TORNAR
PUBLICITAT

L'oposició de Masquefa branda un informe que refuta l'auditoria sobre l'Alzinar

Continua la pugna política sobre la gestió de l’Alzinar

politica
Dimecres, 5 juliol 2017. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els regidors Xavier Pérez, Oriol Satorre i Daniel Gutiérrez acusen a l'alcalde de Masquefa Xavier Boquete de fer "una estratègia d'assetjament i por" respecte a l'oposició de la vila. Creuen que utilitza el pas que van tenir a l'Alzinar com a arma política.

Tres regidors de l'oposició de Masquefa van aportar en una roda de premsa conjunta diversos informes, un de la consultoria Faura i Casas, per rebatre "les acusacions falses" ue hauria fet l'alcalde Xavier Boquete (CiU) sobre la gestió d'aquests edils a l'entitat l'Alzinar.  Remarquen que "en suposada auditoria encarregada per l'entitat l'Alzinar, s'assenyalava que aquests regidors eren culpables del forat econòmic de l'entitat i així ho va reflectir a tots els mitjans de comunicació públics locals i a les notes de premsa emeses pel servei de comunicació de l'Ajuntament".

Els tres regidors de l'oposició masquefina: Gutiérrez, Pérez i SatorresAfirmen que l'auditoria fet pública per l'alcalde "no es pot considerar auditoria i conté greus errors. En cap cas es justifica l'estat d'insolvència de l'entitat l'Alzinar" i que l'informe efectuat per Faura Casas indica diversos aspectes importants en relació a la suposada auditoria" a la que fa menció l'alcalde per acusar els regidors. En primer lloc que "no és una auditoria: consta de 3 fulles i annexa un balanç de situació a data novembre de 2015". Afegeixen que "el seu contingut i format no te cap relació amb allò que regula l'actual normativa d'auditoria de comptes vigent a Espanya (Llei 22/2015 d'Auditoria), així com tampoc amb les Normes d'Auditoria vigents". 

Altres punts que subratllen són que "ningú es fa responsable de la titularitat d'aquest informe" i que "conté imprecisions de càlcul que distorsionen el resultat final de les ràtios de liquiditat i de qualitat del deute. En cap cas és pot demostrar a través d'aquest document que l'entitat estigués en clar estat d'insolvència". Conclouen que l'Alzinar no estaria en condicions de pre-concurs de creditors: en cap dels apartats de l'informe d'Expertus -la consultora- "es fa cap referència a la possible existència dels fets que conduirien a la declaració d'insolvència segons regula la pròpia Llei Concursal" i "l'afirmació de l'existència de l'estat d'insolvència es fonamenta únicament en el resultat d'uns ratis i indicadors, calculats amb imprecisions manifestes". 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.