TORNAR

Òdena aprova un pressupost de vora 4,4 milions d'euros

El PDeCAT i ERC van votar contra els comptes presentats pel govern socialista

politica
Dijous, 11 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els comptes d'Òdena del 2018 pugen a 4,4 milions d'euros. Es tracta d'un milió i mig menys que l'any passat, degut a que el govern odenenc va computar les principals inversions en l'anterior exercici.

En el darrer ple de la corporació, l'Ajuntament d'Òdena tirava endavant un pressupost de 4.399.310 euros, el que suposa 1.509.068€ menys que l'any anterior. El motiu de la baixada són les inversions, ja que l'any passat es comptabilitzaven les obres de la Plaça Major, el carrer Maians i el Centre Fraternal. Els dos primers projectes començaran aviat a executar-se i les obres del Centre Fraternal es preveu que acabin aquest any. Cal recordar que aquestes obres estan subvencionades pel Pla de Barris, el que suposa que el 50% del seu cost l'abonarà la Generalitat.

El pressupost reeixia amb els vots a favor del PSC i els vots en contra d'ERC i PdeCat. Pep Solé, regidor pel PDeCat, explicava que la seva negativa al pressupost és "perquè segueix responent al criteri de fer obres com el centre de dia amb la biblioteca, un projecte sense contingut. A part, mantenir les obres de la Plaça Major és l'absurd més gran, ja que no té gens d'interès general i comporta una despesa de prop d'un milió d'euros".

Per la seva banda, Carles Casanova, regidor d'ERC, justificava el vot contrari del seu grup així: "trobem a faltar de nou la política progressista de la qual sempre en fa gala el PSC Òdena. No la veiem per enlloc i en canvi si veiem l'entestament de fer obres i més obres faraòniques que hipotecaran ajuntament, com a mínim, durant els pròxims 10 anys, unes inversions ara innecessàries i sense equitat entre els diferents territoris del municipi".

En la seva intervenció, la primera tinent d'alcalde, Sandra Fernández, va presentar els comptes davant del ple i va explicar que "estem davant d'un pressupost on la seva prioritat continuen sent les persones, és per això que les partides de joventut, gent gran, educació i serveis socials són les que més han experimentat un creixement en la seva dotació".

En el cas de joventut es continuarà apostant per "seguir dinamitzant el Centre Cívic del Pla d'Òdena (Espai Jove i Ludoespai) i reforçant el Projecte Creix de creixement personal pels joves. També s'ha augmentat la partida destinada a la dinamització dels parcs de salut per a gent gran amb monitoratge per a fer exercicis". En educació s'incrementen les partides de l'activitat 'Anem al teatre' i la de reforç escolar perquè ha augmentat la demanda i el balanç que es fa és molt positiu. D'altra banda, es manté la partida en 10.000 euros destinada a beques universitàries. I pel que fa a Serveis Socials, "és una partida on el compromís del Govern és ferm en dotar-la del que sigui necessari perquè tots aquells ciutadans que necessitin Serveis Socials siguin atesos".

En el capítol d'inversions, sobresurten les obres dels vestidors de la pista del Pla de la Masia, arranjaments al Teatre Centre Unió Agrícola, el mobiliari pel nou Centre Fraternal, l'adequació amb leds d'enllumenat públic, un columnari per al cementiri, un SAI informàtic, entre altres


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.