TORNAR

Un nou govern a l'Ajuntament d'Òdena?

CiU guanya un regidor i el PSC en perd un

politica
Dilluns, 23 maig 2011. 02:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La nit electoral obre alguns interrogants interessants a la comarca. Segurament, el que crearà més expectació és la composició del futur ajuntament d'Òdena. Malgrat que Guisado és el vencedor de les eleccions, la suma de CiU i Òdena 2011 pot fer canviar el color de l'equip de govern.

Que Òdena és un dels municipis clau pel desenvolupament de la Comarca no se li escapa a ningú. La majoria d'equipaments que han centrat el debat electoral d'Igualada i que d'alguna manera són 'l'esperança del territori' estan planificats en el terme del seu municipi. L'outlet, l'aeroport corporatiu o el polígon de la Zona Franca són fonts de disputes entre els diferents partits que formaran el consistori.

CiU ha guanyat un regidor respecte els comicis del 2007 i se situa amb 4 regidors. El cas invers és el que ha viscut el PSC que ha passat de sis a cinc. Òdena 2011, que manté els dos regidors, és qui haurà de decidir si formar o no, govern amb CiU, una força política amb qui s'ha mostrat molt propera. Malgrat no augmentar el nombre de regidors, ERC és la força que més ha crescut en percentatge de vots i s'ha quedat a només 26 d'obtenir un tercer representant a l'Ajuntament.

Pep Solé Vilanova, candidat de CiU ha afirmat: 'Encara puc ser l'alcalde', tot i que el Convergent ha reconegut que esperava millors resultats. Les paraules de Solé insinuen un possible acord amb Òdena 2011, una opció que segons Carles Casanova, el seu partit encara ha de valorar i estudiar: 'No és una cosa que es pugui decidir així en calent, ara cal que gaudim dels bons resultats obtinguts'.

En declaracions a Ràdio Igualada, Francisco Guisado, candidat socialista, ha afirmat que intentarà cercar la majoria que els permeti governar.

Nom del partit Vots % regidors
PSC 648 38,41%5 5
CiU 498 29,52% 4
Òdena 2011 345 20,45% 2
PP 77 4,56% 0
UAM 49 2.90%0


62 Comentaris

R

Ramón

Òdena

28 de maig 2011.19:54h

Respondre

Però es que ningú s’ha adonat que la única manera possible de deixar fora del govern al PSC-Òdena era, que els dos partits que fins ara estàven a la oposició pactéssin abans de les... Llegir més eleccions? Senyors, però si estava clarissim i fins i tot CiU ja sabia quin seria el peatge a pagar.
Molta sort pel bé del nostre poble!

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

28 de maig 2011.15:05h

Respondre

Jordi,
Et comprenc perfectament i tens tota la raó, teniu motius per fer elucubracions, hi han molts interessos creats per entremig, uns de legítims i uns altres no tant. El fet es que us han venut... Llegir més molt fum i la realitat es la que és.
Marc,
No es tracta del que m’agradi a mi o no, sinó de el que es factible o no, he viscut 7 anys amb un tripartit, que no m’agradava, però que era perfectament legal, evidentment, sinó no hagués existit. Per tant, passi el que passi al pobles del voltant d’Igualada, no depèn dels meu gustos personals, sinó d’una matemàtica democràtica.

d

daniel

28 de maig 2011.13:30h

Respondre

Nomes vull dir que no confío en el Sr. Sole Vilanova. No hi confio perque des que ha aparegut la confrontació i la divisió s’ha instalat Òdena, CiU ho sap molt be i el poble també. Mai havia... Llegir més aparegut pel poble, no el coneix. Com els diu és un igualadí que viu a l’Espelt. No ens coneix, no hi confiem.

P

Pere

Castellolí

28 de maig 2011.10:38h

Respondre

Marc, a Castellolí passarà el mateix que a Òdena però canviant els papers de l’auca.
CiU te 3 regidors i per tant és la llista més votada i es quedarà a l’oposició. ERC i PSC amb 2... Llegir més regidors cada un pactaran contra la llista més votada i no passarà res. és el joc d ela democràcia.
El cas te una certa similitud amb Òdena. CiU vol fer un nou polígon al davant del poble (Els Ninots) i PSC i ERC hi estan en contra. Una postura irrenunciable. És model de poble.
No teniu a Òdena algun tema similar? PSC futur i progrés a base de carregar-se el territori per sobre d eles necessitats i ERC i CIU que ho veuen diferent. A Castellolí passarà el que hagi de passar i a Òdena també.
La clau penso que està en si el Xavi Brugués pot formar una majoria estable i amb acords en els grans temes. La mateixa clau que deuen tenir el Guisado a Òdena i en Martorell a Capellades.
No es tracta de si CiU, ERC o el PSC sempre han de governar o si la llista més votada a de governar. Cal contemplar les possibilitats entre les opcions possibles, no pas entre les opcions impossible (per molt que ens agradin).
Els Guisado, Martorell i Brugués son conscient de les possibilitats que cada un d’ells té. Els ciutadans han votat uns programes i uns regidors que els representen. L’alcalde l’escullen els regidors, no pas els ciutadans. Perquè els ciutadans puguin escollir l’alcalde han de canviar moltes coses i ja m’agradaria que fos així. Marxo cap a la Plaça de Catalunya!!!

M

Marc

Òdena

27 de maig 2011.17:39h

Respondre

Sr. Torras Payerol, té tota la raó. És absurd que mani una minoria la llista més votada perquè seria una situació insostenible. Ara s’ha de pensar això sempre, sempre, sr. Torras. Pensa... Llegir més vostè el mateix a Capellades on CIU està en minoria? O a Castellolí, estarà vostè d’acord que les matemàtiques també facin alternativa a CIU? O als Hostalets de Pierola, manarà CIU amb ERC i MCH per desbancar al PSC que té majoria? O a Piera, es mereix CIU disposar de l’alcaldia en ser la força més votada, aquí segur que si, oi?...

j

jordi

odn

27 de maig 2011.17:36h

Respondre

Sr Torras,
Les elucubracions curioses que esmenta no són sinó la conseqüència de la pressió que ha rebut Òdena durant aquest últims anys. Som un exemple de municipi sotragat per les promeses i... Llegir més expectatives de l’economia del pelotasso. Grans inversions i guanys amb la complicitat de les administracions. La Generalitat, sobre paper, planifica un nou tren amb ramal a Lleida, Girona-França i Barcelona, un nou aeròdrom comercial, un nou polígon gegantí i promet mil oportunitats associades (i ho justifica dient que la població també creixerà un 500-1000 percent)
Els Odenecs estem xocats, tenim el futur de la Conca a casa nostre, ens ho diu la Generalitat i els empresaris que tenen més poder, tots, ens fan la gara-gara. Fins i tot grans empresaris de la guàrdia pretoriana ens paguen gentilment el POUM. Enlluernats, uns odenencs han cregut en el miracle de les operacions financeres i s’han posat al seu servei en nom del futur i del progrés. El POUM s’ha aprovat amb temps record, amb episodis de difícil qualificació. No ha importat les vies d’aigua que s’han obert (*) que qüestionen tan el model com totes i cadascuna de les promeses, perquè en la defensa de les promeses els responsables polítics han hagut de aguantar moltes crítiques i pressions (no tothom és sempre sec) i pel camí se’ls ha ferit orgull. Les eleccions a Òdena ha estat un joc d’orgull amanit també per l’afany de poder i dels beneficis associats a la cadira (per a mi i als meus) intrínsec de la raça humana. N’hem vist de tots colors i com bons candidats amb seny fugien del joc brut i tèrbol.
I ara amb aquest 5,4,2 que no ha definit el govern ens veu aquí elucubrant sense sentit doncs ja no es tracta de raonar i argumentar sinó de defensar a ultrança unes premisses gravades a l’orgull.

En fi, que la plaça de l’ajuntament podria estar a vessar.

(*) exemples, la població no creix, les restriccions pressupostàries arriben al sistema sanitari i a l’educació, els aeroports petits fan fallida, les empreses de logística marxen del municipi, el projecte del tren està bloquejat)

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

27 de maig 2011.12:52h

Respondre

Estic una mica estorat, pel que s’expressen alguns sembla que no hagi hagut eleccions i la gent no hagi votat les seves preferències. A que ve ara dir que s’haurien de posar tots d’acord, de... Llegir més fer un govern unitari, de sortir al carrer a escoltar, que si el poble vol que governin uns o els altres, de que oblidem la matemàtica democràtica, que si la Llei de Hondt, de que si hagués passat això i allò, si uns o altres haguessin fet una altre cosa.
Les eleccions ja han passat i amb elles l’oportunitat de que els fets fossin diferents i francament em sembla que estem oblidant les regles de la democràcia i que ara els que puguin obtenir la majoria manaran i els altres passaran a l’oposició. Es tan absurd dir que manarà en minoria la llista més votada, perquè seria una situació insostenible (no oblidem que només hi han tres partits), com dir que manin tots plegats. El fet és que si hi han dos programes que s’assemblen molt i un altre que no s’assembla tant. La lògica i la matemàtica és digui el que es digui, si el que tenen el programa més semblant s’ajunten tindran majoria sempre, tant al govern com a l’oposició, però també és vàlida qualsevol altre combinació que porti a la majoria, el de tots tres junts per mi no te sentit perquè aleshores no caldria fer eleccions i perquè costaria molt que es posessin els tres d’acord sempre, no oblidem que hi han tres programes electorals, o sigui tres formes de pensar. Elucubracions, interpretacions interessades o no, tantes com vulgueu, però els fets són els que són i ara no val interpretar el que més ens convé o intentar canviar les regles del joc i menys per part d’alguns que van posar pals a les rodes i ara volen donar consells. Tots volen manar, tots estan disposats a manar, però per manar es necessita majoria i aquesta surt d’una simple suma i tot el demés no passa de ser un entreteniment. I no poseu el poble per entre mig, el poble ja ha parlat i tan importants són els que han votat qualsevol de les opcions, com els que no han votat i que l’Alcalde que surti de la majoria que mani, haurà de governar per tots, no només pels seus Dit això, podem passar hores elucubrant el que seria si, contra fets consumats.

M

Marc

Òdena

27 de maig 2011.12:19h

Respondre

IKER, comentes que ”la CIU actual d’en Pep Solé es la mateixa que la de la coherència i responsabilitat d’en Josep Vicenç. Van formar el mateix grup, mateix equip, idees i conclusions, ara... Llegir més per ara, només hi ha l’actual CIU” Sento discrepar totalment. No és el mateix equip, en absolut i si fossin les mateixes idees la conclusió hagués estat una altra. Respectant a tothom i fent una reflexió respectuosa. No creus que si el cap de llista de CIU hagués estat en Josep Vicenç i la part de l’equip que va marxar amb ell hagués continuat, el resultat hagués estat un altre? No creus que si CIU a Òdena hagués estat més transparent i seriosa el resultat hagués esta un altre? No creus es pot afirmar que les eleccions no és que les hagi guanyat el Guisada sinó que les ha perdut CIU? No cal que em responguis, ja ho han fet els odenencs.

I

IKER

27 de maig 2011.08:22h

Respondre

Marc la CIU actual d’en Pep Solé es la mateixa que la de la coherencia i responsabilitat d’en Josep Vicenç. Van formar el mateix grup, mateix equip, idees i conclusions, ara per ara, només hi... Llegir més ha l’actual Ciu.

R

Ramón

Òdena

26 de maig 2011.19:11h

Respondre

Apreciat Iker. Dir que els altres partits ténen millor equip que el PSC-Òdena, com a poc et diria que és agossarat. Quan un equip de persones es mostren dispossades a formar part d’un projecte,... Llegir més que ha estat a les portes de treure de nou una majoria absoluta amb tot el que els ha caigut a sobre, com a mínim mereixen el major dels respectes.

Per altra banda, els pactes o no pactes que els acabin de dirimir els politics, en definitiva nosaltres, els ciutadans, l’únic que em fet és dipossitar la nostra confiança en el projecte que més ens a agradat o més confiança ens a mostrat, no ho creieu així?

f

francesc

barri Sant Pere, òdena

26 de maig 2011.18:50h

Respondre

Deu ni do el que s arriba a escriure. De tot plegat com sempre en aquestes situacuons hi ha gent que confon llonganisses amb peres. Una cosa es l’ aritmética i altra la interpretació. 5+4+2 i les... Llegir més diferents possibilitats éste una cosa. Ara d’aquí interpretar que el poble vol un canvi... ho crec massa agosarat. Les interpretacions dónde subjectives i aquells que diuen que no volen ser com tots els politics, però interpreten que la ciutadania ha votat canvi, ja estan fent de típic polític de saló. Us aconsellaria a que sortiu al carrer i demaneu que pensa la gent sobre quest canvi. Potser més d un té una sorpresa. Apa sortiu i escolteu els ciutadans. Algú dirà que això també es subjectiu... possible, però sortiu i escolteu. Apa més sentit comú

M

Marc

Òdena

26 de maig 2011.17:02h

Respondre

Iker, amb respecte. CIU té més bon equip? Això ho havien de dir els odenens i crec que no ho han dit. Dius que mirem tot el que els ha passat? Què els ha passat? O potser caldria dir el què han... Llegir més fet o han provocat? A que et refereixes a que hi ha tres CIU diferents, la del Francesc Jorba que votava coses totalment diferents al CIU actual, la de la coherència i responsabilitat d’en Josep-Vicenç (i de gran part del grup que li va donar suport) que es va apartar a temps i amb dignitat de la política local o la d’en Pep Solé que ha arribat al capdavant del grup com Atila, no deixant que creixi mai més l’herba per on ell passava? O potser et refereixes a la CIU que ha obtingut els “grans resultats” d’una trentena de vots més que l’any 2007? Crec que han de fer una bona feina per Òdena, des d’on els correspon, des de l’oposició. O potser les ànsies de poder, com acostuma a passar en política, ho podran superar tot?

i

iker

26 de maig 2011.13:23h

Respondre

Sembla mentida que hi hagi tan interès per Òdena! Com be diu en Toni Mendez el poble d’Òdena ha manifestat la seva voluntad de canvi. Ara depèn de tot de Erc, si no ho fa, el per que? i si ho... Llegir més fa? a quin preu! Espero que es puguin posar d’acord aquest partits perque realment tenen millor equip que PSC_PSOE. Ah per cert, ah comentaris que diuen que CIU no ha aprofitat el sunami (Jorba), feu memoria i mireu tot el que els hi passat, han aguantat i han pujat en numero de vots i regidors. Tenen un molt bon equip i estic segur que podran fer molta feina per Òdena.

j

jab

Igualada

26 de maig 2011.12:57h

Respondre

Sembla que vos, s. F.Jorba, sou tan ”ximplet” com o soc jo per pensar que les solucions mes senzilles gairebé sempre son les mes efectives.

T

Toni Méndez

Òdena

26 de maig 2011.12:53h

Respondre

Al sentir.me al·ludit, diré la meva, vaig renunciar a pertanyer a CIU òdena com a regidor i pasar a ser regidor no adscrit, només per un tema, i ho diré ben clar, no es seguia el programa... Llegir més electoral inicial, sinó que s’anava sobre la marxa i sobre tot donant ple suport al programa de PSC.Com es pot comprovar amb la majoria de plens, CIU Òdena sempre ha donat
suport aL PSC, sempre dient que s’ha de sortir d’aquesta crisi a qualsevol preu, sense lluitar amb forces per altres alternatives (això porta molta feina)..

Pel be del poble es bo un canvi. i no apoltronar-se a la cadira.

A on és la paraula d’en Francisco que només éstaria quatre anys a L’ajuntament????

El Millor d’aquestes eleccions es que s’Ha acabat les majories absolutes i aixins la prepotència que han gaudit en aquets quatre anys el PSC Òdena, ara si vol governar tindrà que suarla pell...-

Òdena necessita un canvi i aixins ho han demostrat les eleccions.

F

F. Jorba

26 de maig 2011.11:04h

Respondre

Jordi: Les opinions son lliures. Però els fets sagrats. El representant que diu va plegar MAI ho va fer en contra del programa. El programa era clar, i si vol en parlem, de manera distesa, com no... Llegir més pot ser d´altre manera. Ho pot preguntar amb el Toni.
Referent al tema de tripijocs, si un dia també si vol li explico la ”meva veritat” de tot el que ha passat. Es bo escoltar totes les parts. I llavors encara podrà opinar en més causa, i pot-ser encara estar en més desacord amb mi. Sàpiga que jo vaig renunciar a anar d´alcaldable fa molts temps ( ho pot preguntar als interessats).
Si li indigna que digui que una opció ( democràtica com qualsevol altre) es anar tots junts , les seves raons tindrà. A mi no m´indigna res que ” rel altres” puguin fer tot respectant els drets i deures. I com que vostè respecta drets i deures, jo el respecto totalment.
I con dic JORDI, parlem-ne¡¡¡. I deixa’m dir una cosa.. que guanyi el Barça¡¡¡¡

j

jordi

odn

26 de maig 2011.10:35h

Respondre

Us imagineu un representant d’un partit polític que en unes eleccions diu que farà blanc i després fa negre. Que això comporti que el seu grup no ho entengui i que un dels tres regidors davant... Llegir més la incongruència es vegi forçat a deixar el grup, que quan arriben les següents eleccions la seva qualició aposti per un equip totalment nou però enlloc d’acceptar-ho faci tota mena de jugades que acaben amb el fraccionament de la colalició i la creació d’un nou partit al qual els ciutadans no donen cap confiaça. Us imagineu que aquest ”ja no representant” prediqui que hem d’anar tot units fent força.
A mi m’indigna.

Ja sé que hi ha altres actituds d’altres polítics per indignar-se com ara un equip de govern que aprova un POUM la setmana abans de les eleccions sense tenir tota la documentació requerida i que recull una planificació de creixement de la Generalitat que s’ha demostrat impossible, o un equip de govern que aprova un pla estratègic que hauria de ser la base del nou POUM quan el POUM ja estava redactat i passat pels mecanismes de participació. També m’indigna, però per algun lloc hem de començar a explicitar-ho, no?
Com tenim les tendes?

I

Isaies

ODK

26 de maig 2011.10:14h

Respondre

jab i Jorba, la vostra idea és fantàstica. No se per què no s’ha ocorregut abans als 9000 muncipis d’Espanya. Si tothom busca el millor pel poble el que proposeu és evident i necessari. Soc... Llegir més dels que pensen que tots ells volen el millor pel poble i si algú creu que no és així que ho digui i argumenti el perquè. El problema és que cada un vol el millor pel poble pero no coincideien en què és millor pel poble, de quina manera es fa i llavors el pacte es torna impossible. I això passa a tot arreu. Fins i tot a Haiti, que està tot per fer tenen pertits i oposició.

Com a idea idílica és molt bonica, però anem tornant a l’aritmètica que només pot ser 5+2= 7, que 5+4= 9, que 4+2= 6. L’obligació de pactar la te la llista més votada i així serà.

I finalment que el Guisado pot governar sol. Per què hauria de tenir por el Guisado a governar sol? Estan dient per tot arreu que Òdena ha votat una majoria de futur i progrés. Doncs endavant!!! Pit i collons i d’aquí un any en tornem a parlar. A vegades un s’ha de fotre la patecada per veure que la solució no era la correcta. D’això se’n diu ”prova i error”. Només penso que mentre tant haurem perdut un any.

j

jab

Igualada

26 de maig 2011.04:14h

Respondre

I perquè no un pacte de les tres forces? No busquen tots el millor per el poble? Doncs lo millor i mes lògic seria sumar i no pas restar esforços, no?. Ah!! Que tot es fals i el que realment... Llegir més importa es la cadira que dona el poder. Potser si que tenen raó els que estan a la plaça de l’Ajuntament ...

R

Ramón Soler

Igualada

25 de maig 2011.23:55h

Respondre

Vista i llegida la notícia i la quantitat de comentaris que està generant dir-vos, com a opinió personal, que ERC li farà pagar un peatge a CiU difícil d’entendre pels votants de Convergència... Llegir més i sorprenent per l’equip d’ERC, si no, al temps...
Per cert, sóc d’Igualada i he votat ERC, per si algú s’ho pregunta!

p

pol

odena

25 de maig 2011.22:05h

Respondre

NO ENTIENDO POR QUE NOSE PUEDE PACTOR SI LOS MAS GRANDES LO HACEN NO ES NADA MALO
LO QUE YO CREO ES QUE SE ESTA MUY BIEN EN EL AYUNTAMIENTO.PERO HAY MUCHA GENTE QUE PODRIA ESTAR TAMBIEN POR TAMBIEN... Llegir més VALEN .

F

F. Jorba

Òdena

25 de maig 2011.20:45h

Respondre

Bones: Crec que algun comentari, podria haver estar escrit inclús per algun alcaldable; res a dir, però així ho intueixo. Per altre part sols voldria apuntar una cosa que ja vaig dir fa 4 anys en... Llegir més campanya (un govern d´11 es possible), que vaig demanar al Sr. Guisado al primer ple, i que no va ser possible; el que vaig dir llavors crec que ara es encara més vigent: “ atès la situació econòmica global, atès el paper que Òdena a de representar pel futur de la Conta / Comarca, i atesos els resultats, ara es el moment de demostrar a la ciutadania Unitat; així es demostraria, més que mai, que realment es vol servir al poble; Senyors: un govern d´11 es possible. Caldria el major consens en cada tema, hi això seria positiu”; es una opció més, tan democràtica com les altres. Per si algú la vol recollir: aquí queda¡¡¡¡.

V

Vicenç

Òdena

25 de maig 2011.19:57h

Respondre

Ciscu, si CiU ja ha pactat amb Ódena2011, per què no ho fa públic? Així ja acaben amb aquest tema i ens posem a treballar.

M

Marc

Òdena

25 de maig 2011.19:52h

Respondre

Curiosament les observacions que fas Cisco coincideixen amb les que fa Òdena Oberta al twitter, quan ens recorda el que diu l’anterior president de la Generalitat: “Montilla: no sempre ha de... Llegir més governar la llista més votada si l’alternativa es construeix amb partits afins. Doncs això!”
I Òdena oberta hi està d’acord! No és això el que pensaven i deien vostès quan hi havia el tripartit. Sense comentaris senyors d’Òdena Oberta. Com es pot afirmar això per escrit i públicament? Els votants ja n’estem una mica tips d’aquest doble llenguatge. Us demanem seguir el mateix criteri sempre. Això no és una opinió subjectiva sinó absolutament objectiva (malauradament) I que consti que no sóc votant socialista, els ho puc assegurar i que no ho dic ni amb visceralitat, ni bilis, ni em mou cap tipus d’interès ni personal ni familiar.

C

Ciscu

ODENA

25 de maig 2011.18:16h

Respondre

Mirant els comentaris des de la distancia pertinent m’atreveixo a fer unes observacions que no pretenen altra cosa que constatar una situació i justificar que queda palès que a Òdena cal un... Llegir més canvi. No se cap on ha d’anar el canvi, però si que cal un canvi.
Faig una lectura dels comentaris i penso....
La majoria dels comentaris que advoquen per una pacte entre CiU i ERC son respectuosos i argumenten que cal una canvi amb més o menys encert.
Els comentaris que diuen que ha de governar el PSC (ningú diu com ho farà en minoria si els programes de CiU i ERC són diametralment oposats al del PSC) són tots traient bilis a mansalva per la boca. Poc respectuosos. Amb arguments que tenen segurament molt de cor i poc de cap.
Observo també una altra cosa. Els comentaris (i els comentaristes) que defensen el pacte CiU + ERC argumenten el perquè creuen que és millor, o com a mínim comenten perquè és el menys dolent. Si que observo que tots els comentaris que defensen que ha de governar el PSC posen com argument que el Pep Soler vol el poder a qualsevol preu, que és un aprofitat, que CiU, etc etc. Cap argument que avali les afirmacions i només opinions subjectives.
Sembla que només al PSC se li atribueix que defensa el territori i per contra segons es diu els altres el volen perjudicar. En base a què? Què vol dir a qualsevol preu? Algú sap que pensa oferir el Pep Soler per governar a qualsevol preu? Ummmmm.... Hi veig odi per aquí.
Més d’un comentari diu que CiU i ERC a l’oposició poden fer molt bona feina. El PSC no la faria bona la feina si està a l’oposició? Algú està insinuant que pot ser que el Guisado faci com l’Aymamí i plegui?
Algú afirma que el Pep Soler “només vol ser alcalde per manar”. I jo pregunto, en base a quina realitat s’afirma això? I el Carles Casanovas i el Franscisco Guisado no? Tant bons els uns i tan dolent l’altre?
Interessant un que rotundament afirma que no coneix de res al Pep Soler i afirma tota mena de blasfèmies i suposicions sobre les seves raons per governar a costa de qui sigui i a qualsevol preu. Sort que no el coneix? Molta bilis i poc argument.
Sorprèn el comentari que atribueix al Santi Broch que es presenta “per il•lusió i per fer poble”. Trobo curiós repartir carnets de il•lusionats i altres tipologies. En base a què el Santi ho fa per il•lusió i fer poble” i els Guisado/Soler/Casanovas no? No es donen raons. Felicitats al Santi i molt dolents els altres.
Interessant l’afirmació, en algun altre cas repetida, que afirma que els de ERC i CiU només es presentaven pel poder o perquè alguns es puguin simplement guanyar la vida amb la política o al seu entorn”. Amb quina base es fa això? Algun argument o informació que es pugui aportar per afirmar això? I em pregunto, per què nomès es volen aprofitar del càrrec la gent d’ERC i CiU?. No serà que la família del PSC d’Òdena, ample i allargada te molt més a perdre que les famílies ERC i CiU?. Podria donar dades perquè però els que viviu a Òdena coneixeu l’arbre genealògic de l’Ajuntament. Em sembla precipitat atribuir a ERC i CiU que es volen guanyar la vida en la política quan els que ara hi ha se li estan guanyat. O els critiquem a tots o deixem-los tots en pau. Tan legítim deu ser voler entrar com lluitar per no sortir, penso jo.
Curiós l’ús que es fa de les sigles. Es parla de CiU, PSC i Òdena2011. Si hipotèticament el Carles va al Consell Comarcal com algú ja diu serà perquè és de ERC, no pas perquè sigui de Òdena2011. Algú a Òdena encara es pensa que Òdena2011 no es ERC?.
En fi, per passar l’estona ha estat bé. Els comentaris els llegim quatre frikis i la realitat, com ja s’ha dit és que per governar es necessiten 6 vots mínim. Es pot ser alcalde amb 5, però governar sense tenir lligats els temes principals d’Òdena ho veig complicat, per no dir impossible.
Finalment per argumentar el canvi que deia al principi. Probablemnet seria bo un canvi a la vista de visceralitat i la bilis que exhibeixen els comentaris pro PSC. Precisament crec que tanta visceralitat ve donada per la por a perdre privilegis, situacions, llocs de treball, favors i bons tractes. Tot legítim, algú ha de fer la feina. Probablement si jo fos de certes famílies odenenques també estaria preocupat.
Ahir el Jose (el Montilla), va dir que “les llistes més votades havien de governar”. Si senyor, benvingut al club, ja era hora. Immediatament va afegir, “a no ser que hi hagi llistes afins que puguin ser una alternativa real de govern”. També hi estic d’acord.
Em mullo. Proposo un pacte PSC + ERC, a veure si aclarim quan cobra el nostre alcalde. Al final encara no m’he aclarit!
Visca la desaparició de les majories absolutes!!

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

25 de maig 2011.15:22h

Respondre

Fé de erratas, ERC en te dos no tres com indico al principi.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

25 de maig 2011.14:55h

Respondre

A veure, només pels que parlen de manar en minoria, fem didàctica perquè ens entenguem tots:
PSC te cinc regidors, CiU quatre i ERC tres i fins ací tothom hi està d’acord.
Si manés el PSC en... Llegir més minoria totes i cadascuna de les seves decisions podria ser bloquejades, per la suma de les altres dues formacions i el Ajuntament seria ingovernable. Clar que una de les altres formacions es podria puntualment abstenir-se o recolzar les decisions del PSC, però això succeiria només en contades ocasions, els programes són molt diferents tant del de CiU com del de ERC, que entre ells s’assemblen com dues gotes d’aigua i si fan un pacte de legislatura i ajunten els seus programes, poden governar i prendre decisions sense que constantment puguin ser bloquejats.
Per tant, deixem-nos de elucubracions no factibles o no pragmàtiques, aquesta es una opció real de governar, tot el demés, com he dit abans es musica celestial. 4+2=6 i 6>5 matemàtica democràtica.
Una altre cosa és el cas d’Igualada, en el qual el partit guanyador, pot escollir entre quatre partits (be tres, l’altre més val ni tocar-lo, no fos el cas) cada vegada que faci una proposta a l’Ajuntament i que es pràcticament impossible que els demés partits puguin formar una majoria en totes les ocasions que es presentin propostes, per tant aquesta governabilitat no està amenaçada. Una altre cosa es que escolleixi fer un pacte de legislatura amb un altre partit encara que no el necessiti, però tampoc seria res d’estrany.

M

Marc

Òdena

25 de maig 2011.14:28h

Respondre

Home, Marc, jo crec que si que hi ha distàncies. Per exemple, mentre CIU es declara contrari al POUM, ERC va votar abstenció al Ple on es va aprovar. Hi ha alguna diferència més important que el... Llegir més disseny urbanístic i el model de creixement d’un poble? I si no hi ha gaire diferències perquè no s’han presentat junts?

També estem d’acord en l’actitud del PSC i que Òdena necessita aire fresc, però els resultats són els que són. El poble ha parlat (i si a alguns no ens agrada, ens haurem de posar fulles). Algú s’ha preguntat perquè tot i els darrers vuit anys nefasts del PSC els odenencs no han donat la seva confiança inapel•lable a CIU o a ERC? Perquè no han dit canvi de forma contundent? Hi ha moltes respostes.

Les eleccions no les ha guanyat el Guisado, les han perdudes CIU i ERC, i especialment CIU que ha demostrat que a Òdena la seva actuació no ha estat ni seriosa ni coherent. Que si ara Francesc Jorba, que si ara Josep Vicenç si, que si Josep Vicenç ara no, que ara som Òdena Oberta, que si Òdena oberta ara només surt en lletra petita, que si finalment el Pep Solé, que si CIU a l’Ajuntament vota a favor del POUM, que si CIU que es presenta a les eleccions és mostra contrària al POUM. Ufffffff . “Apaga i vámonos”.

Crec que els odenencs no han volgut marxar del foc per anar a parar a les brases. A CIU i ERC els correspon demostrar que des de l’oposició a un govern en minoria es poden fer moltes i moltes coses per Òdena i que no només es presentaven pel poder o perquè alguns es puguin simplement guanyar la vida amb la política o al seu entorn.

M

Marc (un altre)

Òdena

25 de maig 2011.12:59h

Respondre

Carai, si que hi ha moviment de comentaris !! Ja va bé ja... mentre no s’insulti ni es suplanti la persona, parlar, debatre, es sempre enriquidor.
Poc mes aportarè que no s’hagi dit, així que... Llegir més aporto la meva valoració personal:
- CIU i Òdena2011 tenien un programa electoral idèntic, fet que els facilitarà la feina de pactar.
- Pactar no es un bon simptoma democràtic (per mi) ja que en el fons s’enganya als votants, sobretot quan els programes electorals son distants, que no es el cas.
- Els últims anys del PSC no han estat gaire democratics, sinò feu memòria d’alguns Plens, o actituts poc democratiques que han demostrat una i altra vegada.
- Siusplau Òdena necessita aire fresc, pacteu CIU i Òdena20111 i feu be la feina !!!
- Deixeu-vos d’interpretacions de si han guanyat o perdut, de si es lícit pactar o no ...per desgràcia els sitema politic ens ha immunitazat a tot aixó, es perdre el temps ... i amb una mica de sort, algun dia es podrà votar de millor forma que ara...
Si algú vol anar a la plaça a Indignar-se, com es deia per aquí, que m’avisi que jo també m’hi apunto.

j

jordi

odn

25 de maig 2011.11:48h

Respondre

Molt interessant veure que a Òdena tenim un canvi de panorama i com la gent desitja una cosa o una altra. Està bé, si no prenem mal pel camí. Em diverteix especialment F.Jorba dient que CiU ha... Llegir més anat malament quan ell ha liderat l’equip en aquesta legislatura, ha fraccionat la coalició després de no imposar-se en el pols dins el partit, i li ha restat uns 44 vots a CiU. Si CiU hagués pujat 30 + 44 uns 75 vots més els que possiblement ha perdut pel lamentable espectacle generat, potser la valoració seria ara ben diferent. Certament, alguna cosa s’ha fet malament i lamento profundament no poder valorar el resultat (i llegir la seva valoració) si les coses que s’han fet malament no haguessin aconsellat a JV Mestre i uns quants més del seu equip allunyar-se d’aquest joc massa tèrbol.

F

F. Jorba

Òdena

25 de maig 2011.09:39h

Respondre

Bon dia:
Ja han passat les eleccions , però els ciutadans i empreses han de continuar fent el mateix: treballar ( els que poden) per arribar a fi de més de la millor manera possible, i començar... Llegir més amb “alegria “ el més següent.
Cada dia el mont econòmic es més Global, però es BO que es vegi que hi ha , encara, dinamisme LOCAL. En el MON Local es poden fer moltes coses positives pels ciutadanes; com exemple es pot: procurar la millor convivència entre els ciutadans, encoratjar al associacionisme i que esdevinguin verdaders dinamitzadors dels municipis, procurar optimisme positiu ( amb realitat) i que els polítics estiguin realment al servei de TOTHOM i que això el ciutadà ho senti.
Es BO el debat local , amb serenor i sentit comú; la democràcia ( segur que amb imperfeccions) te unes regles de JOC i si aquestes no s’ultrapassen no hi ha res a dir.

Possiblement unes eleccions on es votés a persones, com es fa en altres països, milloraria les imperfeccions; tot vindrà.
Com he dit a vegades les opinions son LLIURES però els fets son SAGRATS.
FETS i OPINIONS:
- El PSC ha baixat un centenar de vots: no ha sofert la davallada Nacional, i crec que part del seu electorat o no ha anat a votar o a votat Odena 2011 ( Odena 2.011 feina ben feta en especial al Barri de Sant Pera; ha creat NOVA Il•lusió) . El que podia haver estat una baixada forta del PSC no ho ha estat tant. El PP no li ha res espai electoral.
- CIU ha pujat una trentena de vots; el resultat de CIU, en proporció , atès el nombre d´elector i els que han anat a votat no ha pujat percentualment respecta fa 4 anys amb circumstàncies tant locals com nacionals molt diferents; inclús podríem dir que ha baixat. No ha tingut la pujada esperada pel “Sunami” de CIU que hi ha hagut a tot Catalunya. On les coses no s´han fet prou be, es veu que els ciutadans no ho han premiat. I quant dic que les coses no s´han fet prou be no personalitzo: hi poso a tots el que , d´una manera u altre, hi hem intervingut. UAM sols ha tingut una cinquantena, que en valoracions es podrien sumar als de CIU; però estic segur que la marxa de part de Òdena Oberta es qui més a restat al resultat natural que hauria hagut de treure CIU. De res val ara dir que hagués passat si tot s’hagués fet en normalitat: els ciutadans han parlat. Tot i que la llei electoral ha donat 4 regidors a CIU, que no son pocs.
- Odena 2.011 (ERC), amb Carles Casanova ha estat el verdader guanyador de les eleccions. En un moment on ERC ha sofert una davallada a nivell Nacional, Ódena 2.011l no solament s´han mantingut sino que han augmentat un centenar de vots; algú podria dir els que ha perdut PSC al Barri de Sant Pera?. Queda clar que Odena 2.011 algo deu haver fet be ja que els ciutadans així ho han reconegut. Tot i que la llei electoral no l´a premiat amb el tercer regidor; coses de les regles del joc ( que cal acceptar).
Conclusions:
- Òdena no ha respòs al Model Nacional d´aquestes eleccions; Nota: a igualada , CIU amb Marc Castells, si que ho ha fet i amb escreix ( essent possiblement la capital de comarca on més canvia s’ha votat).
- A Òdena ni PSC ha baixat estrepitosament ( continua essent la força mes votada), ni CIU ha augmentat allò que calia esperar, ni ERC a davallat, tot el contrari.
DIT AIXÒ: tot el que passi a partir d´ara es totalment democràtic. Tant es democràtic que governi la llista mes votada, pactant tema a tema amb qui pertoqui, com que governi la llista més votada amb pacte de legislatura, com que governi una altre llista o coalició. Qui no accepti això no accepta les regles del joc. I les regles del JOC diuen que TOT es possible si es fa des de el respecta i amb transparència. I no hem cap cap dubte de que a Òdena es farà així. Sort a tots els 11 nous regidors, i agraïment a tots els que s´han presentat i no han sortit. Participar en unes eleccions es també FER POBLE. I es saludable passar-hi un temps.

T

Toni

25 de maig 2011.01:46h

Respondre

Bona nit...
Això que s’esmenta que Òdena ha dit ROTUNDAMENT NO... ho posaria en dubte. Si, a Òdena no hi governarà una majoria absoluta, per sort... però on realment la població ha demostrat... Llegir més que volia CANVI REAL, I CAP MAJORIA ABSOLUTA, INVERTINT ELS PAPERS és a Igualada.
La capital de l’Anoia ha transgiversat els papers, mostrant la clara intenció de canvi. Allà tampoc tenen majoria absoluta... però algú dubta que no es mereixin governar??? Carai, al costat de casa una teoria i a casa una altra??? Em sap greu, però no entenc aquest joc d’ambivalències. A Òdena el ”canvi en positiu” no s’ha produït ja que només ha obtingut 32 vots més que en les anteriors eleccions... i amb més votants.
Tan legítim serà el govern en minoria d’en Marc Castells com el d’en Guisado... i al final em dóna la impressió que només s’entra als ajuntaments per governar. Em sap greu perquè alcaldes com en Santi Broc ho fan per il·lusió i per fer poble... i d’altres personatges l’únic que volen és el poder particular i prestigiós.
Ja m’entenen, només són pressumpcions que cada dia es fan més i més evidents entre el cúmul de la societat... i sinó mirin les revoltes dels INDIGNATS.
És evident, la gent vol canvi... però el canvi el vol en TRANSPARÈNCIA I LEGITIMITAT POLÍTICA. Motiu pel qual, entenc que si vaig votar Òdena2011 no era perquè s’ajuntés amb ningú, sinó perquè desenvolupés la seva política... i com ja ha demostrat en 4 anys, des de la Oposició es pot fer tanta feina com des del govern, més si l’alcalde en qüestió no té majoria i ha de prendre totes les decisions importants a partir de pactes puntuals amb cadascun dels partits electes.
Salut

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

25 de maig 2011.00:05h

Respondre

Amb perdó perquè no soc d’Òdena però el meu avi i la meva iaia tenien els orígens en aquest poble, no se si això em permet opinar, però em ve de gust fer-ho i també perquè el meu pensament... Llegir més està més en pensament Conca, que en poble per poble.
La cosa es ben simple, en democràcia i en matemàtiques 6 és més que cinc i 49,97% més que 38,41%, per tant si a CiU i a ERC els hi be de gust ajuntar-se, manen ells i PSC a l’oposició i no val ara explicar l’historia de les llistes més votades i menys que ho digui en Montilla, perquè si hagués sigut així els del PSC no hagueren governat mai Catalunya, per sort o per desgràcia i que cadascú pensi el que vulgui. Però el que no pot ser es aquest exercici d’hipocresia i de esquinçar-se les vestidures, quan les coses no son favorables. Ningú pot esborrar que el tripartit va governar Catalunya durant vuit anys sense que en les dues legislatures, “cap” partit de la coalició fos el guanyador de les eleccions. No pot ser que quan una cosa ens va a favor sigui bona i quan no sigui dolenta, els que fan això se’n diuen jugadors de avantatge, o repicar i dir missa alhora. Si el PSC pogués arribar a entendres amb qualsevol dels dos partit aleshores nou seria més que tres o vuit més que quatre, sense oblidar que sis es més que cinc.
Per tant podem dir que els números canten i la resta és música celestial.

P

Pep Solé Vilanova

l'Espelt

24 de maig 2011.22:13h

Respondre

Agrairé que no es posin ni comentaris, ni paraules sota el meu nom ja que s’està difamant i faltant a la veritat

d

david

Pla de la Masia

24 de maig 2011.22:02h

Respondre

He votat Òdena2011 i vull un canvi.
Tots els partits tenen dret a associar-se amb qui vulguin si compertei-xen objectius, és del tot legítim i tothom ho fa.
La majoria de socialistes diran que... Llegir més s´ha de respectar la voluntat del poble i que hauria de governar la força més votada. (tripartit durant 8 anys), i la majoria de convergents i odenencs2011 voldrien un pacte.
Crec que realment Òdena necessita un canvi de govern, portar aire fresc, no pot ser que una persona fagi d´alcalde durant 12 anys seguits, es digui Guisado, es digui Pep Solé o es digui Carles Casanova.
S ´han fet moltes coses malament els últims anys (IBI,POUM,AEROPORT...
tot això passa factura i crec que està a les mans de CIU i Òdena2011 el canviar-ho.
una salutació per tothom de tot cor.

a

albert

òdena, o no depén de quins ulls ho mirin

24 de maig 2011.20:42h

Respondre

Crec, que estem anant fora d’òrbites, és evident amb el resultats que hn surtit que Òdena ha dit NO a la majoria absoluta, alguns ho poden inerpretar com un canvi i d’altres que volen que el... Llegir més sr. Gusiado continui on està. Magrat això no se sap perquè encra no han dit si pacten o bé si governaran el PSC-ÒDENA en minoria simple. Després de totes les suposicions crec que el poble d’Òdena es mereix un canvi, no dic per part de alcalde ni res, simplemnt que hi ha comentaris que diuen que el poble ha votat clarament al PSC-ÒDENA, i això és democràcia? Donar per majoria simple el poder, tot i que hagin de pactar amb els altres tots els temes de govern? Crec sineramnt que si el poble ha volgut un canvi s’ha de produir, això ja es veurà, però! En els pròxims dies. Se’n està fent masses suposicions i damagogies que sincerament no van enlloc.
Depén dels ulls qu ho miris tindrem Guisado per anyso bé tindrem un canvi. Com a EUA, com a molt cada 8 anys al carrer!

M

Marc

Òdena

24 de maig 2011.18:32h

Respondre

En Pep Solé ens té acostumats a que la seva opinió és la única veritat, que té la veritat absoluta, que les seves observacions estant per sobre del mal i del bé, que les úniques opcions de... Llegir més futur d’Òdena passen per aplicar les seves idees i que és la única persona a Catalunya que sap que és transparència i participació.

Per això, i malgrat els vents favorables de canvi, malgrat el corrent general a favor de CIU, els odenencs no li han donat la seva confiança per canviar un Ajuntament d’Òdena presidit per un Guisado desgastat i amb importants errors de gestió. Òdena ha dit no al Guisado, no al Solé i no al Casanova i sí a un govern en minoria. Senyors, a esgarrapar i a dialogar, sense fer pactes èticament reprovables, i sinó no s’haguessin ficat en aquest embolic!

i

iker

odena

24 de maig 2011.18:01h

Respondre

Sembla mentira que es puguin dir tantes tonteries, dir que un comentari es d’una persona em sembla poc serios i clar aquests comentaris venen d’orbites socialistes, estar clar! Pel que fa el tema... Llegir més de les eleccions Òdena ha dit la seva, però també ha dit que no vol una majoria absoluta, si sumes CIU+ERC es pot interpretar com un canvi, que no vol dir que sigui i que es pugui fer. Crec sincerament que qui ha decidir si vol cambiar es en Carles Casanovas, sino haurà de donar moltes explicacions a la seva gent. Ah! el comentari 20 crec de tot cor que no pot ser, simplement per al nombre de regidors.

j

jordi

24 de maig 2011.17:08h

Respondre

Quanta bilis, comentarista 22 i 23. Deu anar bé per desafogar-se però sigui una mica més rigorós, sisplau. Carregant i posant a la boca d’una persona un comentari que li ha semblat que podria... Llegir més provenir d’ella sense cap altra comprovació,la seva rigorositat ha quedat ben retratada. No s’extranyi si recelo dels seus arguments per manca de rigor
Parlant d’aquest tema, podria dissimular les mancances de rigor si com a mínim endevinés els noms dels candidats de qui parla. No hi ha cap soler ni cap casanoves que s’hagin presentat.

Recordi que el que compta són el 5, el 4 i el 2. Totes les opcions són legítimes i justificables. Tranquilitat, que això tot just ha començat i si ja farceix l’espectacle amb tant de sentiment incontrolat, la salut acabarà ressentint-se’n.

J

Jordi (presumte soler)

ODENA (en aquest casigualada)

24 de maig 2011.16:26h

Respondre

Per cert... Quan es va ajuntar el tripartit enfront l’equip guanyador del Mas, quina cara i sentiment set va quedar Pep¿? El mateix sels quedara als odenencs si nomes vols ser alcalde per manar

1... Llegir més abrasada, Jordi de ODENA

J

Jordi (podria posar pep soler)

ODENA (en aquest cas igualada)

24 de maig 2011.16:19h

Respondre

Ningu sha adonat que el suposat Jordi de ODENA comentari numero 19 podria ser perfectametn en Pep Soler¿? Un presuposit fonamentat en la crua interpretacio d’una realitat molt distorsionada.... Llegir més Creguintme, el conec de fa molts i molts anys
Ara sembla que es lhora d’apropar criteris i opinions... just al contrari que poc més de 48 hores abans que els odenencs dipositesin les seves butlletes. Fins al moment, senyor Soler, voste despotricaba del programa i de les intencions del senyor Casanoves. Fins que no s’ha adonat que només a tret 32 vots més que Ciu de les últimes eleccions i que per tant arribava nomes a 4 regidors, no ha alçat la llebre i vol buscar pactes. L’únic missatge dels odenencs és PSC 5, Ciu 4, ERC 2... aixó vol dir que el guanyador es el senyor Guisado, i amb una majoria simple bastant amplia ((a pocs vots de l’absoluta segons va dir el president de la mesa que vaig votar.)
I si, jo no el vaig votar perque ja ens coneixiem de molt abans i sabia del seu afany personalista. Reconeguiu, Ciu Odena a perdut enfront PSC, raó que justifica el govern en minoria del senyor Guisado.
Per respondre-li el:
”Ja m’explicaràs l’estratègia del PSC per tirar endavant projectes del seu programa quan no coincideixen ni amb els d’ERC ni amb els de CiU”
Aixó es diu DEMOCRACIA OBERTA i DIRECTA. No deia això abans de les eleccions senyor Jordi (encobert de Pep soler)?¿??¿ Que el poble era el qui votava i vostè acatava? Dons acati, acati... si te paraula
Quina millor manera de democracia que haver de pactar cada decisio del ple¿??¡¿?
El govern del Parlament (també del seu partit), no governa amb minoria simple??¿ es evident que el govern local es diferent, pero sap de bon grat que qui guanya ha de ser qui governa... aixi de legitim.

Nomes fare una ultima crida per a la democracia neta. Malgrat no haver votat ni PSC ni Ciu (pel cap de llista) ni ERC ni Uam ni PP, crec necessari que el govern del meu poble ara sigui net, legitim i de dialeg... no de pacte no desitjat per lelectorat.

M

Marc

Òdena

24 de maig 2011.14:35h

Respondre

Els votants estem farts de tants acords post-electorals. Si han de pactar que pactin però que ho facin abans o que ho manifestin també abans. Si CIU i ERC sumen majoria perquè no han anat junts a... Llegir més les urnes?

Crec que seria molt bó per Òdena que hi hagi un govern en minoria, que hagi de pactar, dialogar i arribar acords tema per tema. Crec que seria extraordinari. Ara tenim l’oportunitat però En Pep Solé deixarà passar l’oportunitat de ser alcalde d’Òdena encara que els resultats que ha tret siguin pèssims? No, rotundament no. I mentre ens omplim la boca de transparència, participació... El seu cap a Barcelona, el Sr. Trias diu que ha de manar qui assoleix la majoria; això a Barcelona, està clar, però i a la resta de pobles de Catalunya? No sé com qualificar-ho.

I això també passa a l’altra banda. Aquí no se salva ningú. Tot plegat és una farsa, un conjunt de partits tancats en banda que només defensen els seus interessos. I els votants? és igual, fins la propera no comptem per res, absolutament per res.

C

Carles

Barri de Sant Pere

24 de maig 2011.12:17h

Respondre

Sentint-ho molt per en Guisado -no ha estat un mal alcalde- caldria que CiU i ERC arribessin a un acord de govern. Tenen programes coherents i entre els dos sumen una majoria estable. Un acord de... Llegir més govern 2 + 2 repartint-se l’alcaldia podria ser ideal.

J

Jordi

ODENA

24 de maig 2011.11:31h

Respondre

David, no puc negar el que dius, però t’aporto més dades i altres afirmacions que espero tampoc em neguis, encara que potser no comparteixis.
Crec que un govern, si no hi ha majoria absoluta,... Llegir més s’ha de configurar sobre el que volen la majoria de ciutadans (altra cosa crec que causa encara més desafecció).
T’encoratjo a que comparis els programes electorals dels tres partits. T’encoratjo a que busquis els punts que tu dius (POUM, CF i aeròdrom, i si et sembla molts altres).
La llista més votada (PSC) te 648 vots (43%). La suma de ERC + CiU te 843 vots (57%). Si els tres programes fossin diametralment diferents, estaria d’acord en que el PSC ha de governar perquè es respecti el programa més votat.
Però si t’has pres la molèstia de comparar els 3 programes veuràs que la voluntat majoritària dels odenencs està als programes de CiU + ERC.
A la vista dels programes el gran error de CiU i ERC ha estat no anar junts ja que ara no estaríem fent aquestes disquisicions i la majoria hauria estat aclaparadora. Sembla que s’hagin copiat el programes!!!
Quan hagis llegit el programes em dones resposta a si la proposta de CiU + ERC és majoritària o no. No et pregunto si t’agrada o no.
Discrepo absolutament de la frase teva quan dius “Espero que es respecti i que no tingui l’alcaldia qui defensa tot el contrari”. Jo espero que es respecti la voluntat dels odenencs i tingui l’alcaldia el govern que defensi la voluntat de més odenencs. Jo crec que és més constructiu dir què vols que no pas dir el que no vols, però tot són gustos. El govern que hi hagi finalment a Òdena ha de defensar el que vol la majoria d’odenencs, no qui te la majoria de vots. No és el mateix vots que odenencs.
I ja per acabar.... amb els diferències de programa que hi ha entre el del PSC i els de CiU i ERC ja m’explicaràs com ho farà el PSC per arribar a acords al ple. L’aritmètica és tossuda i per arribar a acords en les votacions es necessiten 6 vots mínim a Òdena o que algú s’abstingui.
Ja m’explicaràs l’estratègia del PSC per tirar endavant projectes del seu programa quan no coincideixen ni amb els d’ERC ni amb els de CiU.

j

jordi

odn

24 de maig 2011.11:00h

Respondre

No serveix de res les apreciacins subjectives. És un joc d’aritmètica i prou.
Uns diran el PSC és l’únic partit que ha anat a la baixa, tots els altres han pujat (inclòs el PP o CiU... Llegir més després de patir una escissió) i això implica voluntat de canvi. Altres diran això de la llista més votada. I d’altres que aquest candidat s’ho mereix i l’altre no. Res de tot això és important en aquest joc d’hipocresia. Aquí hi ha uns salaris i jubilacions en joc (i altres interessos més amagats però tampoc tan difícil d’esbrinar). 2+2 són quatre en totes les circunstàncies electorals i cojunturals i això mana perquè ho diuen les normes. I si això us indigna, ja sabeu, sac i manta i a dormir a la plaça de l’ajuntament. Si ho feu, digueu-m’ho, que us acompanyaré.

A

Agnès

Òdena

24 de maig 2011.08:40h

Respondre

David,
Desgraciadament no es va donar la oportunitat al poble de decidir en aquestes eleccions si estava a favor o en contra del POUM ja que aquest es va aprovar fa 15 dies. Aquest és un més dels... Llegir més àctes democràtics de l’ajuntament que teniem.
Personalment m’agués agradat que els resultats fòssin uns altres, però almenys m’alegro que el PSC ja no tingui majoria absoluta perquè, en cas que governi, no podrà fer i desfer a la seva manera com ha fet aquests últims anys sense escoltar el poble.

R

Roser Garcia

Òdena

24 de maig 2011.08:36h

Respondre

Bon dia

Jo particularment també penso que hauria de governar el partit mes votat, en aquest cas el PSC del Sr. Guisado. Jo vaig votar al PSC, si al capdavant del CIU i hagués hagut una altre... Llegir més persona potser l’hagués votat, no conec al Sr. Solé, segurament es una molt bona persona....però no el conec, i si que conec al Sr. Guisado i avui per avui, tot i que a fet coses mal fetes (potser mal aconsellat) també les a fet bones , penso que com a persona es molt bona i com a alcalde no ho a fet del tot malament.
A les hores les altres forces encara que siguin a la oposició podem fer bona feina també, demostrar del que son capaços i si així a les pròximes eleccions si surten guanyadors, ja sabrem com treballen i podran demostrar el que en 4 anys a la oposició han fet i , revalidar-ho com a governants i governar Odena, ara per ara crec humilment que poden fer una bona feina a l’oposició i deixar al Sr. Guisado al capdavant que pobre ja ho tindrà prou dur, però no dubto que se’n sortirà. Però el poble a parlat i es al poble al qui es te que escoltar.
Que es deixin de insuls i de menysprear-se entre ells i que treballin tots amb un mateix objectiu que no deixa de ser un altre que el millor per Òdena.... d’aquí a 4 anys?, ja en parlarem. Qui utilitza una campanya per desmerèixer a l’altre......malament...repeteixo es la meva humil opinió, però m’agrada’t poder-la escriure aquí. Jo estimo a Òdena i la porto molt dins del cor. Gràcies

J

Joan

Odena

23 de maig 2011.23:34h

Respondre

A Odena ha guanyat el PSC encapçalat per en Francisco Guisado, i el poble ha volgut que tornés a governar, encara que sigui en minoría, i en Pep Soler i encara més en Carles Casanova haurien de... Llegir més respectar la voluntat dels Odenencs i passar a l’oposició esperant millors aconteixements. Tot i que no está escrit, avui dilluns tots els partits estan apel·lant que es respectin les llistes més votades,( Badalona,Castelldefels,etc. fins i tot Barcelona es dona per Alcalde en Tries amb 15 regidors quant la majoría es 21) espero i desitjo que en Pep o en Carles tinguin seny i el canvi ja vindrá quan el poble ho digui, és el sistema de repartiment de Hont el que ha donat 5 Psc, 4 CIU i 2 Òdena 2011.

d

david

odena

23 de maig 2011.22:29h

Respondre

En aquestes eleccions he vota psc, no sempre ho he fet. La majoria, i per amplitud la te el psc. Ha guanyat amb la seva proposta clara sobre POUM, CF o aerodrom. Aixo es el que hem votat la majoria.... Llegir més Espero que es respecti i que no tingui l alcaldia qui defensa tot el contrari .
Gracies per aquest espai d expressio.

A

Andreu

Òdena

23 de maig 2011.20:40h

Respondre

Jordi, en aquesta ocasió he estat votant de CIU i no sóc de CIU que són coses diferents. I intento que aquest fet no em converteixi en un votant integrista. En altres eleccions la meva elecció ha... Llegir més estat una altra, la veritat. Però els fets són els que són, ens agradi i no. Crec que els ciutadans ens em d’acostumar a acceptar els resultats electorals encara que en alguns casos no els compartim.

És cert que bona part del futur està en mans d’Òdena2011. Espero que respecti els resultats electorals. O potser deixarà de banda els insults que han rebut i el fet que els haguem bandejat i menysvalorat abans d’hora només per assolir quota de poder? Qui té majoria ha de tenir la possibilitat de governar, sigui del color polític que sigui. No s’hi val dir que si guanya per majoria el contrari jo tinc dret a fer coalició si els escons sumen i si guanyo jo tinc dret a governar i els altres no.

Les meves reflexions no volen ser ni alliçonadores, no morals ni hipòcrites, només faltaria. Només crec expressar el que pensa moltíssima gent: “Perquè he d’anar a votar si després s’ajuntaran com voldran i faran el que més els interessi” O és que els que vam votar CIU no ho dèiem quan es van ajuntar PSC, ERC i ICV per fer President en Montilla?

m

montse

odena

23 de maig 2011.20:00h

Respondre

Decepcionada total, jo pensava amb un canvi a Odena, el necessita, i de moment ens trobem amb el mateix. Realment, a vegades crec que la gent no recorda més enllà del dia dia. Suposo que queda clar... Llegir més no???

j

jordi

odn

23 de maig 2011.19:46h

Respondre

Andreu, per ”ser de CiU” has plasmat les conclusions partidistes del PSC. Felicitats. Amb gent com tu els consens és fàcil, tothom se’l fa pensar com el PSC.

Des dels partits es pot... Llegir més externalitzar el que es vulgui, però a qui li toca pendre la decisió és a l’equip del sr. Casanova que té menys vots que el PSC i CiU. Aquest és el joc i les reflexions amb moralina sonen a hipocresia. Per mi és trist que a la balança d’Òdena 2001 hi haurà necessariament els insults d’uns i el fet que els altres els hagin bandejat abans dels comicis, enlloc de fets que els sedueixin.

Com observador, és ”impepinable” que les eleccions us obliguen a escoltar-vos i a buscar enteses com bons companys. Apa, no perdeu el temps i a negociar amb el pes de les vostres actuacions a l’esquena, ”com no pot ser d’altra manera”.

M

Maria

Òdena

23 de maig 2011.18:03h

Respondre

Hola!
Disculpéu que no doni mes dades de qui sóc, únicament dir-vos que comparteixo l’analisi que ha fet l’Andreu en la seva totalitat.
Que hem de ser respetuosos i asumir la nostra... Llegir més responsabilitat i intentar de millorar per la propera ocasió.
Que aquesta vegada ens han guanyat la partida però, encara queda molt partit.

A

Andreu

Òdena

23 de maig 2011.17:44h

Respondre

Primer:
Sóc votant de CIU i estic intentant analitzar els resultats d’Òdena amb la màxima objectivitat.

Dos:
L’alcalde Guisado ha comès greus errors especialment en el decurs dels darrers... Llegir més anys com el Cadastre i el POUM. Malgrat aquesta afirmació que jo considerava irrefutable els ciutadans li han renovat la confiança.

Tres:
Els fet són els fets. La força més votada a Òdena és el PSC amb 648 vots, seguida de CIU amb 498 i ERC amb 345.

Quatre:
CIU només hem aconseguit treure 32 vots més que en les anteriors eleccions, només 32 vots. Amb una llista encapçalada per Francesc Jorba l’any 2007 vam obtenir 466 vots i ara, amb una llista encapçalada pel Pep Solé, hem obtingut 498 vots. Els ciutadans no han considerat que som una proposta de canvi, ni fa quatre anys ni ara i, això, malgrat em pesi, crec que és una realitat.

Cinc:
Malgrat l’aire renovador i de canvi general que es respirava a Catalunya a favor de CIU, i que s’ha confirmat en gairebé tots els municipis de Catalunya, a Òdena, la nostra coalició ha fracassat enfront un PSC que malgrat el desgast de 8 anys de govern, és cert que ha perdut vots però, en general, s’ha mantingut força ferm i cohesionat.

Sis:
Crec que a CIU hem d’obrir un debat important i veure el perquè els odenencs no ens han donat el seu suport majoritari. Els membres de la llista? El canvis de la persona que encapçalava de llista? Qui finalment ha estat el cap de llista? La nul•la presència del barri de Sant Pere a la llista? Les discussions internes els mesos abans de les eleccions? El lligam amb Òdena Oberta? El programa? No ho sé però crec que internament aquestes qüestions s’han de resoldre.

Set:
Davant d’aquests fets considero que hem de ser coherents i seriosos. En les autonòmiques anteriors ens queixàvem que malgrat la força més votada fou CIU i per tant havia de ser President de la Generalitat el Sr. Artur Mas, els “nostres amics” del tripartit van fer President de la Generalitat al Sr. Montilla.
Ara, a Òdena, la força més votada ha estat el PSC i el seu cap, el Sr. Francisco Guisado. Per la democràcia i per respecte als ciutadans, crec que CIU ha d’actuar amb coherència i permetre que sigui l’alcalde d’Òdena el Sr. Francisco Guisado i que governi en minoria. Els altres dos partits, a fer d’oposició, que és el que els ciutadans han expressat a les urnes, situació que també és una gran responsabilitat.
No podem fer servir un llenguatge quan ens interessa i un altre de contrari quan el vent no bufa al nostre favor.

Vuit:
I a casa, a analitzar amb modèstia el perquè dels nefasts resultats de CIU en aquestes eleccions municipals, començant per no dir que hem augmentat de vots i d’un regidor i aquestes frases fetes de què nosaltres també hem guanyat quan tots sabem que això no ha estat així i que els resultats que ens esperàvem eren uns altres de molt diferents. Crec modestament que el que esperen els ciutadans de nosaltres és modèstia i que no convertim la democràcia local en un joc de cartes. Els ciutadans han dit la seva i ho hem d’acceptar. A seguir treballant.

F

FINILEC (ja saps qui soc)

Odena Nord (cami de Cal Sabate)

23 de maig 2011.17:29h

Respondre

No estic del tot content pero ho he d’admetre.
A mi personalment m’hagues agradat mes que sortis CiU amb el Pep Sole per majoria absoluta, pero no esta tot perdut, jo ancara el vec i confio que... Llegir més al final sera ell el nou alcalde.
Andevant Pep, tu pots i tu ho has de ser.
Ens veurem aviat

A

Albert

Òdena

23 de maig 2011.17:09h

Respondre

Parlant de punxar, esta clar, tal i com mostren els resultats, que per molt que el PSC-ÒDENA hagi aconseguit 5 regidors, no és majoria absoluta i els altres dos poartits, CiU i ÒDENA 2011, han... Llegir més augmentat en quant a nombre de vots. Tot i així encara parlem de qui ha punxat?. És més, quan oficialment coneguem tal i com quda constituit l’Ajuntament, llavors ja em diràs qui ha puxat o no, no obstant això, no es pot afrimar que la gent d’Òdena no vulgui el canvi, ja que aquest, es pot produir.

À

Àngel

Òdena

23 de maig 2011.16:15h

Respondre

Torno a repassar els resultats i comprovo que el PSC-Òdena li treu 150 vots a CiU, que de les sis mesas electorals perd només la de l’Espelt en detriment de CiU, feude que ERC pensava que era seu... Llegir més i encara sou capaços de dir que la ciutadania volia un canvi?

Em sembla que no coneixeu gens ni mica la realitat d’Òdena. Que no ha estat un bon resultat pel PSC depén dels ulls amb que els miris. Penséu que molts havíen venut la pell d’en Guisado abans de caçar-lo!!

Per altre banda, ERC pensava que guanyaria de manera aclaparadora i tot i que percentualment a estat la força més votada, continua amb els dos regidors que ja tenia...

CiU, dit pel seu candidat, pensava que en treuria més diferència i passa de tres a quatre regidors. En la meva modesta opinió, doncs crec que també a punxat.

A

Anna

òdena

23 de maig 2011.15:43h

Respondre

Crec que ja és hora que el poble tingui un alcalde que es preocupi per nosaltres.

És l’hora del canvi amb positiu

A

Albert

Òdena

23 de maig 2011.13:38h

Respondre

Jo crec, Àngel, que tot i ser la força més votada, la població s’ha adonat que no era la millor opció, per tant, no podem parlar d’una clara victoria per part del PSC-ÒDENA, per tant millor... Llegir més que omplir-nos la boca parlant de que si tenen o no la paella pel mànec els uns o els atres, ens esperem a que ells decideixin que segur que llavors ja hi haurà tema per redebatre. Ara per ara ni paelles ni patates com ve dius, que podria ser que hi hagués alguna que altre cara més llarga del normal.

p

pau

odena

23 de maig 2011.13:35h

Respondre

Estimats redactors de notícies, permeteu-me demanar més presició:
Dieu:
La majoria d’equipaments que han centrat el debat electoral d’Igualada i que d’alguna manera són ’l’esperança... Llegir més del territori’.

i també dieu ”L’outlet, l’aeroport corporatiu o el polígon de la Zona Franca són fonts de disputes entre els diferents partits que formaran el consistori”

Dels tres projectes haurieu de treure l’outlet ja que té unanimitat i pertant no hi ha disputa (la disputa va ser amb l’outlet que van presentar l’ajuntament d’Igualada)

Els altres dos projectes, si són font de disputa és perquè no tothom assumeix que siguin el que anomeneu esperança del territori. Ans el contrari, per molta gent el que d’alguna manera és l’esperança del territori és que no s’esgarriïn les hectàries que voldrien omplir de contenidors i es pugui preservar l’activitat agrícola ramadera i l’entorn natural de que priviligiadament tenim encara. Perquè de sòl industrial en sobra a la comarca i perquè la logística (contenidors) no genera llocs de treball.
Pel que fa a l’aeroport el que posa en entredit la consideració d’esperança del territori són els informes tècnics/econòmics. Aquí les disputes entre partits tenen una component molt menor.

À

Àngel

Òdena

23 de maig 2011.12:45h

Respondre

Marc, no és el canvi del tot desitjat per tú imagino... Si el poble d’Òdena hagués volgut un canvi real, no haguéssin tornat a fer al PSC-Òdena la força mes votada, no?
Segons tu, Òdena2011... Llegir més té la paella pel mànec, per a mi té ”una patata calenta” que ja veurem com resoldre...

M

Marc

Plà de la Masia -Sant Pere

23 de maig 2011.08:32h

Respondre

Queda clar que a Òdena feia falta un canvi, però crec que no es el canvi del tot desitjat.
La clau del govern es Òdena 2011, que podra pactar per fer alcalde a CIU o PSC.
Òdena 2011 no ha tret el... Llegir més resultat esperat,( parlem de regidors, ja que ha estat la força que més a pujat) però es la clau del govern i l’ha d’aprofitar.
Des de aqui vull donar la meva enhorabona al Carles CASANOVA i al seu equip, pensant que han fet una feina excel·lent i que els hi estem molts agraits per la seva preocupació pel poble d`’Òdena i espero que amb la ment clara i freda facin el pas decisiu de treure de l’Àjuntament a qui ens ha fet tant de mal en els ultíms vuit anys.PERÒ NO A QUALSEVOL PREU, sense donar carta blanca a CIU.
Penso que la gent som tant rucs que tenim el que ens mereixem, ens treuen els diners i encara els seguim votant, que em som de ximples.
Anims Òdena 2011, sou la clau del poble i confiem en vosaltres, no ens defraudeu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.