TORNAR

L'oposició de Montbui exigeix a l'alcalde que doni explicacions sobre la imputació i es plantegi dimitir

Veïns amb Veu, ICV-EUiA i PxC denuncien una manca de transparència del batlle

politica
Divendres, 6 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els tres partits a l'oposició de Montbui han rebut amb "estupor" la notícia de la imputació de l'alcalde, Teo Romero. Veïns amb Veu denuncia una manca de transparència i creu que el batlle ha de fer autocrítica, ICV-EUiA exigeix que Romero dóni explicacions públiques a la ciutadania i el representant de PxC demana la seva dimissió.

Els grups municipals a l'oposició de Montbui -Veïns amb Veu, ICV-EUiA i PxC- sumen quatre regidors, mentre que el PSC liderat per Teo Romero compta amb nou regidors i governa amb majoria absoluta al consistori.

Veïns amb Veu critica una falta de transparència i creu que l'alcalde ha de "fer autocrítica i actuar en conseqüència"

Els dos regidors de Veïns amb Veu Montbui (VVM) han rebut la notícia de la imputació "amb estupor i preocupació". "Partint de la presumpció d'innocència que li ofereix la seva condició d'imputat, Teo Romero ha tingut moltíssimes oportunitats d'explicar públicament aquests fets – l'últim ple de fa cinc dies és un bon exemple, després que ICV i nosaltres mateixos li preguntèssim sobre el tema – i no ho ha volgut fer", denuncia la formació.

"És la manca de transparència que venim denunciant en molts temes i aquest n'és un més", manifesta el partit. "Potser és el moment d'analitzar de manera conjunta tots els esdeveniments (renúncia de membres de l'equip de govern, expropiacions, casos com el de Rivisa, etc.) i actuar en conseqüència pel bé del municipi, tot i que dimitir és més aviat un nom rus", diuen els membres de Veïns amb Veu. "Esperarem què diu la justícia", conclouen.

Respecte la imputació de l'alcalde, el portaveu de VVM, Schummi Juárez, afirma: “La culpabilitat de tot el que succeeix no és sempre dels altres; s'ha de fer un exercici d'autocrítica molt important i assumir les responsabilitats de les nostres accions; perquè la ciutadania té dret a saber".

"La responsabilitat d'una figura com la seva l'obliga no només a ser honest, sinó també a semblar-ho, i més quan al darrera hi ha organismes com el Fons Català, destinat a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits”, afegeix Juárez.

ICV demana explicacions públiques

El grup d'ICV-EUiA Montbui, amb una representant al consistori, apunta que "aquest cas està en mans de la justícia i és el jutjat competent qui haurà de dictaminar la presumpta innocència o culpabilitat del senyor Teo Romero en els fets investigats". "Esperem que això sigui amb la màxima celeritat possible", afegeixen.

Els ecosocialistes montbuiencs creuen que "els fets denunciats i investigats en primer lloc a la Oficina Antifrau i posteriorment en un Jutjat de Barcelona relacionats amb un possible ús irregular de fons públics, són prou greus perquè el senyor Romero, que va ocupar el càrrec de President del Fons, en tant que era alcalde del nostre municipi, hagi de donar totes les explicacions oportunes a la ciutadania de Montbui".

"De moment la seva única defensa ha estat l’atac, apel·lant a la animadversió personal de la persona denunciant i a una persecució política, i evitant donar explicacions quan en el ple municipal així li hem reclamat", retreu el partit. "El senyor Romero parla de persecució política però el cert és que la seva imputació no és culpa de cap partit a la oposició si no d’una decisió judicial basada en fets raonables", destaca Iniciativa.

Els ecosocialistes veuen una relació del cas amb la crisi de govern municipal de l'estiu passat

El grup encapçalat per Coral Vàzquez defensa que la imputació "és un pas més en una sèrie d’episodis que s’ha anat produint des de que a l’estiu del passat any va tenir lloc la dimissió de dos regidors de l’equip de govern del PSC. Potser no es poden desvincular les causes aquestes dimissions i la crisi en l’equip de govern municipal, de les presumptes irregularitats que ja es venien coneixent de l’etapa de Teo Romero com a President del FCCD".

A més, per a ICV-EUiA, "el fet que sigui el propi FCCD, organisme encarregat d’impulsar polítiques de cooperació internacional, qui es personi voluntàriament en el procés judicial i reclami a Romero una quantitat econòmica en concepte de despeses presumptament sense justificar, constitueix un fet prou rellevant perquè considerem necessària l’acceleració del procés i esclariments de tots els fets".

Per últim, la formació afirma que: "fets com aquests són els que porten a la desafecció de la ciutadania cap a la política, per això des d’ICV-EUiA seguirem controlant l’acció de govern, demanant les explicacions a l’alcalde quan ho creguem oportú, i reclamant justícia contra qualsevol indici que considerem que pugui ser constitutiu de delicte, per contribuir a millorar la qualitat de la democràcia".

PxC Montbui demana la "dimissió immediata" de l'alcalde

Plataforma per Catalunya Montbui, que té un representant al municipi, va un pas més enllà i demana la "dimissió immediata i fulminant" de l'alcalde després que s'hagi confirmat la seva imputació per presumpte ús irregular de fons públics.

El regidor José María Lagunas, manifesta: "la nostra població és la que té la taxa d'atur més alta de tot Catalunya, aquí hi ha molta gent que ho està passant francament malament, no mereixem tenir un alcalde esquitxat per la corrupció". Lagunas afegeix que des del seu grup "ja vam demanar fa mesos la seva dimissió per aquest mateix tema, i per les seves escandaloses i múltiples remuneracions econòmiques" i considera que "ara després de la imputació no hauria d'estar al càrrec ni cinc minuts més, si tingués una mica de dignitat i li importés una mica el nostre municipi i la seva gent plegaria immediatament”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.