits han pres la paraula i hi ha hagut retrets i algun atac personal, mentre era el públic on més rèpliques i crits hi havia respecte a les intervencions. 

El ple acabava amb Noemí Trucharte, de 38 anys i mare de dues filles, agafant la vara per primer cop. La nova alcaldessa arrencava el seu primer discurs prometent complir els objectius "amb compromís, consens i participació ciutadana". Esmentava la "difícil situació de Vilanova, amb un PIB molt baix a nivell català i sent la tercera ciutat de la demarcació amb més atur. Són temps difícils. Compto amb tots els treballadors i treballadores per tirar endavant".


15 Comentaris

a

aaqualata

4 de febrer 2017.09:41h

Respondre

Malauradament la classe política sols cerca el poder o abraçar el poder. A les Espanyes el PP i el Psoe ho han mostrat. A Catalunya Ciu i Tripartits amb una ERC camaleònica. I quand sorgeixen... Llegir més persones con l’antiga Alcaldesa al capdavant de V365 cal dinamitar el projecte , no sigui que proliferin en altres llocs. Ja ho va dir un general: ” todo tiene que estar atado y bien atado”.

R

Romuald

Vilanova del Cami

2 de febrer 2017.09:09h

Respondre

Tal com està feta la llei electoral en aquest estat espanyol, la força més votada no té per què governar. L’alcalde el trien els regidors elegits pel poble. Per tant, senyora Pepita Còdol,... Llegir més també la senyora Trucharte té tota l’autoritat per ser alcaldesa, perquè ha estat escollida pel poble. La incompetencia i el sectarisme no són bons companys de viatge en un poble de 12.000 habitants, Senyors i senyores de V365, colegues i afins diversos, facins’ho mirar ! deixin treballar als que entren ara. Volem catifes noves, aire fresc, renovació, idees sorgides de la confrontació de parers ! Considero, com quasi tothom, que hi ha massa galls en el mateix galliner, pero crec que els hereus del socialisme de despatx aburgesat no han deixat el llistó tan alt com es pensen. I tal vegada l’herència de tants i tants i tants anys de poder sempre en les mateixes mans potser no és tan estupenda.

D

Decebuda amb Vilanova

Vilanova del Camí

1 de febrer 2017.05:17h

Respondre

Trist tot plegat. Els que perden aquí són les persones que viuen a Vilanova, una població de més de 12.500 habitants a la comarca de l’Anoia (prou important i amb problemes seriosos a... Llegir més resoldre).

PROU de plens que fan vergonya d’escoltar, que no miren el bé comú del poble, sinó el del propi partit (cadascú el seu).
PSC s’ha anat dividint en VA, V365,... incapaços de tornar a anar junts a unes eleccions i ara una aliança amb PSC, VA!, IPV-VV i Decide... Uff!
Ja està fet. Nova alcaldesa, perfecte.
Uns contents- altres emprenyats.
Demostreu que podeu treballar junts. Seria bo que aneu plantejant el tema d’anar reduint partits, anar perdonant temes passats i mirar endavant.

Feu que les persones que vivim a Vilanova ens sentim orgullosos de pertànyer a aquest poble.

jose-garcia-sanchez

José García Sánchez

Vilanova del Camí

31 de gener 2017.19:25h

Respondre

Els espanyols prenen el poder a Vilanova. No crec que sigui casual aquesta data, és un avís pel que passarà al setembre, en aquest poble els independentistes som minoria i estem molt mal vistos.... Llegir més Tindrem un problema al setembre ja ho veureu...

P

Pol Jové

Vilanova del Camí

31 de gener 2017.23:10h

”Els espanyols” diu, com si no ho fossis, i no et preocupis, no hi haurà problema ni al setembre ni abans perquè serà tot un paripé una altra vegada. Continúa sommiant.
Salutacions.

J

Juan

Vilanova del Camí

31 de gener 2017.23:20h

Me parece que el problema hace tiempo que lo teneis.

a

albert

ex vilanoví

1 de febrer 2017.08:59h

Dons a treballar José. El problema no és de sentir-se més espanyol o català, pots sentir-te espanol i votar independència. Volem viure millor i l’estat espanyol no ens deixa ni aixecar el... Llegir més cap. Això ho enten tothom.

a

antoni

igualada

1 de febrer 2017.10:22h

vinga juan, pol, clar que sí, ànims, que a vilanova sou majoria, tot i que a la resta del país per sort no, sinó perquè us penseu que no ens deixen votar els espanyols?

vinga,... Llegir més disfruteu de la dependència que queda poc !!

M

Maria

Igualada

31 de gener 2017.18:46h

Respondre

No us preocupeu vilanovins/es. El temps tard o dora posa a tothom al seu lloc.

J

Juan

Vilanova del Camí

31 de gener 2017.23:21h

De momento a algunos ya los ha puesto.

F

FANNY

Vilanova del Camí

31 de gener 2017.17:25h

Respondre

Un ple tens i amb retrets, no. Un ple, ple de veritats. La persona que arriba avui a l’alcaldia no ho fa per haver estat escollida pel poble, per tant no es mereix ser alcaldessa. Aquesta persona... Llegir més hauria de tenir una mica de seny y guanyar-se l’alcaldia a les proximes eleccions, pero sap que si ho fa aixi no sera mai alcaldesa. Es molt injust que facin fora a vuit personses que han demostrat treball en equip, amor pel poble y el mes important pels ciutadans que vivim.

J

Jesusa Gutiérrez

Vilanova

31 de gener 2017.23:04h

Això és política, a d’altres poblacions ni tan sols s’ha donat l’oportunitat de governar a la llista més votada. Alea jacta est.

J

Juan

Vilanova del Camí

31 de gener 2017.23:23h

No ha estado escogida, entonces la han puesto por la gracia de Dios, merecerlo lo merece porque ya lo es y si no te gusta te rascas.

F

Fanny

Vilanova del Camí

1 de febrer 2017.15:55h

Juan, por gracia de Dios, no. Está como alcaldesa por su poca gracia como persona. Es decir porque a ella le ha dado la gana.No ha habido una mala gestión grave o cosas peores, no hay motivos... Llegir més suficientes como para plantear una moción de censura. Y quizás quien deba rascarse algo sea usted.

Jesusa, la suerte estaba echada el día de las elecciones, y esta señora que supuestamente nos representa ahora, NO las ganó porque el pueblo no quiso que el PSC fuese el partido principal ni que liderase nada, y mucho menos el gobierno, así que donde debería estar es en su casa.

J

Jaume TB

Vilanova

1 de febrer 2017.16:54h

Da pena hacer grupos sólo para hundir a la mayoria, sin preocuparse antes de qué es lo que quiere el pueblo y por qué no lo consiguieron en el tiempo que tocaba. Penoso la verdad

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.