TORNAR

L'oposició en bloc demana al ple la dimissió a Romero, que tira pilotes fora

Veïns amb Veu, ICV-EUiA i ERC esperaran l’escrit de la fiscalia per plantejar un vot de censura

politica
Divendres, 30 novembre 2018. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Novament, en un ple municipal, l'oposició montbuienca en bloc exigia, aquest migdia, a l'alcalde socialista Teo Romero que dimitís per "responsabilitat", amb el cas de presumpta malversació del seu pas pel Fons Català de Cooperació a punt d'anar a judici. El batlle se n'ha desentès altra vegada i s'ha escudat en que ja va tornar part dels diners.

Ple llampec el migdia d'aquest divendres a l'Ajuntament de Montbui. Sense reeditar el grau de crispació que s'havia arribat en altres sessions al voltant d'aquest tema, les tres forces de l'oposició, amb els seus portaveus Jesús Miguel Juárez (VV), Coral Vázquez (ICV-EUiA) i Jordi Bòria (ERC-Junts per Montbui) exigien a Teo Romero que dimitís del seu càrrec després que les darreres setmanes hagi transcendit que el Fons Català de Cooperació demana vuit anys de presó per presumptes irregularitats durant la seva presidència a l'ens (2005-2011). Els tres portaveus demanaven que el batlle aclarís la seva gestió en aquella etapa, amb la despesa de 57.000 euros dels que n'hauria tornat només 14.000. Coral Vázquez exposa que "hauríem demanat un ple extraordinari perquè dimitís, però el seu equip de govern de moment li fa costat". En efecte, Juárez emplaçava als companys de Teo Romero que es 'mullessin' sobre les greus acusacions, però cap d'ells intervenia i la resposta l'assumia el propi alcalde.

Un ple de la corporació montbuienca, el 2017Romero adduïa, finalment, diverses qüestions per defensar-se. Acusar a l'oposició d'electoralisme i de ser un moviment "interessat" davant la proximitat dels comicis municipals, a més de carregar contra el periodista que va publicar les informacions "que sempre és el mateix". També el socialista assegura que "no he vist cap escrit d'acusació". El republicà Jordi Bòria també censura amb molta duresa a Romero: "els montbuiencs tenen el dret de saber què està passant i ell s'ha d'explicar davant de tothom i què té a veure amb aquest escàndol. Si sembla ser que va a judici, ho ha d'assumir. I no pot voler desvincular el seu pas pel Fons Català de Cooperació i per l'Ajuntament, ambdues són entitats públiques".

"Si va a judici, moció de censura"

No hi haurà moció de censura, de moment, però els tres caps de l'oposició no descarten que s'emprengui el pas si s'obre el judici finalment. Una possibilitat que l'oposició no descarta els propers mesos. Coral Vázquez etzibava que "si ha comès 'errors' ho ha d'admetre i assumir-los". Durant el ple apel·lava a la dignitat personal de l'alcalde. "No ho hauríem de demanar nosaltres, hauria de dimitir per decisió pròpia" segons l'ecosocialista.

La portaveu d'ICV-EUiA entén que "els fets que es descriuen són molt clars i té dret a defensar-se, però ja ha passat molt de temps. El poble no pot seguir en aquesta situació". Vázquez considera que fins i tot es podria donar el cas que si l'alcalde finalment és vetat pel seu partit, acudeixi als comicis amb una llista personal.

"La gent té dret a saber què passa"

El portaveu de Veïns amb Veu rebla la consideració que "si no hi ha obertura de judici oral, si no hi ha una acusació per part de la fiscalia, no té sentit fer una moció encara. Veurem els propers mesos". Sí que manté que "és un tema important i no pot quedar a l'aire. La gent de Montbui té dret a saber què ha passat i quina gestió i actuació va tenir l'alcalde amb els diners del Fons Català de Cooperació". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.