TORNAR
PUBLICITAT

Òdena demanarà una subvenció del Treball als Barris

politica
Dilluns, 28 setembre 2009. 15:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat dimarts 15 de setembre es va celebrar el ple ordinari a l’Ajuntament d’Òdena. Un dels punts que es va aprovar per unanimitat va ser la ratificació de la sol.licitud de la subvenció del Treball als Barris. Es tracta d’un pla en el que es prioritzaran les accions que tinguin per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones amb baixa qualificació professional i afavorir la contractació.

El ple odenenc del dia 15 de setembre

L’Ajuntament d’Òdena va obtenir un ajut del DPTOP per realitzar el Projecte d’Intervenció Integral al nucli d’Òdena que està en fase d’execució i que té una durada compresa entre les anualitats 2008-2012. Tanmateix arran dels canvis econòmics i socials que s’estan produint i en consonància amb les polítiques impulsades des del Departament de Treball, a la convocatòria d’enguany es prioritzaran les accions que tinguin per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones amb baixa qualificació professional i afavorir la contractació de les persones que visquin als barris i poblacions que tinguin major taxa d’atur.

Se sol.licitarà al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) la concessió d’una subvenció per fer front als costos dels programes ocupacionals i el desenvolupament locals aprovats. El cost total del Programa d’experiencia laboral i el de desenvolupament local és de 190.760’15 euros.

Pressupost

D’altra banda pel Compte General del pressupost de l’exercici 2008 van votar a favor els membres del PSC i es van abstenir la resta de regidors. L’estat de la tresoreria és de 2.177.160’39 euros. El mateix regidor d’Hisenda Jaume Xaus va dir que la baixa d’ingressos del 2008 era degut a la crisi econòmica i de la construcció patida.

Es disposarà de la quantitat de 226.000,00 euros com la comunicació sobre l’aprovació per part de Caixa de Catalunya després que l’Ajuntament d’Òdena va sol.licitar el passat mes de juny un préstec al Programa de crèdit local de la Diputació de Barcelona per aquest import de 226.000 euros. En el darrer ple es va proposar que la primera disposició del préstec fos per la quantitat mínima de 31.743,73 euros. Aquest punt va ser aprovat pels membres del PSC , els d’ERC i el regidor no adscrit i es va abstenir CiU.

La modificació de crèdit 5/ 2009 del pressupost 2009 va ser aprovat per unanimitat. Durant el primer semestre de l’exercici 2009 s’ha obtingut i recaptat en part 202.504’92 euros una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua destinada a finançar unes inversions que també en part s’han dut a terme en exercicis anteriors.

La Modificació de l’acord de la delegació del servei de Recaptació de l’Organisme de la Gestió Tributària va ser aprovat de forma unànime. Aquí el regidor Jaume Xaus va parlar d’ampliar el conveni amb organismes per agilitzar la gestió.

Pla d’Equipaments Esportius

L’aprovació inicial del Pla d’Equipaments esportius d’Òdena va rebre els vots a favor del PSC, les abstencions de CiU i d’ERC i va votar en contra el regidor no adscrit Toni Méndez assenyalant que la població havia de participar-hi més en aquest Pla.

El Pla redactat té per objectius adequar la xarxa d’equipaments esportius municipals a les necessitats dels ciutadans d’Òdena en l’horitzó 2015, reorganitzar la gestió de les instal·lacions esportives municipals, crear una estructura de l’Àrea d’Esports d’acord amb l’evolució de la mateixa i periodificar les Inversions en equipaments esportius segons prioritats i polítiques d’inversions del propi Ajuntament.

També va quedar aprovat de forma unànime el nom de la nova Llar d’Infants del Pla de la Masia, que ja està en funcionament i que des d’ara s’anomena Avió de paper.

Montse Planell


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.