TORNAR

Òdena aprova les ordenances del 2018 amb un augment vinculat a l'IPC

La majoria socialista s’imposa tot i el vot contrari de PDeCAT i ERC

politica
Dimarts, 7 novembre 2017. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'oposició odenenca va criticar les propostes en matèria fiscal que va aprovar el govern per al 2018. L'equip que lidera Francisco Guisado va presentar unes ordenances que apugen el gravamen de l'IBI de 0,65 a 0,66. L'àrea d'Hisenda remarca que "els valors cadastrals continuen sent més baixos que altres pobles de la comarca".

No hi va haver sorpreses en el ple extraordinari d'Òdena per aprovar les modificacions de les ordenances pel pròxim exercici del 2018. Entre els canvis més destacats que plantejava el govern s'incloïa la pujada de l'IBI, que ho fa d'acord a l'increment del'IPC. En concret, l'augment és d'un 1,6% que correspon a la inflació. El conjunt de les ordenances va quedar aprovat amb els vots a favor del PSC i els vots en contra de PDeCat i ERC.

En la seva intercenció, la regidora de Promoció Econòmica i Hisenda, Sandra Fernández explicava que "tot i la pujada, Òdena té els valors cadastrals més baixos que la resta de municipis i per tant, encara que s'apuja aquest 0,01 el contribuent d'Òdena continua pagant un rebut d'IBI molt més baix que a la resta de pobles del voltant".

A tall d'exemple, "aquell veí que pagava un rebut d'IBI de 500 euros ara pagarà 508 euros. Per tant, aquesta pujada no és una pujada significativa sinó que correspon a l'adequació de l'impost a la inflació". En relació a l'IAE, l'impost que paguen les empreses que generen uns beneficis de més d'un milió d'euros, aquest impost passa del 2,04 al 2,10 quan estan en vies no urbanes i quan estan en vies urbanes passa del 2,17 al 2,50. Amb aquesta modificació la taxa se situa "en un lloc mitjà en relació amb Igualada, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt i Montbui".

El ple d'octubre, en el que es va aprovar l'incrementL'increment de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres es passa del 3,28 al 3,36. Segons Fernández amb aquesta modificació "ens equiparem a Vilanova del Camí i només quedaria per sota la Pobla de Claramunt i Igualada. En el cas de Montbui el continuarien tenint més alt". En les intervencions de l'oposició, els representants del PDeCat afirmaven que "el govern de Guisado comença a augmentar els impostos per fer front a les inversions no necessàries ni urgents que pagarem els propers 10 anys amb un augment de més del 100% del deute. Augments d'impostos indiscriminats del 13% a les activitats econòmiques que generen llocs de treball, del 18% a l'IBI dels nostres pagesos i fins i tot faran pagar taxes als odenencs que es vulguin casar a Òdena i que nosaltres havíem eliminat". Els neoconvergents van assenyalar que "de manera negligent i fugint de les seves responsabilitats deixen les escombraries sense augment quan el mateix alcalde manifesta que ara són altament deficitàries perquè no reciclem bé".

ERC Òdena declarava que "no podem donar suport a una pujada de l'IBI d'urbana i rústica pel 2018.Quan vam tenir l'alcaldia vam treballar per aconseguir uns valors cadastrals justos per poder precisament pressionar fiscalment als odenencs i odenenques i això és el que precisament ha fet i fa el govern Guisado des del 2016: pujar-nos-en la contribució cada any". Afegien que "no acceptem que l'Alcalde Guisado ens vulgui justificar que pugen els impostos als odenencs i odenenques per unificar-los amb els de la resta de pobles de la Conca".


3 Comentaris

m

montse

Odena

15 de novembre 2017.19:39h

Respondre

Que en podem esperar d’aquest alcalde que tenim a Odena!!!!!, res home res, vostè vagi fent amics ehhhh i vagi apujant els impostos. Clar els deura necessitar per pagar la macro obra que vol fer a... Llegir més la plaça Major, que ens endeutarà fins el .... millor callo.

a

antoni

igualada

14 de novembre 2017.16:50h

Respondre

al Sr Guisado no li agraden les empreses, ja es va veure com va deixar marxar l’antiga polifibra !!

li agraden més les petites i ben complicades, així les pot contractar a dit i ningú diu res... Llegir més !!

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

8 de novembre 2017.10:34h

Respondre

De la capacitat (poca) de gestió que té el govenr PSC de Guisado n’és una prova la mateixa nota de premsa i que és el mateix que va dir al ple la regidora d’hisenda pel que fa a l’Impost... Llegir més d’Activitats Económiques IAE.

Al ple la regidora va dir, i es repeteix a la nota: “En relació a l’IAE, l’impost que paguen les empreses que generen uns beneficis de més d’un milió d’euros”.
Dons bé, l’IAE, impost d’activitats econòmiques el paguen les empreses que FACTUREN més d’1 milió d’€ i no les que GENEREN UNS BENEFICIS de més d’1 milió d’€, que no és el mateix. Pots tenir una empresa en pèrdues que facturi més d’1 milió de facturació i haver de pagar l’impost.

Com es pot gestionar bé econòmicament un ajuntament si ni l’alcalde ni la regidora del ram no entenen ni l’impost que apliquen.

Per cert, augmentar d’un 18% l’IAE que grava l’activitat de les empreses em sembla un despropòsit, i repeteixo gravar l’activiat que és la facturació, no pas si tenen o no beneficis, que això ja ho fa l’impost de societats.

Òdena doncs passa a ser una ubicació que allunyarà les empreses que s’hi vulguin establir degut a una fiscalitat galopant que vol pagar els capricis del Govern el PSC arreglant una Plaça Major un milió d’€.

Aguns volen ciutats “friendly” amb les empreses, d’altres ciutats “enemies”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.