TORNAR
PUBLICITAT

Només Alba Vergés representarà l'Anoia al Parlament

Per tercera legislatura, la igualadina serà diputada

politica
Divendres, 22 desembre 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat els bons resultats de Junts per Catalunya i el lleu ascens del PSC, Maria Senserrich i Jordi Riba queden fora dels diputats escollits en les eleccions d'aquest dijous. En aquesta legislatura hi haurà un sol representant anoienc, Alba Vergés (ERC).

Per tercera legislatura consecutiva, Alba Vergés Bosch (Igualada, 1978), serà diputada al Parlament. La igualadina, un dels valors emergents dins del grup d'Esquerra, figurava al número 6 de la llista de Barcelona dels republicans. Serà la única presència de la comarca, amb l'excepció de Susana Beltrán, diputada de Ciudadanos, d'orígens igualadins però afincada des de fa molts anys a Barcelona.

Vergés (a la dreta), amb la regidora Carolina TelecheaEn aquesta incerta legislatura que s'obre, no serà al Parlament -hauria estat per quarta vegada- Maria Senserrich (PDeCAT), que estava al lloc 27 de la llista de Junts per Catalunya. Malgrat uns resultats per sobre del que indicaven les enquestes, la formació del president s'ha quedat amb 34 escons. Jordi Riba, el candidat socialista, també era a les travesses si el partit treia un bon resultat. Si bé la candidatura de Miquel Iceta ha rascat dos representants més, a la circumscripció de Barcelona queden amb 13 diputats i l'igualadí era dinovè.

Al revés que les darreres legislatures, per primer cop en deu anys, hi haurà un sol diputat anoienc al Parlament. El 2010-2012 eren Pere Calbó (PP) i Maria Senserrich; se'ls hi afegia el 2012 i fins al 2015 Alba Vergés; i del 2015 al 2017 van estar com a diputades de Junts pel Sí les dues igualadines.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.