TORNAR

Òdena revoca la seva adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

És el primer ajuntament català en fer-ho

politica
Dijous, 3 març 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Òdena va fer passar pel seu ple municipal la seva retirada de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La majoria de sis regidors del govern socialista va decantar la balança a favor de retirar-se de l'entitat.

El PSC va aplicar la seva majoria absoluta de sis sobre onze regidors per fer retirar Òdena de l'AMI. En el ple d'aquest dimarts al vespre, l'equip de govern de Francisco Guisado va votar per revocar aquesta adhesió que havia fet efectiva l'anterior govern de CiU-ERC. Pep Solé, portaveu actual del grup convergent i ex alcalde, lamenta que Guisado "va dir 'em dec al conjunt de la ciutadania' i ja veiem que no és així". L'ex batlle remarca que tant el 9-N de 2014 com el 27-S de 2015 hi va haver una majoria independentista al poble.

Imatge d'arxiu del 2012, quan el govern anterior va impulsar l'AMISolé apunta que "és cert que no tots els odenencs són independentistes, però a les eleccions ha quedat clar que són majoria". En la consulta de novembre del 2014, el 81,49% dels vots van ser de 'sí-sí'. El passat setembre, la suma de butlletes de Junts pel Sí i la CUP va superar el 50%. Tant ERC com els convergents havien ofert a Guisado assistir ells a les reunions de l'AMI si el govern hi renunciava. Amb aquesta votació, Òdena esdevé el primer ajuntament anoienc i català que revoca la seva condició de membre. 


3 Comentaris

M

Miquel

L'Espelt

4 de març 2016.23:16h

Respondre

Apart de ser una notícia ex-CiU (tercera força a l’Ajuntament), potser valdria la pena exercir la feina de periodista, no és ni el primer municipi català, ni el primer municipi anoienc... rigor... Llegir més si us plau!!

P

Pep

Igualada

4 de març 2016.04:25h

Respondre

Absolutament lamentable. Citadans d’Òdena, reaccioneu d’una vegada!!! A què espereu?

p

pep

08700

3 de març 2016.18:28h

Respondre

Bé per als regidors de l’ajuntament d’Odena .
En un temps , en que lo ” que es porta ” , és seguir , com xaiets al pensament únic del REGIMENT, és de valents , defensar els teus ideals,... Llegir més tot saben que et tractaran de ”fatxa ” .
( Sempre seràs emmascarat, per un paellot .)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.