TORNAR

La número vuit de Ciutadans, Susana Beltrán, és igualadina

Fins ara, vice-presidenta tercera de Societat Civil Catalana

politica
Divendres, 4 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Susana Beltrán García, nascuda a Igualada i amb família a la capital anoienca, és una de les candidates de Ciutadans. Es troba al número vuit de la formació espanyolista i té moltes opcions d'entrar al Parlament. 

És una de les cares més habituals de Societat Civil Catalana, la plataforma que va crear l'unionisme com a contrapartida de l'ANC. N'és vice-presidenta i ha aparegut a molts dels actes i trobades com a portaveu d'aquesta entitat. I Ciutadans, que es presenta a les eleccions del 27-S com a principal bastió de l'espanyolisme al Parlament, l'ha fitxat aquest agost per estar a la seva candidatura. Beltrán resideix avui en dia a Barcelona, però manté vincles a Igualada, especialment familiars. Les previsions de vot i de creixement de Ciutadans fan que tingui pràcticament lligada la seva presència al Parlament. A més d'Alba Vergès i Maria Senserrich (Junts pel Sí), es tracta de l'anoienca que té unes opcions més clares de ser a la cambra catalana.

Beltrán és professora de Dret Internacional Públic a l'UAB i té un important currículum en aquesta matèria, amb diverses publicacions. Fins que es va incorporar a la candidatura que encapçala Inés Arrimadas era la vice-presidenta tercera de SCC, entitat presidida per Josep Ramon Bosch. Beltrán ha llançat ja crítiques molt dures contra la convocatòria pel 27-S, tot afirmant que "està col·locat en un cap de setmana de pont i moltes persones de l'Àrea Metropolitana estan fora". 

Les seves opinions també han estat molt contundents sobre el fet català: "els catalans no són un poble". Ha estat una de les representants de SCC més ubiqües: va parlar a l'acte de l'any passat a Tarragona, a la Diada, i també va formar part de la delegació de l'entitat que va anar a Washington el passat juny, on va entrevistar-se amb diversos 'think tanks'. 

Després de Martín Rodríguez Sol, número 2 d'Unió, Beltrán és l'anoienca més ben situada a llistes. Les enquestes assenyalen que Vergès i Senserrich tenen molts números, mentre que Pere Calbó, número 16 del PP, Noemí Trucharte, 18 dels socialistes, Susanna Moreno, al lloc 30 de les CUP, o Coral Vázquez, 53 de Catalunya Sí que Es Pot tenen opcions molt més remotes.


8 Comentaris

juli-maestre-ceriola

Juli Maestre Ceriola

Sils 17410 (Girona)

23 de gener 2016.20:58h

Respondre

Vaig nèixer a Igualada fà molts anys, desafortunadament no he tingut gaires ocasions de tornar, fà anys que visc a Girona. No entenc com una catalana amb estudis superiors pugui dir que Catalunya... Llegir més no es un poble, si historiadors tan independents i prestigiosos com Pierre Vilar, i tan poc partidari dels nacionalismes, reconeixen plenament la condició de païs, poble o nació, com se li vulgui dir a Catalunya, i espanyols tan conservadors, fins i tot fundadors del PP com Miguel Rodríguez Herrero de Miñon, reconeixen la conveniencia de negociar amb Catalunya en la seva condició de nacionalitat, o nació, o com li vulgueu dir. Jo crec que sí, que es quelcom patológic, pero com soc optimista de mena, espero que es tracti d’una afecció passatgera, fins i tot com una ”pataleta” de nen enrabiat. I si es llegís detingudament el ”Decreto de Nueva Planta” del 1716? Gran Decreto!, per cert, diu l’inefable Paco Marhuenda...

P

Papet

Igualada

5 de setembre 2015.13:27h

Respondre

”Els catalans no són un poble”

Enteneu ara perquè aquesta gent representen a un feixisme de llibre?

R

Ramon F.

Igualada

5 de setembre 2015.11:05h

Respondre

Com a Igualadí moltes vegades m’he sentit molt orgullós dels igualadins forans, però ara he de dir sincerament que no es dona pas el cas, mes aviat al contrari.

J

Jordi

Baltimore

4 de setembre 2015.17:02h

Respondre

”està col·locat en un cap de setmana de pont i moltes persones de l’Àrea Metropolitana estan fora”.

Com funciona això exactament?
Els del batx xobregá tenen una trobada de domingueros... Llegir més a un merenderu de Castefa i no hi han invitat als pagesets de comarques o què?

J

Joanma

=ada

4 de setembre 2015.12:50h

Respondre

Llàstima que hagi nascut a Igualada, podria haver nascut a un altre indret. Ara Igualada tindrà una taca negra.

j

josep

igualada

4 de setembre 2015.11:41h

Respondre

Neofatxes amb pell de xai...

a

antoni

igualada

4 de setembre 2015.09:43h

Respondre

Una autèntica vividora de la política, li auguro un gran futur, a la nova Catalunya lliure sempre hi haurà un 10-15% de nostàlgics de l’antic règim que tindran les seves parcel.les de poder.

T

TC

Igualada

4 de setembre 2015.09:10h

Respondre

Gràcies a la clarividència de tan distingida conciutadana sabem que els catalans no som poble. Debem ser marcians. No se pas si els igualadins podem arribar-nos a fer mereixedors d’un honor tan... Llegir més gran.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.